• Caribe

    KompiSHarna på Drömkliniken (fd IVF/SH del 10)

    Jaha då har den 10.e tråden stängts för oss som en gång började kämpa med IVF på Sophiahemmet! (Vi som gör IVF på Sophiahemmet del 10)

    Numera är vi ett starkt kompis gäng som går på olika kliniker och gör olika behandlingar, men vi håller ihop, peppar och stöttar varandra oavsett problem

    Därför ändrar jag lite på vår rubrik så att den passar oss lite bättre!

    Nya medlemmar är alltid välkomna så länge man är lyhörd för att de flesta av oss härinne har kämpat väldigt länge och har gått igenom mkt svåra stunder!

    Vår bompa figur, kan hjälpa upp vilken ÄL som helst



    Hoppets Groda som behövs titt som tätt!

    Här är länk till förra tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m41270940.html


    Skall strax lägga till vår nya kalender oxå så vi kan hålla koll på varandra!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-14 10:59
    Här kommer vår nya kalender:

    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m43941426.html
  • Svar på tråden KompiSHarna på Drömkliniken (fd IVF/SH del 10)
  • callimero

    Åh vilket bra resultat vera! Med hela 6 st ser det ju toppen ut till på onsdag, vad spännande.

    Ja en gång med rymda ägg räcker allt, det hoppas jag ingen någonsin får uppleva.

    Feia, du borde definitivt få en grundlig utredning nu. Egentligen är det hemskt att man ska behöva gå igenom så mycket innan de gör en sådan. Stå på dig och se till att de tar dig på allvar nu!

  • Neh

    Härligt Vera! Håller tummarna för onsdag nu!

    Ja, jag funderade faktiskt över varför tråden var flyttad. Trodde att du Caribe hade flyttat den för att du tyckte den passsade bättre där. Tur att du redde ut det. Jag är också med på att skicka klagomail. Jag hade nog inte hittat hit ifall den legat där den ligger nu.

    Kalimero, håller tummarna för dig också att äggen vet sin plats!

  • Strix

    Grattis till långtidsodling Vera! Otroligt bra med 6 st starka kvar efter helgen.

    Kalimero - har läst att de rymmer i 1 % av alla IVF-försök. Det känns som om du har haft din otur för sådär en 100 försök framöver.

    Caribe - nej, det var inget kul att vi flyttades. Hoppas de lyfter tillbaka oss igen. Det gör de nog om de förstår att vi inte är en sluten grupp.

    TEstade imorse också eftersom det var testdag. Nu har hcg-nivån sjunkit för det var negativt. Vet inte varför jag känner mig starkare denna gången. Kanske för att jag har accepterat att mina ägg inte är bra eller för att jag redan har gråtit klart sedan det usla beskedet om alla döda embryon. Men mannen är ledsen och svår att trösta. Ska försöka fokusera på honom i sommar och hans känslor. Han är väldigt negativt inställd till adoption numera. Jag jublar inte heller över tanken, men mest för att jag inte tror att jag orkar med flera år till med utredningar, krav, fakturor, bedömningar och framförallt väntan. Har inte hört från Finland, men det kanske tar tid att administrera sånt.

  • Caribe

    Nu har jag bett om att få tråden tillbaka flyttad så vår vi se vad dom säger... i annat fall säger jag till så får ni hjälpa till att klaga

    Feia förstår att det känns oerhört tungt betr Finland så fick jag ett mail tillbaka ngn dag efter att jag anmält mig, där det stod att jag stod i kö, man står i kö från den dagen man skickar in formuläret till kliniken. Jag ombads i mailet att ringa och boka en tid för ett besök hos doktorn, dom vill ju att man kommer dit en gång innan, går igenom journaler tillsammans, kompletterar med tester vid behov samt gör undersökning av dig! Så orkar du inte vänta så ring kliniken och boka en tid, det lär ju bli först efter sommaren!

    Själv har jag varit hos min aku och vi hade ett långt samtal om att "släppa taget", hon menar att jag är en sådan personlighet som alltid tar hand om alla andra och som orkar hur länge som helst, jag går sönder innan jag stoppar menar hon.. hon vill att jag skall inse att det finns en gräns att jag inte orkar hur länge som helst att det jag redan orkat är mer eller mindre omänskligt och mitt behov av att försöka hitta "botmedlet" för min barnlöshet genom att googla på nätet och söka info inte är bra, släpp taget och överlämna dig till en högre makt, det ligger inte i dina händer längre sa hon .. jobbigt att höra henne säga det, men samtidigt är det ju sant... nu inför ÄD ville hon att jag skall börja meditera en halvtimme om dagen och visualisera hur jag på utandning släpper in en stråle av ljus rakt ner i livmodern, att "fylla" livmodern med energi... sen ville hon att jag skulle sluta hänga här... hon menar på att när man läser om hur ens FL vänner misslyckas, lyckas, kämpar etc så blir man påverkad och att det startar processer i kroppen som man mår bra av att vara utan, nu när det gäller.... jag sa till henne att jag kan undvika att vara här när jag ruvar men annars tror jag inte att jag klarar det... då får jag abstinens.... hon är ju lite andlig min aku

  • callimero

    Hoppas det ordnar sig då Caribe, annars får vi hjälpa till!

    Förstår vad din akupunktör menar, och det är verkligen lättare sagt än gjort om man är lagd åt det kontrollerade hållet som törstar efter information. Jag har så svårt själv att släppa utan att känna att jag har gjort precis ALLT som står i min makt, först då, och det kan ju ta hur lång tid som helst, kan jag kanske släppa efter. Nu har det till viss del hjälpt i mitt fall att jag yogat och mediterat samt försökt ta långa promenader och ha tid för mig själv att bara vara.

    Du brukar vara duktig och inte hänga här på helgerna Caribe, så under ruvandet borde det gå?

  • Caribe

    Kalimero jo under ruvandet kan det nog gå... om man biter ihop, då tillför man inget vettigt iallafall men hon ville att jag skulle sluta hänga här punkt slut och det går inte...


    Jag får väl försöka inse att jag gjort allt jag kan och att det faktiskt ligger hos en högre makt nu: har gjort 3 inseminationer, 6 ivf2 olika kliniker, gjort korta metoden ivf, långa metoden ivf, provat både puregon och menopur, tom puregon och menopur i kombination, gjort korttidsodling och långtidsodling, gjort AH. Varit hos en fert specialist på autoimmunitet och tagit alla blodprov tom det dyrbara kromosomtestet på oss båda, gått på akupunktur, homeopat, osteopat, zonterapi, provat alla hälskokostpreparat, tagit trombyl..... och mest av allt hängt på FL och lärt mig massor, massor...
    Släpa taget ja... läskigt
  • callimero

    Jag tror allt är ok om man gör det med måtta så gott det nu går. Kan inte ens föreställa mig att inte alls hänga här, tycker det är ett för viktigt stöd och andningshål för mig som har hjälpt mig så mycket. Men visst påverkas man av att det inte går vägen för personer man lärt känna och bryr sig om!

    Ja du har verkligen testat mycket Caribe, och att du nu gått vidare till ÄD är väl på ett sätt att släppa taget? Det är inget lätt beslut att ta att inte göra ännu ett nytt IVF.

  • Caribe

    Kalimero - jo du har rätt jag har släppt mkt redan Men nu hörrdu så jag tänker jag och hejjar på dig inför imorgondagen, hoppas det blir den finaste äggskörden någonsin med bara fina och mogna ägg och att du får ett skönt knark rus vem skall göra plocket? (lycka till i dom nya lövtunna uppvakningsrummen..) {#lang_emotions_heart}

  • Strix

    Att ha kunskap innebär att man försäkrar sig om den bästa vården. Hade jag vetat bättre hade vi "tjänat in" åtminstone ett år i tid. Men sedan är det klart att man kan bli fast i det här att tro att det finns en lösning bara man kämpar lite till och lär sig lite till.

    Kanske ska du känna efter själv vad du mår bäst av Caribe? Häng här när du behöver det. Du behöver inte känna att du ska vara här för att peppa alla andra.

    Kalimero - håller tummarna för morgondagen!

    Finland har hört av sig. Känns så himla skönt. De räknar med ett halvårs kötid. Men, det är ju för snabbt för oss. Åtminstone som det känns just nu. Vill gärna hinna med två insättningar till först. Tror att vi ska försöka boka en första tid på senhösten, när man vet hur nästa försök har gått. Kanske vill man då strunta i fler försök med egna ägg ändå.

  • Caribe

    Feia - jag är här för att jag är beroende och älskar att följa Er och få ert stöd, klart jag vill peppa men det är in därför jag är här! Sen är jag uttråkad på jobbet oxå så då är det svårt att låta bli...  Skönt att Finland hörde av sig, ett halvår låter ju lagom och bra som vänttid, då får ni sommaren att mogna i ert beslut! {#lang_emotions_flower}

Svar på tråden KompiSHarna på Drömkliniken (fd IVF/SH del 10)