• Alvi

    Finaste Klamajs finaste tråd om henne och finaste L...!

    Klamaj: Tack för att du tycker att min inställning behövs... Och med det sagt vill jag säga - vad bra att du bröt ihop idag och tjöt, det tror jag man behöver...! Det är läskigt att gråta tycker jag (för saker man verkligen tycker är jobbigt, för mig är inte Lilja och hennes knas gråtframkallade, utan andra saker)  men det är ju jättejättebra när det väl kommer... MEn det är förjävligt att det ska trassla så att du mår så...!

    Är de bra mot dig på Hab? Tar de hand om dg?


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi

    Myran: Hahahaha... den var faktiskt bra....

    Och jag håller tummar för att det ska serveras fina nyheter på ett guldfat...!


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi

    Men inte totalt urkassa iallafall... det villkoret borde ni ju få igenom...


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi

    Jahaaa, haha, ja, jag pratade om nyheterna.... För ordvitsen var bra, det kan man ju inte säga nåt om...!


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi
    ARianne: Njaa, att det är en mikrodeletion också. Men jag fick ingen sån där radda med siffror och parentestecken som "alla andra" tycks ha.... Vet inte varför. Men jag tror de vet var deletionen sitter.
    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi

    Myran: Men åh... Inget guldfat... Och lunginflammation med... Herregud.


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi

    Hallå brudar, kikar in här med en liten kram... Eller - en stor kram, en var till alla...!

    Och Klamaj - det är ju ascoolt att han har en syn som en fyramånaders - och börjar gripa nu...! Han följer ju den kurvan...!!


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi
    Klamaj: Vi är mitt uppe i efterdyningarna av flytt och har egentligen inte ens internet än (surfar på grannens... ) så det blir lite sporadiskt nu...

    Jopp, det var min (superfinska! ) mamma som kom på namnet Sisu till vår katt som hette så... Så jag är halvfinsk, finsk medborgare och allt...!

    Kram på dig och alla andra!
    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi

    Hallå gumman. Ledsen att göra dig besviken men den enda finska jag kan är "omenapirakka", "tuleko siälle ylhälle", Suomi ja Ruotsi", "Äiti ja isää", "hammas", "korvas", "lapsen" och sist men inte minst "anteksi" - med STOR resevation för stavningen....!

    Blev finsk medborgare av bara farten när jag föddes och har inte kommit till skott att byta än...!

    Jag förstår absolut hur du tänker i dina matematiska formler, har såklart varit i samma snurr...
    Var på Hab för två veckor sen och gjorde ny habplan, och Lilja var ju 2 år enligt testerna förra sommaren då hon var 4 år.
    Nu är hon snart 5 år och vi pratade om att göra en sån igen, och jag tänker mig att hon kanske ligger på 3,5-4 år... jag blev lätt deppad när kuratorn sade "Och då kanske hon ligger på uppemot 2,5-3 år!"............ Tycker ju att två år räcker. Hon kan ligga två år efter, PUNKT. Och ha de två åren släpandes, men hon kommer att komma fram till 15 tillslut.... men... nja... kanske måste vara mer realistisk...

    Det enda jag vet är att Liljas test hette MPU (Motorisk perceptuell utveckling) och kan NOG göras på yngre barn än hon. Men den riktiga, stora utvecklingstestningen, som nu tydligen ska kallas inför-skolan-utredning, inte ska göras förrän barnet är minst fem år. Vet inte alls hur liten man kan vara för en MPU... Men de går ju enligt "normalbarnet" och jämför skulle jag påstå. Typ "Kan hon hoppa? Kan hon stå på ett ben? Äter hon med skeden i rätt grepp? Kommunicerar hon med andra barn?" osv, var frågorna... Och det borde ju ni kunna svara på med, kanske om ett halvår när dagispersonal och habpersonal har lite mer kött på benen för att kunna tycka...

    Hoppas mackorna är goda...!


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Alvi

    Blennerup: Åh nej, ett sånt svar var ju nästan allt man inte ville ha... Den där satans ovissheten....!!!

    Jag har också fått höra att Micro array inte är vidare "bra", utan lite som att den skannar av typ varannan hundradel av kromosomerna och inte allt... och det är väl samma sak som din snubbes biblioteksnack... Men.... Lilja gjorde sin undersökning för rätt länge sen, typ 1,5-2 år sen, och då fick vi reda på att hon har en mikrodeletion på kromosom 2. So far so good och vi tog det beskedet med hull och hår, för som sagt, NÅT vill man ju ha, även om det beskedet inte har gett oss mer än ett kromosomnummer....

    Så var vi på habläkarmöte för nåt halvår sen, då kikar han i sina papper och säger "Jaha, Lilja har ju en mikrodeleion på tvåan och en deletion på tian..."

    Va?? säger jag? Vaddå tian?

    Han förstod inte heller varför det hade kommit fram nu, men det verkar som att Liljas blod har körts igen och testet har blivit mer detaljerat sedan dess, hela tiden, och tack vare det kan mer hittas. Nu gjorde ju ni testet jätte-nyligen, men ändå - tänk om det bara behövs ett halvår till så är micro array ännu mer utvecklat? Du kan ju ringa och höra om vad de tror om utsikterna för den möjligheten ser ut. Om inte annat så för att faktiskt dumpa den förhoppningen om det blir ett nej-svar.

    Förstår att ni tvekar på tanken på ett till barn... vi var redan i görar-tagen när det "värsta" med kromosomkarusellen drog igång och tänkte inte på att det kunde gå snett. Hade vi inte varit så uppe i det vet jag inte hur jag hade gjort, och ni har ju en så väldigt sjuk kille...

    Låååångt fram i tiden men - adoption...? Känns det jätteknasigt?

    MÅNGA KRAMAR!


    Once you try menskopp you´ll never go back!
Svar på tråden Finaste Klamajs finaste tråd om henne och finaste L...!