• Malabuz

    Pojke med tunika! Japp skitbra

    Det är rätt mycket disskutioner nu ute i bloggvärlden om hur man ska klä sina barn. Visa tycker att herregud om man får en flicka ska man klä dom flickigt och om man får en pojke så ska man klä dom som en pojke. Man ska ju behandla barnen efter könet lixom.  Massa argument har vissa och blir upprörda.

    Sen är det andra som försöker köpa så könslöst som möjligt och visa köper tunikor och kittykläder till sin son. Andra köper färgglada och inte flickiga kläder, då blir andra eld och lågor och skriver att man gör fel att klä sina barn så och attd et är fel... dom är ju en pojke och flicka och då ska man klä dom som det med.
    Jag har inget emot sånna människor som tänker så.. jag tycker klänningar och sådant är jätte gulligt och om jag får en flicka kommer säkert hon ha någon klänning.. (även om det inte är det praktiska plagget då på sommaren eftersom dom lätt kan skrappa upp knäna) och min flicka kommer säkert få flickiga kläder...
     men jag håller med dom andra!! Man ska klä barnen som barn och inte som ett kön.

    Det är det som jag efterstävar till min uppfostran till Dante och det är det som jag försöker lära andra i min omgivning att göra mot mitt barn, att behandla honom som ett barn och inte som ett kön.
    Han får leka med precis vad han vill, dockor, hästar, dockvagnar, bilar.. ja allt för jag tycker han ska få välja själv vad han tycker är roligt och jag vill inte forma honom genom att ge honom ändast bilar och andra "killiga" leksaker.
    Likaså gäller det med kläder. Vist han har massor med killkläder som är tuffa och väldigt Grabbiga, men det är för att vi har fått massor av kläder av bekanta som deras barn har haft och det är ändast pojkkläder som vi har fått. Men när jag handlar själv så försöker jag handla det som är fint istället som är grabbigt. Om den röda eller rosa tröjan är finare än den blå så tar jag den rosa... Men nu har ju vi haft den turen att vi har fått mycket kläder så då har det inte blivit att jag har handlat så mycket kläder till min lilla kille.
    Om jag hade fått en flicka så hade flickan fått ha dom kläderna istället. Kläder är till för att kunna leka och busa i först och främst men sen så tycker jag om att klä mitt barn fint och jag älskar att matcha och fixa med kläderna. Men min önskan är ju att min sons garderob ska vara mer blandad stuk på, inte så jätte grabbigt.. men men.

    Jag tycker det är så sorgligt att man delar upp könet och gör en så otrolig stor skillnad på pojke och flicka. Jag älskar att diskutera det här och kan skriva massor av detta, men det orkar jag inte nu.

    Mer rosa på pojkar säger jag bara! hahaha

    Heeerrregud han kommer att bli Bög!!!!

    Då säger jag bara.. bli?? Bög är något man är och inte något man blir. Så om mina barn skulle vara bög, leb, bi.. så vist härligt!!

    Vad tycker ni om det här? Ska killar klä sig i pojkkläder och flickor i flickkläder och uppfostrad efter könet eller??

    Här är några som jag gillar skarp och som klär barnen så som jag vill och önskar att jag kan klä mitt barn/barnen.

    geshiia.blogg.se/

    ladydahmer.blogg.se/

    anaiah.blogg.se/
  • Svar på tråden Pojke med tunika! Japp skitbra
  • closetomyheart
    prinsen06 skrev 2009-04-23 11:15:49 följande:
    Håller med att det är lättare att ha pojkkläder på flickor en tvärtom. Kläder är ändå bara kläder. De visar ju bara lite mer om det är en flicka eller en pojke ,det handlar inte om att särbehandla någon pga kön. Båda är lika mycket värda. Jag för min del tycker det är kul att klä min tjej i tjejkläder och pojke i pojkkläder just för att se de olika könen. Men jag behandlar de inte olika för det på annat sätt än att "visa" könet på mina barn. Kan dock säga att jag inte är så mycket för ryshpysh och massa volanger heller för den delen : ) inte till vardags i alla fall, då är det mest praktiska kläder som används. Det andra ang homo/bi/trans låter jag vara osagt. Det är möjligt att man föds med en sexuell läggning men jag tror att man också kan påverkas i sin uppväxt.
    Läs VÄLDIGT gärna detta och LÄR...jag är helt övertygad om att du kommer att komma på dig själv med att göra precis som flera av pedagogerna trodde att dem INTE gjorde...de särbehandlade pojkar och flickor.

    http://www.jamstalldskola.se/index.shtml
    Vart du än går är du där
  • Strumpan08
    Beyond Eternity skrev 2009-04-23 22:48:28 följande:
    Läs VÄLDIGT gärna detta och LÄR...jag är helt övertygad om att du kommer att komma på dig själv med att göra precis som flera av pedagogerna trodde att dem INTE gjorde...de särbehandlade pojkar och flickor. www.jamstalldskola.se/index.shtml
    Hoppar bara in här och säger TACK! Den länken innehöll hur mycket smarta grejer som helst... Nästan alla punkter ur "kompensatoriskt arbete" för flickor kan jag se hade behövts, på högstadiet och på gymnasiet, men fortfarande på universitetsnivå märks det att många tjejer hade behövt dessa "interventions" eller vad man ska kalla dem..

    Verkligen en aha-upplevelse att läsa.
    Strumpan ~ 9/12-2008 ~ sandlada.blogg.se
  • elinville

    Hoppar inte i tråden utan att ha läst...

    Jag tycker det hela med genus-aspekten går för långt när man absolut ska klä sina söner i rosa och i klänningar, eller sina döttrar i typ kalsonger... Även om man ska behandla båda könen så lika man kan, så måste man ju även bejaka deras kön. Att vara tjej eller kille är ju ändå en stor del av ens identitet vare sig man vill eller inte, men det ska inte innebära begränsningar åt en eller andra hållet. Och sen finns det ju skillnader mellan tjej och kille... Jag är inte för ett könslöst samhälle, jag är för ett jämlikt rättvist samhäller där barnen växer upp till trygga individer där de kan bejaka sin sexualitet och samtidigt bli, göra, behandlas som de själva vill.

    Jag älskar att klä min dotter i kjol och klänningar, men oftast klär jag henne mer tufft än sött...giller inte heller volanger odyl. Och jo, jag köper mkt kläder på pojkavd...

  • closetomyheart
    Tygtiiger skrev 2009-04-25 17:23:44 följande:
    Prinsen06: anser du att du är född till heterosexuell eller att du har uppfostrats till att bli det?
    Så klockren fråga så att du faktiskt borde få tre stjärnor i himlen{#lang_emotions_laughing} och jag undrar verkligen detsamma!!!
    Vart du än går är du där
  • en blev två

    Så jag antar att du köper en hel del av dina klär på herr advelningen?


    FannyGioia skrev 2009-04-21 22:13:29 följande:
    Kläderna är en del av behandlingen. Varför inte börja redan där? Det är en konkret, enkel grej.
  • Annaklaran
    prinsen06 skrev 2009-04-22 21:56:07 följande:
    Jag tror inte att man överlag föds som det, nej det tror jag inte. Jag tror det är något som man blir pga kanske olyckliga omständigheter eller att det kanske är en "häftig" grej man vill pröva. Har hört att en del har varit med om olyckliga omständigheter som barn och det har lett till den läggningen. Visst det kanske kan vara så att vissa föds med det också men jag tror inte att det är så överlag då tror jag att det är något som man "blir".

    Min son är INTE född till homo, trans eller bi. Du får tro vad du vill om dina barn men det tror jag absolut inte om min sonJag tycker att hela diskussionen om detta könsneutraliserande har gått så långt. Varför inte acceptera att det finns två kön i världen och det finns faktiskt vissa skillnader mellan dem, varför skulle det annars finnas två kön. Det är väl härligt att inte alla är lika. Tänk om hela världen var full med bara tjejer, kul : )Sen ska man inte behandla barn olika bara för könets skull. Kläderna visar ju bara lite mer om det är en pojke eller flicka.
    Men det är genetiskt bevisat. Det har alltid funnits! Lite bakåtsträvande tycker jag faktiskt att det låter som. Men om dina barn blir homosexuella? Och du är säker på att det är ur någon olyckligomständighet som utvecklar detta... och dina barn är lyckliga glada människor?
  • Annaklaran

    Jag tycker att det är så skönt att det konservativa rosa/blå skiten håller på att av-vecklas!

    Josef har Rosa, Lila, Blå, Grön, Hjärtan, Bilar, Gul, Båtar, Träd, Fiskar, Rosetter allt på sina kläder! Jag struntar helt i Tjej/kill grejen... Tidsnog bestämmer han helt själv vad han vill köpa och sätta på sig! Och när det kommer till hans mamma och pappa så kan jag säga att det är mamma som borrar och byter däck och pappa som hänger tvätt, och det är bara för att vi kan det vi kan och inte bara för att...
    Jag är inte manhaftig! Pelle är inte liten och klen... Vi är rätt normala vad det nu är!

    PS: Ärvda kläder är bra för ecko-systemet, återvinning!

  • Annaklaran

    Ok men jag måste tillägga här "Prinsen06"

    Man gör det jävligt svårt för barnen genom att det ska vara så otroligt "kille-tjej" i kläder och aktiviteter, naturligtvis har en kille snopp och Tjejen snippa de är olika pga hormoner mm, sexualiteten är ett kapittel för sig... Meeeen Det eviga Kvinnan i köket mannen under bilen grejjen, killar ska vara starka och tjejer på sin plats söta rara i dockvrån. Släpp på gränserna och styr inte som man faktiskt gör med traktor tryck på tröjan, bilar åt killar och dockor åt tjejer.

    Jag tyckte att det var orättvist att min bror alltid fick bilar och roliga verktyg när jag fick dockor när jag fyllde år, man kan inte blunda för att det finns en "Nääää men det där är för killar ser du"

    Det ordnar sig bättre är jag helt övertgad om, mindre underliggande krav mer lek med rollerna! lek lek lek!

  • Annaklaran

    Min vän Johan är 100% Homosexuell, har världens finaste föräldrar, inga konstiga trauman, ingen kille som testar grejer för att den är en COOL-grej eller SPÄNNANDE. Jag vill kalla det KÄRLEK faktiskt, inte en cool-grej eller spännande.

    Usch jag märker hur jag måste få ur mig det här!

    Kärlek och lite frihet till våra små barn ska det vara sådant besvär? För oss vuxna också för den delen! Min kusin Oskar bär sjalar från indiska för att han tycker de är snygga! Han är en normal vuxen man...

Svar på tråden Pojke med tunika! Japp skitbra