• Nivde

    "Augusti 2006-mammorna"

    Hej!

    Fortsättningstråd nr. 9 för oss som blev föräldrar i "augusti" (juli/augusti & september) år 2006 och bor i och runt Uppsala!

    Vardagen susar förbi och vi försöker hänga med så gott det går. Vi har nu följts åt sedan i början av år 2006 och håller fortfarande kontakten och träffas så ofta vi bara kan. Nästan alla barn har nu passerat 2 års strecket och börjar komma in i den "fina" trotsåldern. Många av oss har blivit flerbarnsföräldrar och fler blir det nu under hösten och vintern.

    Önskar er alla en riktigt skön jul, med snö utanför dörren, mysiga hemmakvällar och tända ljus!

    /Annapanna

    Våra älskade 2006-åringar:
    11/5 (BF 14/8) IssaPissa, sonen Albin - 631 g, 31 cm
    9/7 (BF 15/8) mallan75, döttrarna Maja - 2090 g, 46 cm & Emma - 1910 g, 44 cm
    12/7 (BF 13/8) ansis, sonen Edvin - 2820 g, 47 cm
    20/7 (BF 30/7) bambigirl, sonen Albin - 3430 g, 49 cm
    28/7 (BF 1/8) Fiken, sonen Ludwig - 3135 g, 51 cm
    30/7 (BF 15/8) Fru Fenomena, dottern Alma - 3420 g, 52 cm
    30/7 (BF 28/7) tigge, sonen Viggo - 3380 g, 51 cm
    9/8 (BF 7/8) Kalorina, sonen Vidar - 3150 g, 51 cm
    17/8 (BF 5/8) getingmidja, dottern Leonella - 4730 g, 55 cm
    20/8 (BF 17/8) Tinsa, dottern Agnes - 3980 g, 51 cm
    21/8 (BF 18/8) puss, sonen Axel - 3505 g, 53 cm
    24/8 (BF 12/8) Nygge, sonen August - 3330 g, 51 cm
    25/8 (BF 7/9) Glad06, sonen Henning - 2970 g, 48 cm
    1/9 (BF 17/8) Mirme, sonen Adam - 3820 g, 52 cm
    2/9 (BF 22/8) ellen, sonen Samuel - 3600 g, 54 cm


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"
  • bambigirl

    Finns det nåt program man kan klistra ihop 4 småbilder till en stor samt lägga till lite text??? Har använt photoshop förr, men om jag ska skjuta upp bildgörandet till en annan dag så måste jag använda nåt program som finns på min eller pappas dator...

  • Tinsa

    Äsch Ida, skippa städning av köket om ni ändå inte ska vara hemma! Hoppas ni får en skön jul!

    Har tänkt på en sak....Förr när barnen var mindre och man var hemma hände det inte så mycket, och det var enkelt att skriva inlägg här om ditten och datten som man hade gjort. Nu händer det så mycket i mitt och barnens liv att jag inte vet hur jag ska börja, vilket bara medför att jag knappt skriver alls längre.

    Tjejerna utvecklas så himla snabbt, tänk att man nu kan hålla riktiga konversationer med Agnes, och även lilla Elsa pratar som en papegoja. Hon säger meningar med tre ord, men jag tror inte att hon alltid vet vad hon säger. Hon kan i alla fall sitt namn, "kvack", "vov", "bä", "sitta dä" (=sitta i knät), "titta dä!", "ja bassa" (=jag har bajsat), "ne-ne" (=Agnes), mamma, pappa och "nej!" förstås! Kan inte minnas att Agnes pratade så mycket.

    En lustig sak med Agnes är att hon fortfarande inte säger sitt namn - hon likson vägrar att ens försöka. Undrar varför?

    Hemma är det ett himla ståhej. Ena studen leker de och har jättekul, nästa slåss de och skriker i högan sky. Agnes försöker regissera Elsa och det går ju inte alltid så bra. Det är mycket Elsa kom, Elsa gå där, Elsa sitt där, Elsa gör inte så etc. Inte alltid så lätt för lillasyster att förstå.... Fast i går eftermiddag hade Agnes arrangerat bullkalas och vi satt runt soffbordet alla tre och åt lussebulle, drack saft i dockmuggar och lyssnade på julmusik till levande ljus, då var det riktigt mysigt!

    Anders har jobbat hela helgen och kommer så göra fram till jul, så tjejerna och jag får julstöka på egen hand så gott det går. På julafton kommer mina föräldrar och stannar till juldagen och även Anders syster med man på julafton. Det blir mysigt. Och på juldagen ska vi ha en låååååång sovmorgon medans barnen terroriserar mormmor och morfar...

  • bambigirl

    Sara: Städa köket betyder för mig bara att plocka ur och i diskmaskinen och diska den typ. Torka av lite bänkar. Men orken är lite borta. Vilar lite så får jag ta tag i det sen...

  • Mirme

    Kan hålla med, man är så slut i huvudet efter en dag med fullt ös att när man väl sätter sig vid datorn att man liksom inte riktigt kan komma ihåg vad det var man skulle skriva som hänt...vad gjorde vi idag? Har nog tassat runt i pyjamas nästan hela dagen, klädde på mig vid 17 för att skjutsa S till kalas och handla lite på IcaMaxi under tiden...nu dricker jag glögg, det är mums!

    Bambi: Jag brukar använda Paint för snabba enkla små foto-jobb på datorn. Finns ju på alla datorer men är ju verkligen basic basic.

  • tigge

    vilmer sväljer så mycket luft när han ammar. vad gör jag för fel. tycker att han har bra grepp.

  • bambigirl

    God jul! Är hos svärmor och spelar bingolotto och imorgon ska vi först till Daniels bror, sen till min syster och sist hem till mina föräldrar. Känns jätteskoj med jul. Tror att det kan bli väldigt mysigt.

    Emma ramlade ikväll och slog av sin sträng under överläppen. Känns hemskt. Både jag och Daniel har hela strängar och nu har båda våra barn slagit av sina Nu sover dock både hon och Albin och de somnade hur lätt som helst. De har badat i badkar ikväll och det tyckte de var jättekul!

  • mallan75
    God Jul på er vänner jag hoppas att ni får en underbar dag med era familjer och att barna får en spännande dag.
    Ska snart väcka mina små för att få se dem öppna två julklappar sen ska jag fara iväg och jobba till kl 15,30 men sen ska vi fira lite med god mat och nån liten klapp till sen tar vi vårt stora firande i morgon då min släkt ska samlas hos mina föräldrar.

    Kram på er alla!!!  // Malin
    Mallan75 med Maja & Emma födda 9/7-06
  • Nivde
    GOD JUL PÅ ER!
    Här i Uppsala är det några minusgrader och det kommer ner lite pudersnö.
    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Mirme

    GOD JUL TILL ER ALLA!

    Sitter här med en kopp glögg och njuter av att ha haft en härlig dag, hoppas ni med haft det!

Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"