Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Återigen förfasas jag över att man inte blir tagen på allvar! Jag själv har ju en helt annan upplevelse, det är först min bm och sedan läkare som konstaterat mina framfall och att bli remitterad till op var inga problem!

  • Gladhannapanna

    Goodenough: jag har blivit väldigt bra bemött och är opererad. Jag kan faktiskt förstå att din läkare inte vill ställa diagnosen framfall om det är så kort tid sedan din förlossning. Man kan ju vara rejält svullen mm ett bra tag efteråt!

    När jag var på efterkontrollen efter första barnet sa min bm att jag hade framfall men att det kan gå bort.

  • Gladhannapanna

    GEM. Då förstår jag varför du känner dig besviken!

    Jag jobbar tillsammans med barnmorskor och sist vi hade möte var det bara jag och två bm, då frågade den ena massor om hur jag upplevt mitt framfall och bemötandet från vården samt operation och tiden efteråt.

    Jag berättade att många här i tråden upplever dåligt bemötande från vården och det beklagade de verkligen. Jag frågade om det är svårt att se bakre när man ligger i gynstol och det är det, men de känner ju också och enligt dessa två kan man känna om någon tex helt saknar knip som ju kan vara ett symptom på att en muskel släppt.

    Jag tycker att det är bra att de vågade fråga och att de var väligt lyhörda! Känns bra att veta att de kvinnor som kommer till dessa kommer att bli välbemötta i alla fall!!!

  • Gladhannapanna
    Hibiscus skrev 2012-03-02 19:25:43 följande:

    Hej alla!


    Fick nyss samtalet från läkaren som jag väntat på i flera veckor och jag är sååå lycklig- det kommer bli operation igen för mitt rektocele i vår, fick dessutom som ett litet ekännande att förra op ej blev bra, då hon gått igenom operationsberättelsen och sa att förra operatören koncentrerade sig på att rätta till enterocelet som är högre upp så rectocelet kom väl lite i skymundan- men som sagt det finns ju inga garantier för att denna blir bra- men jag är mycket hoppfull då hon nu kan koncentrera sig på bara detta nu- hoppas nu att jag kan bli bra o leva som en normal igen efter år av jävla skit rent ut sagt- ha en bra helg tjejer!



    Härligt med goda nyheter och dessutom upprättelse!!!!!
  • Gladhannapanna

    Lillstine: välkommen hit! Här skriver vi detaljer vid behov så känn inte att du måste hålla igen, vi är många som känner igen oss!!!

    Jag tyckte att det var ok att ha sex trots framfallet, när bristningar mm var läkta. Min man säger att det inte känns annorlunda.

    Jag är opererad och så gott som besvärsfri så det finns ljus i tunneln!!!

  • Gladhannapanna

    LillStine: Min bm konstaterade att jag hade framfall på efterkontrollen efter första förlossningen. Jag hade mycket besvär, dels vid toabesök men även med skav och tyngdkänsla så fort jag promenerade mer än en kvart.

    Jag var hos en förlossningsläkare i slutet av andra graviditeten, hon sa till mig att söka gyn och be om remiss sex månader efter förlossningen för att bli op ca ett år efteråt. 

    Jag har blivit tagen på stort allvar hela tiden och har inte haft några problem med att bli remitterad. Födde båda barnen vaginalt och tycker inte att det blev speciellt mkt sämre efter andra förlossningen. 

    Jag brast massor inuti, bakåt och framåt under första förlossningen, har problem med bindväven generellt vilket också påverkar. 

    Jag är realist och räknar mer eller mindre med att få problem senare i livet och kanske behöva opereras igen.

    Jag lyfter obehindrat och definitivt mer än 3 kg, däremot känner jag inte att löpning eller hopp är någonting för mig. Är inte så intresserad av löpning, men hade tänkt motionera på studsmatta men det är nog bara att glömma...

    Trots det är jag nöjd, jag har inga besvär i vardagen och det är huvudsaken för mig! Om man tittar så ser man slidväggarna men det gjorde man nog innan jag fick barn också så det bekymrar mig inte. Min man bryr sig inte!!!!                

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder