• Solaris

    Snackis 5 * Inbördes beundran*

    Här kommer den senaste version av diskussionstråden för oss inbundna "tjötmorsor".
    Presentation överflödig


    Alida 06.09.28 & lillen i magen, BF 09.03.20
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-09 22:19
    Ska egentligen ligga i medlemsgrupper 2006, men jag råkade missa detta, sorry!!!!
  • Svar på tråden Snackis 5 * Inbördes beundran*
  • soda74

    Solaris: Skönt med bara en dags arbete kvar innan jul. Ska du vara ledig över hela jul och nyårshelgen? Vår lösning på sovproblemen blev ett pojk och ett flickrum Kanske inte det optimala i längden men det funkar. Innan Lova föddes kom Allan alltid till oss runt femsnåret. Vi försökte fortsätta likadant efter Lova föddes men det gick inte. Fast för oss var inte plats problemet utan snarare att Allan vaknade av Lova och blev ledsen och ville in till sitt rum (men nu var han extra "krånglig" också). J har provat att flytta tillbaks till tjejrummet en gång men efter den natten var alla missnöjda och han flyttade in till Allan igen Vi ska göra ett nytt försök nu under julledigheten. Några kompisar till oss gjorde så att en alltid gick med det äldre syskonet tillbaka till sängen när han kom in och efter ett tag slutade han komma.

    En fråga till er förskolelärare förresten (och alla er andra också) När ger man presenter till personalen? Jul/sommar/när man slutar? Till alla eller bara till ens barn speciella förskolelärare (om det finns en sån)? Sitter nämligen här och funderar över om man ska köpa ngn julklapp eller inte.

    Gravid74: Hoppas magsjukan gått över och att Axel sluppit den!

    Skojsan: Tack för antikräktipsen! Önskar också att jag hade en graviditet att skylla på angående magen, den vill inte riktigt försvinna. Hinner tyvärr inte med så många långa promenader som jag tänkt - dessutom är vädret oftast uselt. Träning vet jag inte när jag ska komma igång med, men jag vill. Kanske köper vi en motionscykel.

    Daggkåpa: Visst är barnen roliga nu när det pratar och förstår så mkt. Allan har också blivit helt galen i sagor. Jag eller J ska berätta och allan bestämmer hela tiden innehållet och ändrar det under sagans gång. Vi får knappast läsa böcker nu utan ska bara berätta sagor hela tiden.

    Svinkopporna har gett med sig ganska bra, fast benet är fortfarande ganska rött. Det goda humöret är tillbaka i alla fall, Allan var verkligen skitjobbig hela förra veckan. Men det är väl inte så lätt att vara på topp när benet kliar, man måste ta penicillin och är förkyld. Idag är det ett år sen jag gjorde ett positivt graviditetstest. Tänk att man kunde bli så ledsen som jag blev över något så fantastiskt som just nu ligger här och försöker vända sig på babygymmet

    Maratoninlägg från mig också. Hoppas ni orkar läsa!

  • gravid74
    En dag kvar att jobba för detta år Idag har jag jobbat första dagen efter min sjuka så det blir en kort vecka för mig. Imorgon ska jag leda dans kring granen för F-6, det har jag aldrig gjort tidigare så det kan bli spännande.

    Idag hade Axel besök av tomten på dagis och så hade de dansat kring granen och ätit julbord så han hade mycket att berätta när jag hämtade honom.

    Jag har börjat få halsbränna pga graviditeten misstänker jag, det är inte så skönt. Imorgon ska jag till barnmorksan och mäta magen igen, får se om kurvan planat ut något.

    Soda: Skönt att man kan ändra sig i såna fall. Tänk att du har två små nu. Snart är jag där med, börjar känna mig smått nervös faktiskt. Insåg när jag läste tidigare idag om det du skrev om julklappar till fröknarna att jag totalt glömt av det och att jag borde ordnat något. Men så hade jag sån tur att en pappa frågade mig idag när jag hämtade Axel om vi skulle köpa något ihop och att hans fru redan ordnat presenter Så jag blev jätteglad och behöver inte bekymra mig mer över det.

