Hur gör ni korvstroganoff?
Tycker våran smakar så tråkigt... Hur gör ni och vad har ni i?
Tycker våran smakar så tråkigt... Hur gör ni och vad har ni i?
1 stor gul lök hackas o fräses.
1 falukorvsring skärs i tärningar.
1 burk krossade tomater.
svart o vitpeppar, salt
1 burk champinjoner - kan uteslutas
fräs ihop och låt puttra med tomaterna.
smaka av med 2 msk creme fraiche och 1 dl grädde samt 2 msk grovkornig senap typ skånesenap.
det är liknande så vi gör.. men jag skall se om jag kan göra exakt som du skrev och hoppas på att det blir bättre...
problemet är bara att det är så lätt att få löken för bränd och så är det helt kört..
jag har tomatpure och gräddfil i min... inga krossade tomater... de har jag aldrig hört talas om ens en gång...
Jag bryner en hackad lök eller purjolök, vilket man tycker är godast.
Steker falukorv som jag strimmlat, gärna scans falukorv (inte lantfalukorven) eller Rydbergs falukorv om den finns där du bor, är väldigt god smak på dessa.
Sen tillsätter jag matlagningsgräddde, chilisås, tomatpuré efter smak.
Salt och peppar.
Klart
Serverar med ris till.
Jag fräser lök (alltså den ska inte ta färg utan bara bli mjuk), häller i krossade tomater (precis som det står i receptet i skolköket där jag jobbar), saltar och pepprar och låter det koka en stund. Sockrar även en del, tomaterna behöver lite sött för att komma till sin rätt smakmässigt. Sedan häller jag i matlagningsgrädde och ev lite tomatpuré och till sist lägger jag i den strimlade falukorven och låter det koka upp och ser till att korven är genomvarm. Den är ju som sagt redan klar.
Fräser lök med MASSA paprikapulver, tillsätter falukorv och steker det ett tag tills korven fått lite färg. Häller i MYCKET tomatpure, matlagningsgrädde, buljongtärning och sen låter jag det puttra lite på spisen ett tag. Super snabbt och lätt! Och sååååååå gott!
Servera med ris och sallad! Nam nam!