• Nymne

    Skulle du kunna tänka dig att sätta dina barn i Waldorfskola?

    Själv ser jag argument både för och emot.

    (om era barn redan går i Waldorfskola svarar ni uppenbarligen JA)


    Cross that bridge when you get there!
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-23 17:19
    www.waldorf.se/
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Skulle du kunna tänka dig att sätta dina barn i Waldorfskola?
  • minimou

    Ninhursag: Vad tråkigt att du är så bitter över din tid på waldorfskola. Men vilken tur att vi är olika, och att vi får lov att vara det också. De flesta jag känner som jhar gått waldorfskola har välduigt bra erfarenheter från waldorfpedagogiken, även om det finns en del som skulle kunna förändras.
    På tal om att det KAN gå bra för waldiorfelever, så är min erfarenhet att de flesta går vidare till högre studier efter gymnnasiet. I allafall av de jag känner till Jag känner flera som läser medicin, journalistik och juridik. Och till civilingengörer, civilekonomer, arkitekter mm.
    Flera ministrar, varav åtminstånde en nuvarande statsminister, i olika europeiksa länder har gått waldorfskola. Flera har även sina barn på waldorfskola. www.diewaldorfs.waldorf.net/listengl.html

  • Gäspan

    Jag tror att faran inte ligger i skolan, utan snarare i föräldrarnas sekteristiska engagemang i antroposofin.

  • memelie

    såg att någon skrev om eurytmi... jag HATADE de när jag gick i skolan .. men sen när jag började på ett "vanligt Gymnasium" så saknade jag de faktiskt... det var ju ett skönt sett att kopla av en stund från de vanliga lektionerna..

    men de e lätt att vara efterklok!


    im not an angel, im not a witch, im just a fucking ordinary bitch!!!
  • Gäspan

    och så verkar det som om waldorfister faktiskt gillar barn mer än vad den vanliga skolan gör.

  • SaramedM

    Gäspan; trots att de tror att barn inte har en själ än?

  • solhem
    Svar på #291
    "Den vanliga vetenskapen" innebär i det här fallet inget annat än att lärarna går efter läroplanen. Det gör Waldorfskolorna också.

    I övrigt är det i de vanliga skolorna idel olika pedagogiker av idel olika "tossiga" (eller vettiga, vem som nu tittar och om det nu är så nödvändigt att värdera på detta sätt?) ideologier och metoder beroende på vilken lärare man får.

    Waldorfskolorna har en gemensam vision och det finns mycket fina saker som de står för, som har att göra med hänsyn till individen men även till gruppen och till naturen, sådant som lätt glöms bort i ett samhälle där våra politiker vill att allt ska styras av tillväxt utan hänsyn till jorden vi lever på.
  • Gäspan
    SaramedM skrev 2008-12-01 13:13:59 följande:
    Gäspan; trots att de tror att barn inte har en själ än?
    Jag tycker inte att de har bemött mina barn som "själlösa" - snarare tvärtom. Tittar man på handlingar snarare än vackra/knäppa ord i dokument eller handlingsplaner så har de fler pedagoger i sina barngrupper. Vad spelar det för roll om en pedagog ser mitt lilla barn som ett barn eller ej om han ändå bara blir en siffra i en enorm barngrupp och alla är glada om han är hemma och sjuk för då blir de färre?
  • Andrea
    Gäspan skrev 2008-12-01 12:52:31 följande:
    Jag tror att faran inte ligger i skolan, utan snarare i föräldrarnas sekteristiska engagemang i antroposofin.
    Håller med dig!
    Min erfarenhet av de föräldrar som har barn i ealdorfskolor är att majoriteten är precis som vem som helst. Sen är det klart att det finns antisar som tror stenhårt på allt Steiner tyckte, men av min alldeles subjektiva tolkning är dom i regel är ganska få.
    Jag har fått för mig att dom oftast finns att hitta i Järna.
  • SaramedM

    Ang att metoden passar för barn med särsklida behov så skulle jag inte släppa dem nära min dotter just för att hon har särskilda behov

  • Shasti
    minimou skrev 2008-12-01 12:43:03 följande:
    Ninhursag: Vad tråkigt att du är så bitter över din tid på waldorfskola. Men vilken tur att vi är olika, och att vi får lov att vara det också. De flesta jag känner som jhar gått waldorfskola har välduigt bra erfarenheter från waldorfpedagogiken, även om det finns en del som skulle kunna förändras. På tal om att det KAN gå bra för waldiorfelever, så är min erfarenhet att de flesta går vidare till högre studier efter gymnnasiet. I allafall av de jag känner till Jag känner flera som läser medicin, journalistik och juridik. Och till civilingengörer, civilekonomer, arkitekter mm.Flera ministrar, varav åtminstånde en nuvarande statsminister, i olika europeiksa länder har gått waldorfskola. Flera har även sina barn på waldorfskola. www.diewaldorfs.waldorf.net/listengl.html
    Jag är inte det minsta bitter. Jag påtalar bara fakta om antroposofin och delar med mig av min åsikt om den. När det gäller ministrar och kändisar, så finns det ÄNNU fler som INTE har gått i waldorfskola, om det nu är ett argument för någonting .
Svar på tråden Skulle du kunna tänka dig att sätta dina barn i Waldorfskola?