    Solaris: Efter nyår är det tänkt att Axel ska få en ny säng och då kan man väl också vänta på lite nattliga besök. Men jag ska försöka orka gå tillbaka med honom så att jag slipper att ha 2 i sängen när den lill* kommer.
    ~Mamma till Axel ~
  • Solaris

    Soda - Skönt att svinkoporna gett med sig.Tack för tipsen med hur man ska lösa det hela med två barn nattetid.
    Jag kommer gå in & jobba två dagar under jul & nyår den 29/12 samt 5/1, eftersom jag ändå bara kommer jobba 6 veckor  sedan efter nyår så gör det mig inget att gå in och jobba lite.


    Gällande presenter så fick jag & mina kollegor varsin presentpåse med fin choklad & julthe´,som föräldrarna gemensat sdamlat ihop pengar till och köpt. Här har vi fårr present både innan sommarlov & Jul, men det varierar nog. Tycker absolut inte föräldrarna ska känna sig"tvingade"att ge oss en gåva bara för att det är Jul/sommar.
    Vi köpte ett förpackning med 5 vinglöggar till Alidas fröknar(de är 5 personal på hennes avdelning) som de får dela upp mellan sig.

    gravid -  Skönt med sista arbetsdagen på året!   Har ochså fått besvär av halsbränna nu, sist hade jag det precis innan BF, så "all" verkar komma tidigare i andra graviditeten. Hur gick det hos bm?

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Inatt vaknade vi av Alida fått feber & snuvig, har hittills varit rätt så förskonade från det, men nu precis innan jul vart det dags.
    Lyckligtvis fick Alida "jullov" redan i onsdags så idag skulle hon ändå vara hos sin mormor,  men det kändes motigf att lämna sin lilla sjukling där, trots att man vet att hon har det jättebra. Skönt iaf att inte behöva vabba sista dagen före Jul.

    Ha nu en riktigt skön helg, alla! själv ska jag försöka göra lite mer julgodis.


    Alida 06.09.28 & lillen i magen, BF 09.03.20
  • Daggkåpa

    Hej i magsjuketider....

    Freja kaskadkräks och bajsar i rekordfart, tycker vi kunde få klara oss utan sjukdomar nu efter allt som varit med Freja i början av månaden med hosta, inhalationer och sjukhusbesök. Ser det iaf från den ljusa sidan, bättre nu än på julafton...

    Har lagt in årets julkort i bildgalleriet, kika in för att få er en julhälsning Soda - er lösning är verkligen engagerad, funkar bra för barnen, men kanske inte så rolig för föräldrarna... Men som du skriver, snart klarar han nog att sova själv igen.

    Solaris - vi övade ganska länge innan Freja kom med Junis stora säng, men vi har alltid gått tillbaka med henne, annars är vi chanslösa, ligger Juni i vår säng ligger hon och pratar och grejar så att Freja vaknar...
     
    Juni drömmer mycket nu och vaknar ca 1g/natt, men då ropar hon på oss och vi går in till henne och får henne att somnam i egna sängen. Hon brukar somna om i vårt knä, sen kan man krångla sig därifrån och gå in till våran säng igen. Får väl tillägga att vi har haft både Juni och Freja i egen säng rätt tidigt, så vi föredrar att ha det så, medan andra tycker det funkar bra att ha alla sovandes i sängen tillsammans.

    Igår klädde vi granen, Juni hängde allt på samma gren, ser lite roligt ut

  • Calibo

    Godkväll!

    Dags för ett av mina mer och mer sälsynta inlägg i tråden.

    Har nu gått på julledighet och det känns underbart! Antingen blir jag ledig fram till 5:e eller till 7:e så det är en lång paus .

    Det mesta av julklappsinköpen är klara så fram till jul blir det met mys. Kan behöva det eftersom husrenovering startar på juldagen :-0.

