• zanila

    IVF/PGD-tråden nummer 12!!!

    IVF/PGD-tråden nummer 12!!! Här samlas vi som planerar, genomgår, lyckats eller misslyckats med hjälp av IVF/PGD. Du som har frågor/funderingar om PGD är såklart också välkommen.

    Välkomna alla gamla och nya!

    Senaste tråden;

    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m41133963.html

  • Svar på tråden IVF/PGD-tråden nummer 12!!!
  • kolla

    Nea har saknat dig=) Hoppas flytten går bra. Min genetiker sa också att jag skulle förbereda mig på 2stegs denna gång eftersom labbet tar sådan tid. Vi får bara hålla tummarna för att vi alla slipper hamna i ngt abortalternativ. Visst är man lite knäpp min man kan inte minnas hur det var när jag inte var LITE orolig=) Skönt att du mår ok med just gravillamåendet. Skönt också att ni fått en tid och att det gick att göra innan v 12 (tycker det är märkligt att det är så olika regler att vi får göra from v 10+0 men men). Härligt att höra av dig och ta hand om dig!

    Ärta, håller tummarna för tisdag!!!

    Instämmer med övriga att det är underbart att ni alla finns
    Ha en fin dag

  • zanila
    Linea - Är nog de olika tiderna som gör mig lite förvirrad. Hoppas också att de ränkat fel på mvc (och det är ju verkligen lätt hänt också) så du är 10+0 eller 10+1 eller så. De har väl betydligt bättre utrustning där du ska ta provet så beräkningen därifrån blir nog betydligt säkrare. Tycker för övrigt inte det är så konstigt att du mår så illa, oron och värmen tar alldeles säkert ut sin rätt.

    Nea - Vad bra att du fått tid för VUL, vilken vecka kommer du att vara i då? Härligt att flytten är avklarad förresten. Känns det som om ni kommer att trivas?

    Hos mig tuffar det på och lillen har show i magen. För övrigt har jag också alltid trivts här i tråden, tror att det är därför jag har så svårt att slita mig Det är dock inte min förtjänst att den finns utan det är Mallamojs som stratade den för 3 år sedan, jag har bara startat upp de senaste trådarna för att jag är så rädd att den ska dö ut.

    Ang att göra ett snitt för att abortera måste jag säga att det inte är någonting jag skulle ha rekommenderat och där jag arbetar skulle nog läkarna vägra genomföra ett sådant om det inte var medicinskt indicerat, tex pga av föreliggande moderkaka (enda gången jag varit med om att det blivit snitt istället för 2-stegs under mina år på avd). Anledningarna är flera, dels ärret som en påminnelse som du säger, sen visar all forskning också att det är psykologiskt viktigt att vara medveten om processen och få ta farväl av gravditeten, sövs man som gravid och vaknar ogravid utan att få ett barn är det svårare att förstå vad som hänt och ta sig vidare därifrån.

    Sen är det ju också större risker för dig vid ett snitt än en vaginal abort precis som vid en vanlig fullgången förlossning. Vad jag vill ha sagt är väl egentligen att jag tycker du verkar resonera väldans klokt. Som Linea så hoppas jag ju såklart också att ni aldrig behöver ställas in för ett val av abortmetoden igen.
  • zanila

    Gick tillbaka och kollade i de gamla trådarna och såg precis att det inte var Malla utan FångaDagen (som vi inte sett härinne på ett tag tyvärr) som vi har att tacka för att den här tråden finns.

  • kolla

    Oki glada är vi för detta och mkt glada för att den fortsätter=)

    Nu ska jag upp till Isaks grav. Har fått hjälp av en kompis som är florist då det är så fint så fint.

    Ha en bra kväll alla och ta hand om er

  • Ärta

    Nu har jag varit och gjort UL och allt såg bra ut i magen. Snittvärdet på mätningen visade att jag är i 7+6 idag. Tid bokad för mkp också, men då jag först är bortrest och som Linea nämnt tidigare gör de inte mkp alla dagar så blir testet först i v 11+5. Alltså blir det 2-stegsabort. Men jag ska försöka kolla om det går att få göra testet i Visby. Annars får jag väl sätta mig på flyget till sthlm. 11+5 känns inte ok.
    Blev bara ego idag, känner mig lite stressad över hur det ska bli.

  • zanila
    Ärta - Skönt att allt såg bra ut, det är ju liksom grundförutsättningen. Håller tummarna för att det praktiska nu ska gå att lösa för jag förstår verkligen att du inte vill vänta till 11+5, varje dag är ändå så seg och betyder ju så mkt.
  • iliaca

    Hej alla
    Här sniglar dagarna sig fram. U-ljudet är fre 17/7 och det känns som om att den dagen aldrig kommer. Både ser fram emot det och inte. Är nyfiken samtidigt som jag är orolig över att det inte ska finnas något tickande hjärta. Om dagen för äggplock räknas som att man gått 2 veckor så är jag i vecka 7 nu. Har ganska mycket gravsymtom men är ändå jättenojig att något ska vara fel. Har nyligen börjat nytt jobb och det är jättebra för jag har inte tid att tänka på graviditeten under dagtid. OHH, jag hoppas så att det ska bra för oss alla här inne som är gravida nu. Jag tänker ofta på er och förstår att även ni våndas.

    Enaoline: välkommen till tråden!

    Ärta: Skönt att det såg bra ut på u-ljudet. Hoppas det löser sig på bästa sätt med mpk.

    Kramar om er alla!

  • N e a

    Jag tror att jag kommer att vara i vecka 7+ nån dag kanske på vul...Kommer att få samma läkare som tidigare och det känns bra för jag har förtroende för henne och hon är väldigt förstående och empatisk. Ska försöka få tag i genetikerna och tjata till mej en snabbanalys också :P

    Ärta- Åå va skönt att allt såg bra ut!! Du var väl också lite orolig över att allt stod rätt till? Hoppas att allt löser sig med mkp också.

    iliaca- förstår att dagarna sniglar sig fram! Spännande :)

    Kramar!

  • kolla

    Hej Tjejer,
    Ärta: jätte glad för att allt såg bra ut. Hoppas att du kan få göra testet i Visby, men att det går att lösa i värsta fall med flyg. Förstår verkligen att du inte vill vänta till v 11+4.

    Iliaca: Grattis till nytt jobb. Förstår att det är segt innan ul men snart snart är det den 17=)

    Nea: hoppas du får till en snabbanalys.

    Ha en fin kväll
    Kram

Svar på tråden IVF/PGD-tråden nummer 12!!!