• Alvi

    Finaste Klamajs finaste tråd om henne och finaste L...!

    Ja just det, Klamaj, grattis till VB!! Vad superhärligt att även den tråkiga FK kan inse vissa flöräldrars behov och faktiskt bevilja så mycket "redan nu"!! Hur länge får han det, stod det? Vi har vårt halva tills Lilja fyller 16 eller nåt , men att vi "måste höra av oss om något villkor ändras"... Myran: Folk har faktiskt sagt till mig (även folk med knasbarn) att "vänta du bara, när Eskil (normalstörd lillebror) väl kommer igång och börjar /krypa/gå/klättra/prata/mm mm mm, så kommer du också att klaga!

    Men faktum är att jag klagar inte! Jag blir varm i hjärtat när han gör sånt som han faktiskt SKA... Vem vet, det kanske kommer, han är ju inte ens 2 år, men än så länge är jag bara så tacksam över att han kan allt han kan..:!!


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi

    Men heregud, hur fort körde du egentligen? Guuuuud vilka sura pengar!!! Går det att få på avbetalning för det är ju mycket pengar egentligen...!


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi

    Myran: Åh, det låter positivt det du skriver, men jag har inte en aning om vad det innebär, men... grattis ändå...!

    Klamaj: Åh, jag hoppas verkligen verkligen att L bättrar på sig så att både du och din mamma känner er nöjda med att L ska vara där....! L-pappan kan inte ta honom då?


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi
    Myran: Men guuuuud vad läskigt! Det där borde du kunna knäppa nån på näsan med, en prick eller nåt! Vem hade gjort fel då?? Förskrivaren eller nån annan klantskalle?
    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi

    Myran: Åh, som sjal och ergonomsik sele-försäljare vill jag så oändligt mycket INTE rekommendera dig att köpa en BabyBjörn...!
    Har du tänkt på hur barn sitter i en sån? De hänger verkligen "rätt upp och ner" och all kroppsvikt fördelas på barnets höfter, och ryggen mår heller inte bra av den positionen.
    Sjunker Myran ihop MYCKET som en ostbåge i sjal? För ostbåge-position är ju annars barnets naturliga ställning. Det skadar dem inte, är du säker på att du knyter tillräckligt hårt? Vad har du för sjal - elastisk eller vävd?

    En Ergo (eller annan ergonomisk sele) vad tror du om det? De har huvudstöd, men inte förrän Myran är lite äldre tyvärr, har med längd att göra. Och hur som helst så blir huvudet helt dolt i "huvan" som är till för att hålla uppe huvudet medan barnet sover....

    Hmm... Jag tänker så det knakar, men jag kan verkligen inte se något positivt att stoppa er Myra i en BB.... De är ju heller inte bra för er bärare.... All tyngd hamnar på axlarna och det gör det ju inte i en ergonomisk sele eller i en sjal...


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi

    Ingen Klamaj på hela helgen. Vågar vi hoppas på att det är för att hon är på läger...?? Hoppas hoppas att inte frånvaron beror på nåt annat...!


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi

    Men åh nej, vad jag är ledsen för din skull, skit skit skit att du inte kunde komma iväg...!!! Förstår du din mamma eller är du mest arg eller ledsen på henne? Eller en kombination? Kanske var det skönt att själv vara nära L när han var sjuk....?

    Förstår absolut att du grät, besvikelse måste komma ut nånstans, och en sån "rolig" sak, som du hade laddat så för... Skit...!

    Och sen, en liten parentes bara, jag är rätt säker på att jag ofta har läst att skilsmässostatistiken visar att de flesta par som separerar när barnen är små, gör det innan barnet (eller yngsta barnet´) har fyllt ett. Så oddsen var ju inte pyttesmå för det. För en gångs skull (en hemsk skull, men ändå...) är ni en av de normala i statistiken... Gumman, det gör väl inte dig ett dugg lugnare, men jag ville bara säga det....

    Och - det är bra att du skriver om dina tankar. Du är en av få som faktiskt skriver det jag tänker. Jag tycker tt DS-morsorna ofta är så hysteriskt lyckliga och tacksamma över sina barn, att jag får en knytnäve mitt i solarplexus av mitt dåliga samvete varje gång jag tänker nåt i stil med "Varför just vi?"... (Inget ont om er DS-morsor nu, om ni läser detta, men jag har läst det av så extremt många...! ) så det är rätt skönt att veta att det finns fler som undrar eller förbannar...

    Många kramar Klamaj!!


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi
    Klamaj: Men herregud vad du har mycket nu.,..! SAmma tanke som så ofta förut har poppat upp när jag läser om dig är - har du någon som hjälper dig? Som du kan lassa över lite "hjärnverksamhet" på, någon som kan hjälpa dig att hålla koll på saker, och kanske till oc med följa med dig på möten och så?
    Alla är ju inte som jag, men utöver allt skolarbete har jag nu ränt på OTA-besök, ortopedbesök, lämna-tillbaka-rullstolen-besök, tandläkarbesök och så ska jag på öronmottagningsbesök - och bara DET känns som att det hopar sig över mig. Jag skulle absolut behöva en extrahjärna om jag vore du....! Hur har du det?

    malvas mam: Jag tänkte jag skulle ha svarat dig i din gästbok, för jag tyckte inte riktigt att den eventuella diskussionen hörde hemma här, men nu ser jag att flera har kommenterat, så jag tar det här.

    JAg har inte mycket att säga mer än att jag faktiskt skrev så här: "Jag tycker tt DS-morsorna ofta är så hysteriskt lyckliga...." . Med ordet "ofta" trodde jag att det skulle framgå att jag inte drar ALLA mammor över en kam, jag ber om ursäkt om det verkade som det.
    Men faktum kvarstår att jag tycker att det är hak-tappande hur många mammor till barn med just DS som inte bara säger att de "inte är ledsna", utan att de verkligen är superlyckliga över att de har fått ett barn med DS. Och - inte lyckliga över SITT barn, som råkade ha DS, utan bokstavligt talat att ha fått ett barn med DS.

    Det var det jag försökte förklara och återigen så ber jag om ursäkt för att du kände dig tvungen att reagera.
    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi

    Hallå tjejen... så ledsamt att läsa om din uppgivenhet och vilja att vrida tillbaka tiden...!!
    Idag är det regnigt, kallt och mulet - hoppas det är det hos dig med. KAnske minskar ångesten över att inte vara den där perfekta morsan som går ut och ler i solskenet med sitt barn då...?

    Ett par dagar sedan du skrev nu - hur är deT? Kram!


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi
    ellie2: Men... herregud... vad ska jag säga, blir alldeles mållös... Var det något ni var beredda på, jag har iallafall inte uppfattat det... Åh, nej, det finns inga ord. Många många kramar till er............
    Once you try menskopp you´ll never go back!
Svar på tråden Finaste Klamajs finaste tråd om henne och finaste L...!