    Tim sover redan, han hade inte sovit på dagis idag så nu är det bara vi och 10 st tonåringar hemma! Vi startade kvällen med att gå på after-work på Mölnlyckes enda krog. Det är nya supertrevliga ägare coh det känns kul om det går bra för dem så att det får finnas kvar.

    Årets första julskinka står i ugnen så det blir kvällsmacka med nygjord skinka ikväll - mums! Har börjat köpa kött på en gårdsbutik i Lindome som säljer både närpoducerat kött och grönsaker. Det känns ganska bra att köpa julskinkan där samtidigt som man hör djuren i ladugården intill.

    Soda - Det låter inte som en superbra lösning ur föräldrarnas perspektiv, men det kanske funkar bra för er. Inget av mina tre barn har sovit i föräldrasängen förutom när de var nyfödda och för min del så känns det superskönt att få sova utan barn i sängen. Jag har precis som Daggis när barnen vaknat suttit hos dem tills att de somnat om. Nu är vi faktiskt extremt bortskämda med Tim, han sover som regel nästan 12 tim i sträck på natten så det är ju lätt att säga.

    Daggis - Fy för magsjuka! Hoppas ni kryar på er snabbt!

    Kram till er alla! Saknar er och våra träffar!

  • Heeso

    Hej alla
    Får säga som calibo...ett av mina sällsynta inlägg. Men har försökt hänga med i läsandet.

    Hoppas att alla sjuklingar kryar på sig. Inte kul att var sjuk över jul. Vi har hittills hållt oss friska i alla fall...peppar, peppar.

    Ska dessvärre jobba ända fram till 23/12 men det blir nog korta dagar. vi skall vara här över jul men det blir knytkalas. Har borderligt delat ut julmaten till övrig familj

    Agnes har kommit in i nån period där hon har lite svårt att komma till ro på kvällen så det tar ca 20 min innan hon somnar. Och då är det ett himlans gnäll och tjat om att hon vill sova i mamms & pappas säng, eller att hon vill ha vatten...eller att hon vill att vi ska ligga på madrassen i hennes rum...och vi är då vana vid att hon normalt är helt tyst efter sagan och att hon somnar själv...men vi försöker vara ganska "hårda" så hitills har vi inte gett med oss. Vi vill nog gärna att hon somnar i sin säng i alla fall.
    Men vi skall byta säng i jul så vi får väl se hur det går
    Det gick ju bra med stor säng i USA.

    Har förresten lagt upp lite semesterbilder för den som är intresserad.

  • Trollsan
    Solaris - Jo, det är alltid jobbigt att mista någon, när jag var var 20 hade jag varit på 13 begravningar, sedan tappade jag räkningen. Trotts alla dessa är det lika jobbigt om inte jobbigare varje gång någon går bort.

    Heeso - Jag tror nog det snart komemr bli bättre med Agnes och sängen, tobias är sådan med, skall koma på allt bara för att slippa sova. Men är man bara konsekvent och inte ger efter tror i varjefall jag att det kommer bli bättre.

    Calibo - Tror det är bättre att köpa kött så. Vi har börjat handla av vår lokala chark istället frö på ICA.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Igår hände något hämska, minns ni S arbetskamrat som blev misshandlad för några veckor sedan.
    Igår brann hela hans hus ned! Som tur var var han inte hemma och hans hund var hos hans föräldrar så ingen person eller djur kom till skada.
    Polisen misstänker att branden är anlagd eftersom det varit flera anlagda bränder i det område han bor i.
    Han får inte tillgång till huset förrän nsta vecka, men han sa att han trodde att det nog bara var lite porslin i skåpen som kan räddas.
    STACKARN. Så nu har jag ringt runt till lite vänner och tiggt om lite överblivna kläder, han har ju inget nu, bara det han hade på kroppen när han åkte hemifrån. Det är inte så
    2008 är var verkligen inte hans år.
    If you don?t dream big what?s the use in dreaming?
  • MiaC

