• SvenskEngelsk

    Saras UNDERBARA Måbra-Tråd inne på 4:e året

    Heeeeeey Girliez....REDAN 3 mån gått???
    Herregud.....

    Ja, ni vet, vi känner varandra, vssa gått ner massor, vissa ska behålla nuvarande vikt MEN huvudsaken i denna tråd är MÅBRA, support med ALLT från himmel och jord...

    Tack allihopa för alla dessa år..Utan er hade livet sett lite annorlunda ut!

    Tindra, kakis, Magda, Little, EmmaM, Annelie, Clinan, prommis...Missi, Even mfl Och ALLA andra som jag just nu inte kommer ihåg namnen på...TACK för allt genom alla år!

    Nu kör i 3 mån till med underbara inlägg.....FAN höll på glömma Kayas namn då jag srev Inlägg, så kom namnet upp, dina inlägg e KANON!....KAYA!:..haha

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-06-21 09:52
    KÄMPA PÅ, min dator är ju trasig MEN jag tänker på er dagligen!!!!

  • Svar på tråden Saras UNDERBARA Måbra-Tråd inne på 4:e året
  • Kaya

    Kaksmulan, usch, jag känner ju till din historia sedan tidigare men det gör lika ont i mig igen när jag nu läser vad du skriver. Jag fattar inte hur en familj kan göra så mot ett barn - oavsett om barnet är överviktigt - men speciellt om det normalviktiga barnet bara är längre/större än sina jämnåriga som du var. Det är verkligen lätt att förstå att du i vuxen ålder har svårt att släppa de grundläggande mönster kring kropp o mat o vikt som började i barndomen.

    För min egen del kan man undra var mina tendenser till störningar kommer ifrån...? För jag har ju alltid varit så himla glad och tacksam över att INTE ha någon "bantarmamma"! Medan mina kompisars mammor ägnade sig åt bantning och att locka håret med locktång var min mamma själv rund (men vacker), stark, självständig och fokuserad på barnen o familjen i första hand. Jag var lite mullig under sent 70-tal o tidigt 80-tal när jag gick i småskolan, definitivt bland de barn i klassen/skolan som hade mest hull på kroppen. Men numera när jag är på en badstrand ser jag att den kroppstyp som jag hade då, med lite dallrig mage och lite extra hull på låren, är den "normala" bland barn idag!!! Det finns fortfarande några "spinkisar" såklart med en annan ämnesomsättning, men de barn som är klassens "tjockisar" är betydligt tyngre än vad jag var som barn och många är direkt feta.

    Självklart är det skrämmande med så hög förekomst av övervikt bland barn och man vet ju att det kan leda till en massa problem i vuxen ålder, även utöver den uppenbara risken att dras med övervikt resten av livet. Men jag kan inte tänka mig att det någonsin kommer att hjälpa ett barn om familjen pekar ut honom/henne som tjock, förbjuder vissa saker som syskon/kompisar får äta, köper för små kläder osv.

    Men nu kom jag bort från ämnet. Det jag skulle säga var att jag vara bara lite småmullig som barn och mina föräldrar gav mig aldrig några signaler att det skulle vara något "fel". Jag var inte heller direkt retad i skolan, och jag hade många kompisar. MEN! De få pikar och retsamma kommentarer som man tots allt hann få under uppväxten kommer man ju ihåg, varenda en! De sitter som brännmärkta i hjärnan! Jag minns så väl att min storebror (min idol, 8 år äldre) vid något festligt tillfälle frågade om jag verkligen "behövde en bulle till", och jag minns att vår hemkunskapsfröken gick runt i klassen och kände alla barn på revbenen och pekade ut mig och klassens "clown" - en kille som faktiskt VAR överviktig - som de av oss som hade lite "extra"!

    Med andra ord - minsta lilla av den typen av negativ uppmärksamhet från andra gör att man blir väldigt upptagen av hur andra ser på ens egen kropp. Därför är det fantastiskt Prommis o Kaksmulan att ni är så starka, kloka och trygga som ni ändå är - och jag önskar er ALL lycka o framgång på vägen mot en stolt och självständig kroppsuppfattning!

    K

  • Kaya

    PS. Nu tar jag sommarlov från internet. Kommer att försöka titta in här väldigt sporadiskt när jag t ex är hemma i stan o tvättar emellanåt... Annars ses vi i augusti! Jag önskar er alla en riktigt härlig sommar med mycket sol, frisk luft, samvaro med människor som ni tycker om, jordgubbar, skön sommarmotion och fräsch sommarmat - kort sagt, en MÅ-BRA-SOMMAR!

    Kram
    K

  • Evve81

    Kakis: Fy alltså vad trist att det varit så..... Ær førmodligen så att de menat væl som min mamma också sæger att hon gør. Sedan ahr du nog alldeles rætt i att det ær mycket før andras skull med!

    Ni skriver så himla kloka saker!

    Vet itne vad det ær før fel på detta tangentbord. Nåt annat språk antar jag


  • kaksmulan

    Glad midsommar allihopa!!


    Felixens♥ och Ellendellens ♥ stolta mamma, alias kaksmulan!
  • MagdaA

    Kikar in lite snabbt och önskar er alla en trevlig midsommar!!! Jag har precis varit ute på en joggingrunda med hunden, nu blir det dusch, och sen sak vi iväg på lite firande med vänner. Packat en härlig pickningkorg med massa mumsigt! Supergiod sallad, melon, jordgubbar, Evenstars dinkelmuffins..... Längtar redan till ska äta!

    Sköt om er!


    Ebba har fått en lillebror! Vår Älskade Alexander är här!
  • SvenskEngelsk

    ÄLSKADE VÄNNER

    Vilka känslosamma inlägg, hunnit snabbläsa endel..Sitter på jobb där jag Ej ska va på FL....

    Midsommar var den bästa på ca 8 år, RIKTIG midsommar, OK lite regn men mkt sol med, SILL, silltårta, JORDGUBBStårta, vin, Fiskedamm, dans, kohagar, får som sa BÄ och Bailey med sin mamma som ÅT av de som bjöds....MUMS!

    Motion blir det oftast dagligen, igår och idag 6 km innan jobb kl 06, ett rådjur dök upp och MASSA kaniner...:)

    IMON går jag på semester, och åker till STLM 7 nätter, bla Skansen på tisd, Månz Är ju Baileys största IDOL, och då fick vi lov att bestämma att vi ska dit iaf på genrepet, har vart på allsång många ggr och det ÄR PACKAT av flickidoler och tanter!!!! haha!
    Nähä, datan är ju HELT död hemma, så tråkigt, ska lämnas in idag och kan ta upp till 3 veckor, men lovar kika in från Stlm.....
    Det blir motion på Drottningholm och sen på Söder där vi bor halva tiden!,

    NI är bäst! STOR kram från mig...
    kakis: MYS på dey, ja jag fick hem tidningen!!!!
    Kramar

  • Evve81

    SE: Vad härligt med semester! låter som en toppen midsommar med!

    Vi har köpt en studsmatta till Tuva. Jag har faktiskt också provhoppat och det KÄNNS i benen så jag ska nog hoppa lite varje dag för det behövs. Vi har varit och haft en TOPPEN midsommar måste jag säga. Var till Sundsvall på Norra berget och där var en traditionell midsommar. Nu har jag lärt mig göra snygga kransar med Bilder kommer sedan. Gjorde en till varje barn!

    Imorse vägde jag mig -0,7 denna vecka och eftersom detta var min unnar helg känns det helt OK. Imorse tog jag på mig skorna och gick en rejäl sväng. Sprang lite med så nu ska jag se till att gå VARJE dag för jag är faktiskt ledig!


  • clinan

    Prommis

    Jag fick träningsvärk i ryggslutet oxå när jag hoppade på Theas studsmatta Så det e nog bra träning

  • kaksmulan

    I morgon börjar mitt "diabets-liv" igen. Det räknas ju som om att jag har graviditetsdiabetes nu också eftersom jag hade det med Felixen. Ja, jag hade det egentligen också med ellendellen men eftersom jag åt så bra och skötte mig under hela graviditeten så låg blodsockret på en bra och jämn nivå ändå. Inte heller är det ju så bra att gå upp i vikt så mycket...
    Men nu är det dags att sätta igång igen alltså. Och det betyder:

    *någon form av motion varje dag, inte mycket behövs men minst 20 min promenad. Så här i början är det inte så mycket men när man höggravid och med värkande fogar ska gå ut och gå i v38 så är det rätt tungt

    *Inga snabba kolhydrater! Vittbröd, socker godis, chips osv blir bannlyst. Lika så fikabröd (vilket genast gör det hela svårare med tanke på att det trots allt är sommar).

    *Vara mycket noggrannare med att få i mig grönt och frukt.

    Ja, egentligen skiljer det sig inte så mycket från hur jag normalt tänker om mat och motion MEN nu är det mycket mycket striktare och motivationen är så mycket högre att inte fuska.


    Felixens♥ och Ellendellens ♥ stolta mamma, alias kaksmulan!
Svar på tråden Saras UNDERBARA Måbra-Tråd inne på 4:e året