• TBS

    Romer

    Jag vill veta mer om unga romers kultur och vanor, och hur de skiljer sig från den svenska resp traditionella romska kulturen.

    Alla romer på fl! Berätta allt ni vet

  • Svar på tråden Romer
  • alma djrovic

    om jag skulle bjuda hem en romsk familj är det något speciellt jag borde tänka på då?

  • Juliiia
    romani beauty skrev 2009-01-23 01:31:50 följande:
    fast du är ju så ung, så sååå mycke kan du väl inte gjort ..skoja bara. Jag har ju hunnit va gift i skild o har barn, fast Dani är i samma sits haha..annars hade dt nog varit knepigare oss emellan. Fast han har lite svårt att acceptera min ex ursprung o är svartsjuk främst gentemot muslimska män, för han tror jag gillar dem för att mitt ex var muslim.
    hehe näärå, men va tillsammans med en kille i 1 år ungefär.. så det är honom han tror att jag fortfarande gillar.. vi gjorde slut för sisådär 5-6 år sen.. men han drar upp han ändå typ varje gång vi bråkar haha :S .
    Jobbigt att dom inte kan släppa sånt bara .
  • Juliiia
    alma djrovic skrev 2009-01-24 08:10:11 följande:
    Juliiia Är det inte jobbigt han är så svartsjuk?
    jo klart det är lite jobbigt.. men han vet innerst inne att han kan lita på mig. Det vet jag.
    Han stör sig mest på att jag haft kille innan. Det får ju inte vara så hos dom egentligen.. tjejen ska helst va oskuld.
  • PetraD

    men hur är det då om man måste göra något på andra våningen, något som hämtas eller toabesök eller något???????

    romani beauty skrev 2009-01-17 23:44:08 följande:


    Visst verkar det väl konstigt för utomstående, men de finns mycke som svenskar gör som jag tycker är konstigt och dåligt så det jämnar väl ut sig. Klar man inte får visa sitt kön, det gör väl inte svenskar heller hur som helst hahahahaha?????det är inte bra o ha djur alls hemma, men ute går det ju bra. Kaniner kan man ha ute. Fast för mig är kaniner mer mat än keldjur haha.tja, det kan man väl inte veta, men det är ju bäst om man kan köpa sånt som är förpackat, inplastat. ja, mannen bestämmer, därefter äldste sonen, då han är vuxen. Ang tvåplanshus, så får yngre inte vara ovanför äldre, och kvinnor inte ovanför män, undantaget då flickor och gamla kvinnor.
  • PetraD

    just om ställningar under vet jag inte, men har en släkting som jobbar i sthlm som polis och där är det visst ganska vanligt att en del går in med barn under kjolen som de stoppar till grejer...
    fast tror ju absolut det är undantag


    Oklok skrev 2009-01-17 23:41:51 följande:
    Jag är inte här för att döma någon utan av ren nyfikenhet höra om denna myt stämmer,De finska zigenarna som har såna där stora kjolar är det sant att de har nån ställning under som de sitter korgar i? och att de går in och snattar i affärerna, gärna i "stora" grupper? sant eller inte?
  • PetraD

    är gift med man från annat land (ej zigenare) och där är det också väldigt bra sammanhållning med släkten. tycker det är tråkigt att det inte är så här
    visst finns det undantag från båda håll. men sen tror jag att det har en del att göra med att många där är hemma och inte jobbar i lika stor utsträckning som här


    Familjetrollet skrev 2009-01-17 23:50:52 följande:
    tack för svaren.er sammanhållning verkar underbar med alla vänner och stora släkter.villket vi svenskar saknar.har ni giftemål inom släkten som ex muslimer?
  • PetraD

    är det en viss ålder den äldste pojken måste vara då??

    romani beauty skrev 2009-01-18 14:47:25 följande:


    Kom på en till sak..pojkarna hr ju rätt stark ställning och t.ex. min äldste "håller ställningarna" när mannen är borta..t.ex. om det kommer någon man på besök här och min man inte är hemma så är äldste pojken med och kollar läget, och min man vill t.ex. inte jag ska röka och det säger äldste sonen åt mig också, att jag inte får, ifall ci är ensamma hemma hihi. romani beauty skrev 2009-01-18 13:06:59 följande:
  • romani beauty

    man kan väl skicka upp mannen eller barnen toa för kvinnor placerar man naturligtvis inte på övervåningen.


    PetraDeliu skrev 2009-01-24 13:54:00 följande:
    men hur är det då om man måste göra något på andra våningen, något som hämtas eller toabesök eller något???????romani beauty skrev 2009-01-17 23:44:08 följande:
  • romani beauty

    låter som en solklar myt.


    PetraDeliu skrev 2009-01-24 13:55:14 följande:
    just om ställningar under vet jag inte, men har en släkting som jobbar i sthlm som polis och där är det visst ganska vanligt att en del går in med barn under kjolen som de stoppar till grejer...fast tror ju absolut det är undantag