Inlägg från: Yaran |Visa alla inlägg
  • Yaran

    Varför bär man slöja??

    fipa, hon får tycka vad hon vill, var det liksom ett måste att säga det öppet? Vi sa ju att vi inte är förtryckta, att vi valde att bära slöja. Vi pratar inte om hur det är i länder där finns tvång. Jag upplevde att hennes inlägg lät fördomsfull, och vad du än tycker kan inte ändra på min upplevelse för den berör dig inte. Och vad ommseif sade, kan du väl fråga igen så att hon förklarar mer vad hon tänkte på, kanske jag missförstod henne, eller ni gjorde det.

  • Yaran

    Om jag skulle säga att jag TYCKER att kort skjol och magtopp är ett symbol för dålig moral, hur skulle det kännas ? Det är väl inte fint att säga det, jag kan hålla den åsikten för mig själv, för jag vill inte såra andra som gillar att bära såna typer av kläder! [Det var bara ett exempel som jag inte menar! ] Jag tycker att alla har rätt att bära vilka kläder de vill, för vi lever i ett demokratiskt samhälle, där alla har rätt att praktisera sin frihet, inte minst beslöjande kvinnorna.

  • Yaran

    Nej usch, jag gillar faktiskt inte såna diskussioner, så ni får ursäkta mig . Jag vill inte såra någon , och inte vill bli sårad. Tycker också att om man har fördomar så får man hålla det inom sig istället för att såra andra.

    Radix

    Det var fint av dig

  • Yaran

    Hej hej jag tror att det inte finns mer att säga i denna tråd , för vi besvarade frågan om varför man bär slöja.

    Ha det gött

  • Yaran

    Oj, hmmm, den som slår sin hustru måste betala "Diyah" vilket betyder skadestånd till sin hustru. Kvinnan får skillsmässa automatiskt av en muslimskdomare om hon anmäler sin man för misshandel.

    Jag håller med Nillane

  • Yaran

    Bästa fipa

    Jag vet att det är tröttsamt att det blir missuppfatningar i sådana diskussioner.

    Kvinnomisshandel förekommer i alla kulturer-även i Sverige- och jag tror inte att det finns statistisk på det, om det nu finns så tror jag inte att det stämmer exakt, eftersom kvinnomisshandel händer oftast i hemmet, och en del kvinnor väljer inte att tala om det. .

    Det som är viktigt för mig i det här, att islam förbjuder all misshandel, det är förbjudet att misshandla fångar, kvinnor, barn, och även djur. Även djur har rättigheter i Islam. Vad en del muslimer gör för handlingar som strider mot islamsbud har absolut inte med islam och göra, det är mycket viktigt för oss som är ute efter sanningen att förstå det.

    Tro mig fipa, Sabirah är inte högfärdig, men jag tror att hon är trött på att stå till svars hela tiden. Man tröttnar att besvara samma fråga hela tiden, och för att en del vill/väljer att ställa sina frågor på ett förnedrande sätt, då reagerar man på ett sätt som gör att man låter högfärdig.

    Jag hopps att vi muslimska systrar ska ha tålamod, även om andra kränker oss så får vi inte kränka tillbaka. Vår förebild profeten Muhammed hade tålamod med andra, och jag påminner er om det som hände mellan profeten och sin granne som var jude. Den grannen brukade ställa taggar i profetens väg, en dag såg profeten inte att det var några taggar på vägen, han gick till sin granne och frågade hur han mådde. När grannen såg hur profeten frågade efter honom fastän han var elak mot profeten, konverterade han till islam.

    Frid

  • Yaran

    asyr

    Du kan ställa dina frågor i islam-tråden om du vill

    frid

  • Yaran

    Nillane, du är så klok

    Sabirah, det e det som e värst att lita på allt som skrivs i tidningar och sägs i TV. Jag tycker bättre att skaffa en parabol för att få titta på fler kanaler och få en klar bild på hur saker egentligen händer i världen, istället för att lita på en enda källa, om ni förstår vad jag menar!

  • Yaran

    Radix, vad har det med islam och göra ?? Om en muslim dricker sprit, är det då tillåtet i islam att dricka sprit, trots det är förbjudet ?? Om en svensk slår sina barn eller sin kvinna, trots det är förbjudet och straffbart, är det så att det är tillåtet enligt svensk lag? Jag vet faktiskt inte hur du tänker! Muslimska länder och muslimska länder, vilka är som är muslimska länder som har koranen som sin lagstiftning ? De länder finns bara i huvudet på en del politikokunniga. I Tunisien är det förbjudet att bära slöja, förbjudet att gifta sig med fler än en. I Egyptska fängelse finns mest praktiserande skäggiga muslimer. I Irak mördades muslimer sunna och shia i alla tider. I Algeriet mördas muslimer av regeringen sedan den islamiska partiet vann valet. Ja, vilka länder som har koranen som sin lagstiftning då? Och ärligt talat , jag visste faktiskt inte att Sverige har bibeln som sin lagstiftning, rätta mig om jag har fel!

  • Yaran

    Undrar om du känner till Saddam Hussien ? Styrde han inte Irak i 35 år ? Vet du hur han styrde sitt land ?

    Jag vet inte om du vet någonting om "Khalifat" och hur ett muslimsktregim ser ut, innan du klistrar in länkar.

Svar på tråden Varför bär man slöja??