• hild

    Godisråttornas tillhåll del 12

    Är såå imponerad av er som klarar av livet med fler än två barn! Hur orkar ni? Själv så har den stora tröttheten slagit till-verkar som om det första hormonpåslaget är borta nu..
    Kasper är 8 veckor nu o är vaken en och en halv timme på natten-jag försöker sova men han grymtar o sprattlar så att det är lite svårt. Förra gången gick jag upp o tittade på tv om det var så men nu bara måste jag försöka sova eftersom jag aldrig får tillfälle på dagarna.

    Har ni något tips på hur man hinner prata med sin man? Melker läggs kl. sju o jag somnar vid nio. Däremellan är väl både jag o mannen i koma..

  • hild

    ja Kasper är ínte så jobbig men det är kombinationen av en trotsig två o halv åring som samtidigt är väldigt klängig o klättrig o fartig som tär på mig -jag är så sömnberoende har alltid gått o lagt mig vid tio när jag jobbat ( har i o för sig gått upp vid halv sex då) så det är lite slitigt för mig att sova så pass mycket mindre -ändå så går jag alltid o lägger mig senast halv tio men oftast vid nio.

    Men det är som någon av er skrev mycket bättre de dagar när jag är ute o rör på mig utomhus o får frisk luft. Järnbrist har jag inte -kollade i alla fall en vecka efter förlossningen + att jag under själva grav inte behövde ta järntabletter.

    Sen är det så slitigt tycker jag att både jag o min man är så trötta samtidigt o så är barnen pigga..passar sig liksom inte..

    Låter jobbigt med Saga 4barnsmom, med hennes klättrande..Melker klättrade aldrig o började gå först vid 15 mån så han har i princip aldrig gjort sig illa, peppar peppar... men han klättrar å andra sidan nu på allt..

    Morot, heja,heja vad duktigt med julklappsköp o jogging!! Här kom grannen in med jultidningar idag så julen nalkas allt..

  • hild

    ventoline är nog vanligast men jag har hört att airomir är riktigt bra

  • hild

    1638, det gäller att stå pall även i sormen o inte gå i gång på deras brev, både för er, tjejen o julfridens skull. Bra att mannen din vill prata med henne,suck låter jobbigt alltihopa

  • hild

    här är det full tvättdag med massa tvätt på g o så behövs det städas...vi har varit sjuka allihop hela julen -men som tur är så har minstingen klarat sig! Annars så var M så sjuk att han somnade efter att tomten varit hos oss-han hann öppna tre paket men resten fick han öppna dagen efter.

    Men det har varit ganska bra jul i alla fall ute på landet hos min mamma o pappas sommarstuga -farmor o min fasters familj var där också

  • hild

    här har vi en lugn dag eftersom sonen är på Bamseutställning på Sjöhistoriska med sin farfar. Första museé besöket för dem två tillsammans.

  • hild

    early bird, nu börjar vi bli friska men fortf lite snor o host...
    julen firade vi ute på landet hos mina föräldrar i en liten röd stuga-grannar är min faster så det är kul. Kusin M var där o så kom min farmor som är 93 år ut- strong tant! Härligt att hon fortf är med oss!! Men på julaftonen somnade sonen efter de tre paket som tomten delade ut. Han sov från halv sex till sju-var fortf sjuk med feber. Så han fick öppna resten dagen efter.

    Nyårsafton firade vi med några vänner som också har barn. Men lite trist för den enda som inte hade barn för det var bara vi fem vuxna för den tredje barnfamiljen fick stanna hemma pga vattkoppor. Jag ringde sjukvårdsupplysningen för att kolla om det var farligt för min lill plutt o de avrådde faktiskt oss från att träffa dem. Trodde att det var bara bra för barn att få vattkoppor ju tidigare det går men kanske inte så tidigt??? S det var lite tråkigt för värdfamiljen för det var deras bästa kompisar. Nyår blev i alla fall väldigt lugn för vi drack knappt ngot pga amning o att vi precis varit sjuka.Men vi höll oss där till ett i alla fall!

    Sen igår så åkte vi skridskor för första gången för två o halvt åringen. Det var jättekul men svårt så klart.

  • hild

    oj vad skönt med torra barn o sovmornar-min son är inte alls inne på att bli av med blöjan men han har dock uttryckt irritation på att byta bajsblöjor o då o då så får han till det att kissa på toaletten...Nätterna är han faktiskt torr fram till morgonen när han vaknar men då kissar han i blöjan om maninte är snabb nog till toaletten.

    Nu har minstingen blivit förkyld också-trist o lite oroligt tycker jag-för han har hosta o lite feber. Igår hostade han så att han kräktes upp slem o mjölk-blä

  • hild

    hejhej igen-datorn krashade så jag har inte varit här på ett tag men nu är jag här i alla fall-

    kasper är sjuk igen för typ tredje,fjärde gången stackarn i sitt snart fem månader långa liv-inte kul att vara lillebror i det avseendet. Inte så kul heller att vara född i oktober-hittills så har han skrikit varje gång jag klär på overallen o går ut i kylan-han skriker sig till sömns.. melker i samma ålder låg i bara blöjan o njöt av sin vagnvistelse. suck för kall vinter

  • hild

    ja nu har lillplutten oxå vattkoppor lagom till m treårskalas imorgon!

    idag har det bakats till kalaset-tårta o muffins-mjölkfria för en av gästerna tål inte mjölk

  • hild

    4barnsmom, hur skickar man en tivllingvagn egentligen? Menar du på posten o vad kostar det? Betalar köparen det?

  • hild

    bussgods-det låter avancerat o även din uträkning-är det ngt som man får hjälp med på blocket?

    idag har jag upptäckt höstblåsor i melkers mun o han som haft vattkoppor nyligen o så får han detta-trist. det är tredje gången han har det. Så nu är jag hemma med bägge.

Svar på tråden Godisråttornas tillhåll del 12