• Ruso

    Me&i-tråden nr 9

    JWM skrev 2009-01-20 11:09:44 följande:
    om man kollar på nyhetsbrevets översta bild svettiströja med & tecken, den öppna tröjan visst är det den vänstra tröjan på rosa "kaninbilden"??? bara spekulerar...
    Det tror jag! En rosa med vita prickar allover {#lang_emotions_smile}
  • Ruso
    Plummy skrev 2009-01-20 13:28:42 följande:
    Vet ni när säljarna får hem kollektionen?
    Det är lite olika, är säljaren också coach så kommer den senast torsdag denna veckan!
  • Ruso
    zagolik skrev 2009-01-20 17:54:19 följande:
    Bra! Jag fick en tillsägelse för ett tag sedan och då skrev en moderator så här till mig: Det är, överhuvudtaget, inte okej för säljare att hålla till i en tråd för just det märket. Detta för att allt som denne skriver klassas som reklam, då man ju gör reklam för märket genom att skriva om det.
    *Suck*

    Får man öppet tycka at det är nästan lite löjligt med sånna regler?
    Man borde ju kunna prata som "vanligt" folk liksom, som vi andra som gillar kläderna. Men bara för att man är säljare så får man då inte prata om det?

    Jag som tycker det är så bra att "prata" med även säljare här...
  • Ruso
    jessiik skrev 2009-01-21 12:55:14 följande:
    hmmm hoppas någon här vet, vet inte vart jag ska fråga.... Någon som vet hur kik kid veloursuiten är i storlek? och molos tröjor?
    Du får säkert svar inne på danska barnkläder...men jag kan säga att kikkid veloursuiten är lite konstig i formen...den är kort i kroppen med långa ben och ärmar. MIn son hade 80 i Lindexkläder och 74/80 i Me&I, köpte denna i 80 och den var alldeles för tajts i grenen, dock var det växtmån både på ärmar och ben... så jag fick sälja vidare...
  • Ruso
    maggan75 skrev 2009-01-21 09:48:15 följande:
    Den klänningen har jag, eller tösen har den förstås  men jag skulle aldrig handla av den säljaren nonchalant och vägrar stå för sina misstag. Sen lägger hon in fler plagg på bilderna vilket jag tycker är fel, jjag tycker att man luras  när man gör så.
    Ja...det är hon som skriver hämdomdöme så fort hon får negativt omdöme...fast det negativa omdömet från kunden kom först.... och så gör hon precis vad hon varnar för - ger hämdomdöme till alla som sätter negativt på henne!!

    Sååååå tråkigt med sånna säljare...
  • Ruso
    stökmamma skrev 2009-01-23 18:36:39 följande:
    min tös är 3,5 mån och bodies i 62-68 börjar bli tajta i grenen, armlängd finns kvar.... kan vara värt att tänka på innan man köper 50-56... Och hon är ingen jätte
    Och min kille är både stor och rund, och han använde 62-68 i body till han var 6 månader i alla fall Men då var det tajta dock och inget växtmån alls...
    DEt beror kanske på om det är själva kroppen som är lång på barnet, eller benen.
  • Ruso
    Kluvenflicka skrev 2009-01-23 20:48:58 följande:
    Kluvenflicka skrev 2009-01-23 20:47:52 följande: o hon blir ett på måndag..väger 10kg o är 76 lång..
    Då är hon ungefär som min 9,5 månaders kille, fast han är nog ett kilo tyngre. Bodys går inte på längre i 62-68, men jag kan få på honom byxor, det är nog mer att byxorna är tjata än korta...
  • Ruso

    I väntan på ny kollektion har jag lagt in lite bilder på barnen i favoritkläderna!!

  • Ruso
    Perkan skrev 2009-01-25 20:38:45 följande:
    Ruso skrev 2009-01-25 15:36:06 följande: Jätte fina barn och kläder Är det samma tjej två gånger? Försökte lista ut om det var det eller inte (alltså storasystern ) Har för mig att du hade ganska många barn?!? Åh vad kul m lite insidertips från nya kollektionen!!!
    Jo, det är nog samma tjej...olika dagar. Har ju 8 barn, men det är oftast bara de 3-4 minsta som syns på bild...de andra försvinner när jag tar fram kameran. MInsten är snart 10 mnd, sedan kommer flickan som blir 3 i maj och flickan som blir 5 i maj...

    Så det är storasyster på 3 bilder och lillasyster är med på 2...och så lillen då ;)
  • Ruso
    Perkan skrev 2009-01-26 11:25:51 följande:
    Ruso skrev 2009-01-26 00:19:18 följande: Blir alltid impad av de som har så många barn, jag älskar verkligen barn men hur får du ihop tiden med alla? Skjutsning/hämtning från alla dagis å skolor etc? Bara föräldrarmöten/utvecklingssamtal hit å dit, hinns sånt med? Har du kunnat jobba mellan barnen? För vi har 3 barn (varav stora tjejen är min mans sedan innan å har bara varannan vecka) å jag kan tycka att vi har fullt upp Sedan är det också alltid en tråkig sak med boende och bil också i allt detta. Vill gärna ha en liten till.... men sådana praktiska saker kan ibland stoppa mig vilket är helt fel egentligen!!! Ursäkta om jag är frågvis, det är okej om du inte vill svara Är ju inte så mycket inlägg nu i tråden med tanke på den låååånga väntan på nya kollektionen så jag tänkte att det inte gjorde nåt med det långa inlägg om annat! Hoppas det är okej!
    Och jag _är_ Ruso och svarar därför också

    Nu är jag ju hemma med barnen, och ibland undrar man om det verkligen finns tid att jobba på annat håll när man har så många barn. Men, jag har ju också studerat heltid och vet att det på något sätt går ändå. Det negativa är nog att min man har eget företag och jobbar liksom "dygnet om", och hela hösten jobbade han i Stockholm/Uppsala under veckorna. När man drar det tygsta lasset själv med allt och dessutom är utan blir är det tufft...det får jag erkänna. Men med bil går det bättre. Plannering är lite A och O, just nu har jag inte hunnit sätta upp alla tidet i almanackan och känner att jag nog missar något snart... (MÅSTE ta itu med pappershögen NU!!)

    Barnen går själva till och från skolan, vi bor bara 5 min att gå. Dagis går man också till på under 5 min. Ett tag lämnade maken och jag hämtade, sedan lämnade stora flickorna på väg till skolan. Nu har vi fått kanontider och jag kan utan problem göra det själv, eller få hjälp av stora barnen med hämtning. De går mån+tis 11-16 och torsdag 12-16. Har nyss börjat med 15 timmar då jag insett att jag _inte_ hinner jobba åt maken på dagtid längre.

    Föräldramöten och utvecklingssamtal hinns med, det måste man ju! :) Men vi går aldrig båda, vi har inte barnvakter till barnen. Vi har dessutom en son med adhd och det blir lite extra möten med BUP och skola pga det.

    En del skjutsning blir det till alla aktiviteter barnen är med på, men just nu har det faktiskt blivit lite mindre. Äldste sonen tränar innebandy 4 pass i veckan samt tennis, ena tvillingen tränar badmington 2 gånger och handboll två gånger, samt att 8 åringen tränar innebandy och går på idrottskola en gång per vecka. Småbarnsgympa fick vi välja bort i höst då jag var utan bil, samt scouterna....och så har vi fortsatt nu till våren då jag kommer vara själv en hel del också.

    Jag har inte haft vanligt jobb sedan jag fick första barnet. JObbat lite hemifrån för maken har jag gjort, och sedan har jag studerat mellan 50-100 % både som gravid, med bebis och utan barn hemma. Just nu går jag lite på väggarna igen och vill gärna göra något. Har påbörjat sjuksköterskeprogrammet, men vill inte börja heltid till hösten, men jag hoppas jag kan få ta några kurs och studera halvtid, då är jag borta en heldag i veckan och kan säkert klara mig på 2-3 halvdagar att studera på.

    NÄr det gäller bil kan jag säga så att vi inte kan åka hela familjen längre. Maken och jag har bara vanligt körkort, och kan därmed bara ha 8 passasjerare i bilen... Just nu har vi inte möjlighet att ta busskort, så det får bli såhär. De stora barnen är ju oftast inte med på saker ändå, det går i vardagen om man säger så.

    Jag kan ibland tycka jag har lite för liten tid till barnen, när man skall göra läxor med dem och är själv och har de små runt sig. Det är lite som om jag ofta är ensammamma fast jag är gift... Man får se till att varje barn får lite egen tid, annars rullar det bara på. Jag hoppas att barnen känner de får den tid de behöver. Kärlek har vi nog av i alla fall.

    Har en blogg för den som är intresserad www.kristinmed8.blogspot.com/

    Det var lite från mig, och du får gärna fråga mera, jag är inte rädd för att svara!!
Svar på tråden Me&i-tråden nr 9