• Nivde

    "Augusti 2006-mammorna"

    Hej!

    Fortsättningstråd nr. 9 för oss som blev föräldrar i "augusti" (juli/augusti & september) år 2006 och bor i och runt Uppsala!

    Vardagen susar förbi och vi försöker hänga med så gott det går. Vi har nu följts åt sedan i början av år 2006 och håller fortfarande kontakten och träffas så ofta vi bara kan. Nästan alla barn har nu passerat 2 års strecket och börjar komma in i den "fina" trotsåldern. Många av oss har blivit flerbarnsföräldrar och fler blir det nu under hösten och vintern.

    Önskar er alla en riktigt skön jul, med snö utanför dörren, mysiga hemmakvällar och tända ljus!

    /Annapanna

    Våra älskade 2006-åringar:
    11/5 (BF 14/8) IssaPissa, sonen Albin - 631 g, 31 cm
    9/7 (BF 15/8) mallan75, döttrarna Maja - 2090 g, 46 cm & Emma - 1910 g, 44 cm
    12/7 (BF 13/8) ansis, sonen Edvin - 2820 g, 47 cm
    20/7 (BF 30/7) bambigirl, sonen Albin - 3430 g, 49 cm
    28/7 (BF 1/8) Fiken, sonen Ludwig - 3135 g, 51 cm
    30/7 (BF 15/8) Fru Fenomena, dottern Alma - 3420 g, 52 cm
    30/7 (BF 28/7) tigge, sonen Viggo - 3380 g, 51 cm
    9/8 (BF 7/8) Kalorina, sonen Vidar - 3150 g, 51 cm
    17/8 (BF 5/8) getingmidja, dottern Leonella - 4730 g, 55 cm
    20/8 (BF 17/8) Tinsa, dottern Agnes - 3980 g, 51 cm
    21/8 (BF 18/8) puss, sonen Axel - 3505 g, 53 cm
    24/8 (BF 12/8) Nygge, sonen August - 3330 g, 51 cm
    25/8 (BF 7/9) Glad06, sonen Henning - 2970 g, 48 cm
    1/9 (BF 17/8) Mirme, sonen Adam - 3820 g, 52 cm
    2/9 (BF 22/8) ellen, sonen Samuel - 3600 g, 54 cm


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"
  • Nivde

    Goder afton!

    Staffan är på jobbet (4:e natten nu av 5 denna omgång). Edvin somnar förhoppningsvis snart. Min plan för dagen falerade när han och jag somnade till ordentligt vid eftermiddagsvilan. Vi sov i 3h. Heh.

    Julen var trevlig och lugn. Staffan började arbeta på julaftonsnatten (mot den 25:e). Mamma kom upp den 23:e så totalt var vi 4 personer. Mamma, jag, Staffan samt Edvin.
    Man kan ju tycka att när man är så få borde inte Edvins paket bli så många. Han badade i paket. Mamma hade nämligen släpat med sig Edvins julklappar från min brors familj samt min morbrors familj.

    Edvin fick av oss:

    1 par gummistövlar (inhandlade på julkalendersrabatten - Tretorn - Trafik - tittat på dem sen innan sommaren men tyckt de varit för dyra. Nu var det 50% och fraktfritt. )

    2 tröjor (inhandlade på julkalendersrabatten - Småfolk - en med lastbilar på och en med verktyg på - ingen genusmamma här inte)

    2 långkalsonger/innebyxor (även dessa inhandlade på julkalendersrabatten - IdaT - multicolours baggy pants)

    3 böcker (tror jag skrev om dem tidigare)

    1 DVD (Nicke Nyfiken - 50kr på Clas Ohlson)

    Av övriga fick han:

    14 DVD (2 st Byggare Bob av min brors familj samt en Disneysamling med 12 skivor av min mamma)

    1 bok (Stina Wirsén - Vem är borta)

    1 tröja (helvit med lång ärm)

    1 kortärmad blåmönstrad skjorta (som matchades fint med att ha den vita innanför)

    1 lastbil (en cementblandare i lite större storlek)

    5 bilar (små och färgglada)

    1 presenkort på PO.P

    och lite annat.

    Vi som tänkt att det skulle bli få julklappar. Ugh! Alldeles för många.

     


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Nivde

    Jag hoppas att ni alla mår riktigt bra och har det mysigt tillsammans med era familjer.

    Vill tipsa om att det finns finfin rea på bl.a. nätbutikerna nu.
    Ni kan läsa mer i www.familjeliv.se/Forum-5-88/m38502578.html

    Jag försöker hålla mig och har hittills inte handla något men har fyllt några shoppingvagnar för att sedan ångra mig innan jag bekräftar köpet.
    Något kommer det nog att bli om det inte tar slut innan vel-Anna kommit till skott.


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • bambigirl

    Har haft en riktig Albin-dag idag. Vi är kvar i Söderhamn fortfarande och efter en del gnäll börjar Emma känna sig trygg med mormor. Så idag stannade Emma med mormor när vi andra tre åkte till stan. Albin gick själv hela tiden, först genom gågatan (där vi inte hittade nåt, fanns bara nåt rea-ställ, sen var resten odrinarie), sen åt vi på mcdonalds och sen gick vi på lindex och ica ute på ett köpcenter. Albin fick nya kläder inför dagisstart på lindex, tre byxor och tre tröjor, samt ett par tossor och 3 par kalsonger. På julafton kissade Albin på toaletten för första gången. Han kissade lite på skötbordet, sen sprang vi till toaletten och han kissade resten där. På lindex hittade jag bamsekalsonger billigt. Frågade Albin om han tyckte de var fina och det tyckte han. Då sa jag att han ska få ha dem när han börjar kissa på toaletten. Han sa nej. Sen försökte han hänga tillbaka dem och sa nej Vi köpte dem ändå, nån gång kanske han ångrar sig och vill sluta med blöja...

    Efter shoppingen åkte vi till Daniels farmor och fikade innan vi åkte hem till mina föräldrar igen. Då sov Emma och hade gjort så i 3 timmar...

    Imorgon ska vi hälsa på Daniels mamma och på måndag ska jag och Daniel åka till Åland med birka tillsammans med ett par kompisar som fick en pojke samtidigt som vi fick Emma. Ska bli så skönt att vara barn-fria. Fast nu var vi iofs det den 25 också. När barnen somnat åkte vi till stan och så var vi på nån förfest och sen gick vi ut. Hamnade på var sitt håll då, jag och yngsta systern hamnade på ett dans-ställe och Daniel hängde på mina äldre syster och hennes man till nån bar. Var himla roligt iaf.

    Våra barn fick liksom Edvin lite för mycket julklappar, men det blev ändå lite utspritt över dagen så det var ok.

  • Mirme

    Hej hej, tittar till er lite. Någon som varit och fyndat på mellandagsrea? Jag har inte vågat mig ut i folkmassorna, eller jo jag var faktiskt en snabb sväng på Ikea och köpte lite tallrikar, dåligt reashoppande. Vi fick för oss att åka ut till Thuns också och där är det stor varning, maken till dålig rea har jag aldrig sett, absolut ingenting att shoppa. Det enda ställa vi lyckats storhandla på är IcaMaxi...illa illa...

    Adam har fått för sig att han skall sluta sova middag, mycket tröttsamt för familjen. Problemet är att de gånger jag fått honom att sova nån timme på dagen så somnar han kl 12 på natten, annars om han inte sovit så somnar han vid 8 som är hans vanliga läggtid? Får han för lite bus? Inte tillräckligt trött på kvällen, hjälp jag behöver verkligen sova-middag stunden, men när var det egentligen de slutade med sånt?

    Han har även fått för sig att han inte behöver blöja längre, han håller på att potta in sig själv så att säga. "Vill inte ha den" säger han så fort man kommer in och sliter av sig blöjan. Och ja nu får han springa utan hemma och visst har vi en eller två små olyckor per dag men han klarar av att pricka pottan rätt så många gånger. Fasligt mycket tvätt har det blivit dock, och byxorna tar fort slut i garderoben!

  • bambigirl

    Mirme: Tyvärr är nog vilan kanske över? Albin har ju titt som tätt låtit bli att sova sen han var drygt ett år och nu för tiden sover han kanske middag en gång i veckan. Men oftast inte. Vi brukar dock varva ner lite ibland med pyssliga grejer. I veckan har han byggt sitt första halsband och med hjälp av mig en pärlplatta. Han tyckte det var jättekul, så det måste vi köpa hem. Annars är det kul att måla, både med kritor, fingerfärg och med vattenfärger samt att dega (med playdoh). Sen köpte vi kallekunskaps spel för de yngsta igår och det satt han med en lång stund idag efter maten. Han ville inte ens ha glass!

    Imorgon förmiddag åker vi till Åland med birka. Ska bli så skönt att bara äta och dricka gott och ha kul!

  • mallan75

    Åh vad det lät mysigt med ålandstripp, här har barna och stefan legat magsjuka så vi åker ingenstans synd.
    Kram


    Mallan75 med Maja & Emma födda 9/7-06
  • Nivde

    Hej på er!

    Här sitter vi och äter en riktig slarv-frukost. Edvin ville sitta och titta på Cars och jag tillät det. Han sitter på vardagsrumsbordet med en korvsmörgås och ett glas juice. Själv sitter jag framför datorn (som står i ett hörn i vardagsrummet) och äter en leverpastejsmörgås och dricker ett glas julmust. Generad Vi brukar dock vanligtvis sitta vid köksbordet och äta och julmust brukar inte vara frukostdryck direkt.

    Brr. Kallt ute idag. Jag vill verkligen inte ut idag men om jag inte kommer ut med Edvin så känner jag mig både lat och kass som mamma. En kortis kanske...

    Nu har Staffan arbetat klart sina fem nätter (han la dom själv). Det ska bli mysigt att ha två kvällar tillsammans innan jag sen arbetar två nätter. Till helgen kommer svärföräldrarna upp för att fira Edvin (julklappar).

    Usch så kluven man kan känna sig. Ibland gråter jag hejdlöst över min mormors död men oftast tycker jag att det är skönt att hon äntligen fick komma till ro. Den sista tiden kände hon inte ens igen morfar, mamma eller morbror. Den jag sörjer är den mormor hon var innan sjukdomen fick henne i sitt grepp. Den otroligt snälla, glada, pigga och alerta mormor. Hon som gjorde de godaste köttbullar jag än så länge ätit. Hon som lärde mig att leta upp fina kantarellställen. Hon som lärde mig att simma. Hon som stickade "stickiga" fingervantar som jag egentligen inte ville ha.


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Nivde

    Nu ska vi mumsa färdigt här och sen hitta på något.

    Ha en riktigt bra dag!


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Nivde

    Edvin har återigen feber. Han som precis blivit frisk. Buhu.


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Mirme

    Bambi: GAAAAHHHH helt fel svar, du skall ju säga "nej det är nog bara för det är jullov han sover snart två timmar lunch igen..."

    Nivde: fy då stackars Edvin, sjuk igen!

    Har också haft en slarvfrukost, typ kl 11, bara det är slarvigt en macka och ett glas juice framför tv´n, ganska skönt ibland!

Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"