    Gravid mfl: Hmmm ingen dum idé att ta med frukt istället för glass till födelsedagsfirandet... vi har tagit med glasspinnar när Sebbe fyllt år och det är klart det blir ett par per månad om alla tar med...
    Fy för magsjuka, hoppas ni mår bättre nu. I fredags när vi hämtade Sebbe på dagis satt det en lapp på anslagstavlan om att de haft ett par fall av kräksjuka... håller tummarna för att vi slipper =(

    Trollsan: Inte kul att han börjat sova sämre igen, hoppas det blir bättre snart... =/ Vad hemskt med din kusin =(

    Soda: Skönt att kopporna börjat ge med sig, kan tänka mig att Allan har varit lättretig under de förhållandena =/

    Tina Lisa: Skönt att du har jobbet kvar. Hos oss är det riktigt illa. Från att ha varit 15 pers kommer det under nästa år bara var fyra, i bästa fall, kvar på avdelningen. Jag har fått nya arbetsuppgifter, som iof är perfekta för mig men man vet ju aldrig... Vi är ett av få bolag som inte behövt lägga några varsel, än.

    Daggkåpa & Solaris: Åååå hoppas de små snart kryar på sig =/

    ----------
    Jag har åkt på någon nedrans influensa och har legat pall sen i tisdags... det var längesen jag var så sjuk. Har gått ner tre kilo på fyra dagar, det är väl iof positivt men jag hade ju föredragit viktraset under andra omständigheter =/

    Nästa vecka drar vi till Småland, ska bli så kul och jag hoppas vi får en riktigt vit jul. På julaftonsmorgon ska vi ge oss ut i skogen och hugga en gran som sen ska kläs, så Sebbe får vara med från början. Kommer nog bli en spännande upplevelse =)

  • gravid74

    God kväll! Mycket att stå i nu inför jul. Bara 3 dagar kvar Jag är så himla nojig att vi ska bli sjuka lagom till julafton. Nu har jag precis julstädat hela köket så jag är ganska trött. Igår kväll tog vi in granen och imorse klädde Axel och jag den. Lite tidigt egentligen men vi kunde inte hålla oss. Längst ner fick det bli plastkulor som Axel fick hänga upp. Eftersom det var jag som helst ville ha gran hemma. U tyckte vi kunde vara utan så är jag nu ansvarig för att Axel inte välter den Men jag tror inte att han kommer att göra det men ett och annat barr kommer att åka av i förtid

    Idag har vi varit och hälsat på en bebis som föddes på Lucia. Axel tyckte att det var spännande. Jag blev allt  sugen att snart ha en bebis i famnen.

    Nu ska jag gå och slå in lite julklappar.

    Krya på er alla sjuklingar.


    ~Mamma till Axel ~
  • Barbella

    Hej alla! Har inte orkat skriva då jag mest legat däckad de sista dagarna. Förra veckan var en orosvecka. Jag hade stenhård mage i två dygn som inte ville släppa (inte ens med hjälp av den annars så säkra kuren ? varmt bad), sedan började det stråla ut i ryggen, ner i rumpan och ljumskarna. Blev såklart orolig och åkte till slut in till Östras akut. De kopplade mig till ctg, de kollade bebisen med vanligt UL och tappen med vaginalt UL och tog några andra prover. Bebisen såg ut att må prima som tur är men tappen har minskat i längd sedan jag kollade den sist för ca 2 v sen. För att se om det avstannar av vila blev jag sjukskriven till efter nyår med order om att ta det väldigt lugnt. Inte stressa, inte bära, utan bara bli ompysslad. Så det blir jag som ligger i soffan och äter chokladpraliner nu under jul och nyår. Nu har världens förkylning dykt på mig, R säger att det är positivt för det brukar ofta komma då man slappnar av och det har han ju helt rätt i. Jag hoppas alla får det riktigt mysigt nu i jul med mycket tid till familjen.


    ~*~ Liam 060925 ~ * ~ BF 090316 ~*~
Svar på tråden Snackis 5 * Inbördes beundran*