• nötskrikan

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    Hoppas på sommar snart i alla fall
    Jag har tagit bort några från listan, läser ni fortfarande här och vill stå med så säg till.

    11/1 Irma - mpta
    28/1 Emanuel - Lappen
    29/1 Nova - Puman78
    31/1 Lova - nötskrikan
    5/2 Emelie - spacebeare
    26/2 Ian - beavies


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-31 21:14
    28/2 Mio - Michayla
  • Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd
  • nötskrikan

    mpta: Jag som är jeansmänniska, äger inte en enda tunika ju. Men det är nog en bra idé att köra på nåt sånt ett tag istället för byxor, köpte faktiskt ett par kjolar igår.

    Verkar som att Lova slutat sova middag nu.

  • beavies

    Ian har inte ritat på några väggar el dylikt än... kanske det e en tjejgrej!? för tjejen min ritade nog lite överallt
    Han är egentligen inte så mycket för att rita, men om han ritar ritar han fint på papper eller i målarbok.

    Jag trodde han skulle börja sluta sova på dagarna... men tydligen vill han sova... för han kommer snällt nuförtiden när man frågar. Han kanske märkte själv att det blev för jobbigt att inte sova.

  • nötskrikan
    beavies skrev 2009-05-25 12:10:32 följande:
    Ian har inte ritat på några väggar el dylikt än... kanske det e en tjejgrej!? för tjejen min ritade nog lite överallt Han är egentligen inte så mycket för att rita, men om han ritar ritar han fint på papper eller i målarbok.Jag trodde han skulle börja sluta sova på dagarna... men tydligen vill han sova... för han kommer snällt nuförtiden när man frågar. Han kanske märkte själv att det blev för jobbigt att inte sova.
    Duktig kille som ritar på papperet! Kan ju säga att Lova inte har mycket känsla för gränsen mellan papper och golv/bord...

    Lova är jättetrött nu när hon inte sover på dagen. Ibland vill hon gå och lägga sig efter lunchen när vi frågar men sen går det inte att somna så hon kommer ner igen.

    Efterkontrollen avklarad idag, allt var ok. 
  • mpta

    sambon ritade aldrig på väggar men det gjorde hans syster så ja det är kanske en tjej grej


    nötskrikan skrev 2009-05-25 18:54:52 följande:
    Duktig kille som ritar på papperet! Kan ju säga att Lova inte har mycket känsla för gränsen mellan papper och golv/bord...Lova är jättetrött nu när hon inte sover på dagen. Ibland vill hon gå och lägga sig efter lunchen när vi frågar men sen går det inte att somna så hon kommer ner igen.Efterkontrollen avklarad idag, allt var ok. 
    Irma har inte heller nån känsla för den där gränsen, lr hon älskar att gå över gränsen om man säger så, för om man säger åt henne ritar hon mer än gärna på bordet så man kan väl helt enkelt säga att hon är en skitunge som älskar att jävlas med mamma
  • TessyLove

    Känner igen det dära med att rita på väggar å bord

  • spacebeare

    vilket pangväder!
    klassisk dålig morsa så på dagis ligger full vinteruppsättning men inte ett sommarplagg.......
    packat nu
    +att sandalerna hon hade på sig i morse är borta! personalen hittade ett annat par så antagligen är det ngn förvirrad 4åring som går omkring i för små skor

    mellis - hemmagjord milkshake
    betyg Em - 3st jättegott

  • mpta

    Ja dte är ju tragiskt att man sitter i skolan hela dagarna just den vecka det är finväder.

    Irma har nog iaf allt mellan himmel och jord på dagis, är det något jag får beröm för där e det väl att hon har väldigt mycket ombyte att välja mellan, men ja utbildar ju mig till förskollärare så ja måste väl överdriva lite så dom vet att jag kan yrket haha. dock saknar hon enligt mig ett par bra sandaler, hon har bara "foppaskor" nu som sommarskor och dom är väl bra men jag tycker väl inte dom är helt hundra när hon ska springa runt som en galning på dagis, det e lättare att hon snubblar lr att dom flyger av än ett par andra sandaler så ja tänkte köpa ett par som man spänner åt men jag är inte villig att lägga ut flera hundra på ett par skor som hon har nån månad så jag vill vänta med att köpa d tills ja kommer till typ skokanonen.

    Angående skor, förra veckan va det nog en grå och trist vecka och inte så himla varmt men Irma blir ändå fruktansvärt blöt om fötterna pga att hon svettas. Hennes "springskor" är helt enkelt för tjocka och täta så det behöver inte vara så varmt för att hon ska svettas, nån som har nå förslag på nå bra skor lr nån skoaffär med tunnare skor med rimliga priser? Funderade på tygskor men risken finns väl att dom alltid skulle vara blöta, ett par vanliga "springskor" stöter ju iaf bort vatten lite.

  • nötskrikan

    Jättefint väder tidigare idag, nu ikväll är himlen mörk och det blåser ordentligt. Lova har badat utomhus idag och hunnit med en ridtur på farmors häst. Så fort vi nämnde att vi skulle hälsa på farmor och farfar började hon tjata om att rida och när vi väl kom till stallet försvann hon med farmor utan att bry sig det minsta om vad vi gjorde. Får väl se om hon blir en riktig hästtjej.

    Lova har så lite plats för kläder på dagis så vi har bara det allra nödvändigaste där. Lite sommarkläder har vi hunnit fixa men skor är det värre med, dåliga föräldrar här med.

  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-05-26 20:51:50 följande:
    Jättefint väder tidigare idag, nu ikväll är himlen mörk och det blåser ordentligt. Lova har badat utomhus idag och hunnit med en ridtur på farmors häst. Så fort vi nämnde att vi skulle hälsa på farmor och farfar började hon tjata om att rida och när vi väl kom till stallet försvann hon med farmor utan att bry sig det minsta om vad vi gjorde. Får väl se om hon blir en riktig hästtjej.Lova har så lite plats för kläder på dagis så vi har bara det allra nödvändigaste där. Lite sommarkläder har vi hunnit fixa men skor är det värre med, dåliga föräldrar här med.
    Undra va Irma skulle tycka om att rida, hon är riktigt imponerad av hästar iaf, men vi är ju inga häst människor å känner ingen med häst, själv så har man väl suttit på en häst en gång lr nå får väl ta med irma till nån ponnyridning nått tag.
    Ja jag måste ta tag i skoköpandet snart så ungen slipper snubbla lr svettas om fötterna men just nu räcker inte tiden till och lagomt till ja köper skor blir det väl dålig väder haha
  • Puman78

    Lite känner jag att jag håller på att få psykbrott på Nova. Hennes favorit ord är just nu vill inte och va? man kan stå framför henne och fråga henne saker eller prata med henne och hon säger bara en massa va. tror hon gör det för att jävlas med mig.
    Nu efter ha kommit från några dagar från farmor har hon även börjat med "vet du va mamma?" men jag får inga svar när jag frågar tillbaka.
    Hon är värsta papegojan och upprepar samma sak om och om igen.

    I helgen hade hon ridit på både en ponny och en stor häst. Synd att man missade det och kunna fota och vara med om den upplevelsen.

Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd