• Linnika

    Utomkvedshavandeskap (X)

    Jag har haft ett utomkvedshavandeskap för några månader.
    Nu är ja rädd att jag ska få det igen, eftersom chansen för de är större om man redan haft det.

    På mej har dom inte opererat nått utan jag fick en spruta med cellgift för att de "skulle gå över av sig själv" som läkarna uttryckte det.

    Så är ja så förvirrade för att läkarna har sagt olika saker angående hur länge man måste vänta med att försöka igen.

    En läkare så att när HCG-värdet är under 5 så är de bara att köra igen.
    Nu säger nästa läkare att HCG-värdet ska vara på 0 å att vi sen ska vänta 2 månader innan vi får försöka..

    Mitt värde var sist på 2 så jag å min kille började ha oskyddat igen då.
    För även fast jag är livrädd så vill ja inget hellre än att prova igen å lyckas denna gången.

    Fler som haft X å vill byta tankar å funderingar kring de??


    ღ Pojkvännen ღ
  • Svar på tråden Utomkvedshavandeskap (X)
  • Pemberly

    Hej!

    Jag hade ett utomkvedshavandeskap i oktober som jag opererades för. Även om sänkningen av hcg gick lite långsamt på slutet och jag fick gå och ta blodrov rätt länge så gick den ner tillslut och jag behövde inga cellgifter. Jag känner igen rädslan för att få det igen. Även om jag så gärna vill ha barn så har jag ibland blivit lättad då graviditetstesten varit negativa för då har jag i alla fall inte utomkveds.

  • brittans

    Hejsan!
    Jag hade ett utomkveds för fyra månader sen, fick operaras akut och har bara en fungerande äggledare. Var jätterädd när vi började försöka igen att det skulle sluta på samma sätt. Men nu är jag mer orolig att jag inte ska bli gravid, och tänker väldigt mycket på graviditet, längtar och får tankar om att jag kanske inte kan få barn.
    Har blivit helt fixerad vid detta, önskar att jag bara kunde släppa dessa tankar och inte tänka på graviditet och fertilitet ett tag. Låta det ske när det ske. Det var så jag tänkte innan jag blev gravid i höstas..

  • Emilia007

    Jag upptäckte att det satt fel den 7 mars och opererades dagen efter. Jag har otroligt mycket frågor och funderingar nu. Jag har haft en mens och vi kommer att försöka nu direkt igen. Till mig sa dom att det är så liten chans att det händer igen och att jag kunde börja försöka när jag ville. Jag har idag bara en äggledare kvar och jag är inte helt säker på hur det fungerar i kroppen på mig nu.
    Men jag mår relativt bra idag även om tankarna väller över ibland.
    Jag vill så gärna bli gravid igen och jag hoppas på lycka så snart som möjligt.

  • Pemberly

    Jag är rejält orolig att det är något fel på mina äggledare så att vi kommer att behöva göra ivf. Då jag blev gravid (som slutade med utomkveds) så hade vi försökt i åtta månader och nu har det ju gått ett halvår efter operationen utan resultat. Jag ringde faktiskt idag och bokade tid för att påbörja en barnlöshetsutredning. Efteråt så kände jag mig så otroligt lättad. Jag har tänkt ett tag att vi nog borde göra en utredning men har skjutit på det där telefonsamtalet. Men nu ska jag inte bara skrämma upp er andra. Jag har läst om folk som blivit gravida ganska snart efter ett utomkveds.

  • brittans

    Jag fick också höra att det var bara att börja försöka igen när jag var stark nog. Och att det inte skulle vara så mycket svårare att bli gravid igen. Men köper inte riktigt det, har ju faktiskt bara en äggledare och om det var fel på den ena borde det ju faktiskt finnas en risk att det är fel på den andra. Men hopppas, hoppas varje månad att det inte ska vara så.

  • Linnika

    Jag har ju inte opererat bort den äggledare som X.et satt i eftersom läkarna inte riktigt såg vart exakt de satt.
    Så ja har ju kvar båda mina äggledare, de som e dumt e ju då att den äggledare som de nu kankse är fel på är ju kvar så de kan väl hända igen samma sak me samma äggledare.
    Kanske de dom menar med att risken är stor att de kan hända igen.

