• modesty74

    Jag VILL INTE bo i Göteborg längre!!!

    Jag vill bo där skolorna är bra, där barnen kan vara utomhus utan att man behöver oroa sig för psyksjuka, alkolister, drogpåverkade, fartdårar och gäng. Vill bo där det finns lite invandrare och lite kriminalitet. Vart skall man flytta då? Ni som upplever att ni bor bra och barnvänligt, kan ni tipsa mig om vart jag skall flytta med min familj. Jag bor på Hisingen (GBG) i dagsläget och detta verkar ha blivit "staden som Gud glömde".
    Bankrån, ungdomsgäng, psykdårar och knark är vardagsmat nuförtiden och jag vantrivs. Vi skall härifrån... men vart i landet? Tacksam för tips!

  • Svar på tråden Jag VILL INTE bo i Göteborg längre!!!
  • MagdalenaTheQueen

    Jag kan också ha förståelse för att man vill känna sig trygg där man bor, men jag tycker det är onödigt att spela på fördomar!

  • angel 2003

    Vad menar du med fördomar? Att det är hög kriminalitet i invandrartäta områden?
    Det är inte fördomar, det är fakta.

  • Björkeli

    Har inte plöjt igenom hela tråden men vill tipsa om Bollebygdskommun. Ligger bara 4mil utanför Gbg, vilket innebär att det går bra att pendla om ni har arbete i Gbg.

    Visst är det lite skit här med, men inte i närheten av hur det är i storstaden.

    www.bollebygd.se

    Lycka till o hoppas att du snart får må bättre.

  • MagdalenaTheQueen

    Men är det inte bättre att säga att det är hög kriminalitet i ett visst område för att många människor där lever under svåra omständigheter? Oberoende av deras etniska ursprung?

  • MagdalenaTheQueen

    Att bara hävda att det ÄR så, eller att invandrare ÄR så, är en illa genomtänkt slutsats!
    Jag tycker att man ska försöka se orsak och verkan, jag ursäktar inga kriminella betéenden whatsoever, men ursäkter och anledningar är inte samma sak!

  • Fossing

    Modesty

    Håller med dig.. Vi bor oxå på Hisingen och jag står nog inte ut längre. Iofs har jag inget emot själva Hisingen, vill bara komma ifrån denna lägenhet och allt runomkring. Kan tänka mig mindre centrala delar av Hisningen. Vi har ändå tänkt köpa hus när vi flyttar från våran lägnhet.
    De senaste veckorna har det varit allt från piképolisen på gården, psykogranne som hänger ut sin elvisp utanför fönstret och så bankrån..

    Tror då iofs inte att det är mer dåligt på Hisingen än andra "förorter" till Gbg.
    Vill du inte flytta tillbaka till Uddevalla då? Min sambo är därifrån och jag har bara positiva intryck än så länge...

  • ixus

    Varför ÄR det egentligen så "farligt" att säga att man vill bo där det finns lite invandrare?

    Jag tror så här, ofta har invandrare blivit placerade i mindre trevlig förorter. Där det finns mycket ledig lägenheter, för att det inte är så attraktivt att bo där. Kanske p g a kriminalitet osv. Då är det nog lätt att benämna det så som att man inte vill bo i ett invandrartätt område. Därmed kanske inte sagt att det ÄR invandrarna som begår dessa "brott" utan det kan ju vara allmänt "slödder" om man säger så. I den kategorin passar det in en hel del folk, både svart, rött o vitt.

  • Laika

    Hm, bor oxå på Hisingen och min enda invändning mot vår nuvarande lägenhet är att det inte finns hiss (vi bor på vån fyra) vilket ju inte kommer att funka. Det finns gott om invandrarfamiljer här men det tycker jag inte stör det minsta! Vi letar dessutom hus på Hisingen....

Svar på tråden Jag VILL INTE bo i Göteborg längre!!!