• JoKo

    Nodejornas syskontråd 2

     Här kan Nodejorna skriva om sina syskonplaner o nya graviditeter!


  • Svar på tråden Nodejornas syskontråd 2
  • pelagonia
    Trollet79 skrev 2009-02-25 21:18:06 följande:
    Pela: Förstår att det inte funkar ekonomiskt men om ni nu får lägenheten såld kanske det kommer kännas bättre. Carna, är inte det en sån som Jesster köpte och var ganska missnöjd över? En kompis till mig hade en carena dubbelvagn som jag lånade en gång när jag var barnvakt till en kompis unge. Det gick inte så bra kan jag säga, kom ingenstans med den vagnen i snön och då var det inte ens mycket snö. Hjulen gick åt olika håll och den var så stum att den inte gick att få upp den på en trottoarkant utan att jag behövde hängde över hela vagnen. Ett tips är ju att du frågar lite här på FL om någon har efarenhet av en viss vagn innan dy köper en. Nu behöver det ju inte vara samma vagn vi pratar om men det kan ändå vara bra att höra runt lite innan.
    TAck. Skall kolla runt

    Jesster hade nog denna twinbuggy

    www.carenababy.com/CARENA/Sweden/STROLLERS/

    Vi vill ha den andra som är dyrare som heter double Swing

    www.carenababy.com/CARENA/Sweden/STROLLERS/

    Nu kommer ju våren snart när lillebror har anlänt så snö blir det inte nog här nere..då blir det bilen i så fall.
    Viktor 070103 & Ärtan BF 090320
  • VIP

    heja trollet!
    om jag hade haft råd skulle jag köpt en UB, nu hade vi ju inte det och jag köpte en begagnad Brio. Den är astung och ganska svårkörd och tung fast kanske mest otymplig att lyfta in i bilen. Den har 4 fasta mellanstora hjul och jag trodde de skulle vara ett stort problem i snön men så här i efterhand så var den inte tyngre och svårare i snön som vid bar mark. Vet inte om det är så positivt hehe.
    Med det negativa sagt så måste jag ändå säga att det funkar. Att köra 2 barn i en vagn i backar kommer nog aldrig att bli lätt så man får se det som lite extra träning.
    Men som sagt, OM du har råd, köp en vagn du verkligen vill ha för man kommer nog ha den längre än vad man tror. (läs JAG kommer ha den längre än vad JAG trodde).
    Sen det där som pela sa om att ha bebben mot sig är ju ganska skönt, både för dig och bebisen. Jag har det inte och jag saknar det.

  • Meria
    Trollet: vi har inte syskonvagn. Köpte en vanlig liggvagn till Isak. Loke går mest ändå... Men då bor vi på landet, går vi ut och går är vi oftast med båda två (Jimmie också alltså). Annars blir det inte långa sträckor och Loke knatar för egen maskin. Är vi i stan har vi oftast Isak i sele och Lokes vagn med som reserv om han blir trött... Har varit nån enstaka gång vi tagit med båda vagnarna när vi ska iväg. Funkar fint.

    Men om jag bodde i stan och var ute ofta med båda barnen, iväg nån längre sträcka alltså, skulle jag nog ha föredragit en syskonvagn. Nu blir det ju bil om man ska handla, då är det bara smidigt att ha Isak kvar i sin bilstol på kundvagnen.
    ♥ Loke -06 & Isak -08 ♥
  • Meria

    Jag sliter snart ut mina äggstockar, va faen är de bra för? Jag har fått mensen IGEN! TVÅÅ veckor sen jag hade den sist. Visst, den kan vara hoppig i början, men trodde snarare det innebar att det var längre cykler. Neeeejdå. Bästa preventivmedlet, vi kan ju fasen aldrig ha sex om jag antingen blöder eller har pms konstant. Inte för att sex står på listan, men om det fortsätter såhär. Blääää....

    Så nu vill jag se lite bebisbilder JoKo, för att bli glad igen Hur går det för er?


    ♥ Loke -06 & Isak -08 ♥
  • Meria

    Isak är 62 cm lång och väger 6200 g nu också. Mammas knubbis ^^


    ♥ Loke -06 & Isak -08 ♥
  • pelagonia

    Hej

    Hemma från BM besök

    Huvudet är ruckbart, Blodtryck 120/75 och hb 111..fast jag har slarvat med järntabletterna Generad.
    Hjärtljuden låg mellan 138-142.

    Joko = Vill oxå se bilder..


    Viktor 070103 & Ärtan BF 090320
  • JoKo

    sorry att jag är lite trög med bilder 
    Jag ska verkligen försöka hitta lite "ork" att fnula med det ikväll

  • Trollet79

    Tack för era svar om vagn. Åh det är så svårt, ena studen tänker jag att han inte åker så mycket vagn ändå utan kan gå eller åka ståbräda men sen ser jag framför mig de gånger nån av oss ska vara själv med två barn, typ en lördag eller söndag och ta sig iväg någonstans och då bara måste jag ha en syskonvagn. Men fortfarande vill jag inte ha någon bred vagn utan i sånt fall blir det nog en Pihl and Ted. Ska nog åka och provköra en sån innan jag säger för mycket.

    Pela: jag fick inte dina länkar att funka men jag tror jag vet vilka du menar. Skönt att ni inte får så mycket snö för då är det bekymret inte så stort. Nu bor jag ju i Stockholm och där är det inte heller så mycket snö men ibland kommer det ett rejält lass och då vill man gärna kunna ta sig fram.

    Joko: jag vill också se bilder på underverket och så vill jag veta om ni bestämt er för något namn.

  • minbebis76

    Ang Pihl and ted så hade min kompis den och hon var väldigt missnöjd, när den"lilla" bebisen kom och skulle ligga i korgen därunder var den nästan förliten från början. Vagnen välte om bara ett barn satt på den undre platsen och ja... hon var allmänt missnöjd. Hon fick även gå väldigt framåtlutad för att inte slå i benen i huvudet på stackarn därunder. Men den är ju snygg

    Flikade bara in lite i vagn disskutionen.

  • JoKo

    Så där då.

    Nu finns det några bilder på HANNA i mapparna "Hanna" o "Systrarna".
    Namnet blev bestämt först igår...

    Livet flyter som sagt på fint här hemma. Emma är tokstolt o blir alldeles ställd o nästan arg när vi frågar henne om hon tycker att vi ska lämna tillbaka Hanna till sjukhuset Härom morgonen kom hon in o klappade Hanna o sa "min lilla ängel, jag älskar dig"  Då svämmar mamma-hjärtat över o jag tokgrinar en stund...
    Och sånt säger hon helt spontant flera gången om dagen så det känns jätteskönt att hon säger/känner utan att någon frågar henne vad hon tycker om bebisen.
     
    Ingen svartsjuka har visat sig ännu, men så har det ju bara gått 8dagar

    Hanna sover jättebra på nätterna, hon vaknar endast för att käka med drygt 4 timmars mellanrum. Ligg-ammar så jag slumrar ju samtidigt vilket är toppen - där är en stoooor skillnad mot förra gången!!!
    Däremot så sover hon helst nääääära mig så jag sover inte så där jättebra

    Jahaja, nu är det visst tuttning igen Trollet - vi kommer inte skaffa syskonvagn! Emma klarar sig fint med att promenera o så småningom ståbräda. Hanna får sitta i sele om Emma inte orkar...

Svar på tråden Nodejornas syskontråd 2