    Ringde iaf idag å kollade blodprovet som ja tog i förrgår. Nu var värdet äntligen på NOLL!!

    Frågade då hon ja pratade med om hur de var me att vi ska vänta i 2 månader till. Hon sa att hon inte dåg nån anledning till att vi behöver vänta. Men hon skulle prata me en läkare som var duktig på sånt här  fråga honom om de nu finns nån medicinsk anledning till att vänta 2 månader.

    Ringer hon inte idag så e de bara att köra igen =)

    Men ja e ju skitskraj att de ska hända igen.

    När vi vart me barn hade vi precis komme in på utredning för att mins mens var borta.
    Jag hade min sista regelbundna mens i slutet på april -08 sen fick ja de igen i slutet av september.
    Får se nu då om mensen kommer igång som den ska..gör den inte de så ska vi få komma på utredning igen om 2 månader. Kanske ska ja få börja äta pergo.

    Känns ju så typiskt, vi lyckas alltså bli med barn även fast ja inte haft nån mens på flera månader å så slutar de såhär..

    Förstå hur glada vi va när vi ficik vårat pluss å förstå sorgen när vi insåg att de skiter sej iaf.

    Är det någon av er som har barn sen innan??
    Vi har inte de..
    Vi försöker få barn nr 1 nu =)


    ღ Pojkvännen ღ
  • JennyPaulina

    Usch jag borde egentligen inte vara här.... Läkaren misstänker X då inget hittades på vul i vecka 5+3. Även om det i detta skede är omöjligt att veta exakt när befruktningen skett lr när det fäst i livmodern (vilket jag ju tror). Alla behöver ju inte synas så tidigt eller hur...

    Inte så kul då jag inte är nån ung tjej lägre. Fan, utomkveds borde förbjudas. Läste på nätet om en baby som överlevt det. Fattar inte då tekniken gått framåt och man kan placera befruktade ägg i en livmoder. Varför har man inte hittat på att placera om dom stackars X:na???

  • Emilia007

    Är det någon som vet hur ägglossningen fungerar när man bara har en äggledare?
    En läkare sa till mig att den kvarvarande äggledaren kan hämta ägg från andra sidan.
    Hur har eran mens cykel ändrats efter X? Är den längre än vanligt eller har min ungefär densamma som innan?

    1000 frågor....

  • Jessica201

    Jag fick utomkveds i november, ena äggledaren sprack och blev därmed borttagen. ingen sa något om att vänta men det tog nio veckor innan mensen kom, efter två menser var jag gravid igen. Men det var förmodligen utomkveds igen, lite osäkert då de inte hittat vart det ligger i så fall. Men det som fanns i livmodern (skrapades) var inte tillräckligt bevis för foster och mina hcg värden är "konstiga".
    Väntar nu på att värdet ska ner på noll, det har gått fyra veckor sedan skrapningen.

    Någon som vet hur ägglossningen fungerar, måste hcg vara noll för att det ska komma igång?

    Jag undrar också, som Emilia007, hur ägglossningen fungerar när man bara har en äggledare.

    Lintias - Det var snack om en cellgiftsbehandling för mig också och då fick jag information om att man kan behöva vänta ett tag med ny graviditet pga att medicinerna kan ge fosterskador, 3-12 månader. Kanske inte var samma mediciner och kanske olika behandlingar, eller kanske har den tid som behövdes vänta i ditt fall redan passerat, men dubbelkolla för säkerhetsskull.

  • brittans

    Hej,
    jag har fått höra att en äggledare kan hämta upp ägg från båda äggstockarna. Jag vet inte om det betyder att ägget kan bli befruktat varje månad. Men själva ägglossningen borde väl fungera som vanligt sen är frågan om det plockas upp av äggledaren.. Mina två första menscykler efter operationen var längre, men nu är den tillbaka till normalt.
    Har börjat med ägglossningstest också och det gav utslag senast, får se om det funkar nu igen.
    Har bestämt att söka hjälp i höst om det inte har blivit något då, känns skönt att ha fattat det beslutet.

Svar på tråden Utomkvedshavandeskap (X)