• Minna72

    Minnas XII

    Tråd nr 12! (fortsättning på Från Svårt till Väntar med + i aug/sept!, Minnas tjejer och Minnas tjejer II-XI)

    I: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m12469381.html
    II: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m15172866.html
    III: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m17930634-1127...
    IV: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m21252724-512....
    V: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m24210928-1.ht...
    VI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m27283946.html
    VII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m30060536.html
    VIII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m33143188.html
    IX: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m35620754.html
    X: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m38604075.html
    XI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m41756849.html

  • Svar på tråden Minnas XII
  • FISK78

    GRATTIS igen förväntan och hela familjen - underbar förlossning oxå! En liten Felix, jättefint namn och passar klockrent med Melvin!

    Heja på alla andra!!!

  • Rossy
    Serendipity skrev 2009-07-08 18:15:31 följande:
    Ja, för vet du, min bebis har hoppat upp från ruckbar till rörlig och ligger ganska högt upp nu. Va fan liksom! Och jag tycker att hon dessutom ligger lite på sniskan. Jag födde i 37+5 förra gången, så i min tideräkning har jag nu gått en vecka över tiden...Vad har du för order om vattnet går?? Ligga platt? Sitta upp i bilen? Ligga ner i baksätet? Min förra förlossning började ju med explosiv vattenavgång, så jag är rädd att det blir likadant. Men då var han ju helt fixerad!
    Inga förhållningsorder förutom att komma in om värkar kommer igång eller att vattnet går(efter att ha ringt först och förvarnat). Ligger han fel lär det ju bli ett akutsnitt. Vad har du hört? Ska någon ställning vara bättre eller sämre än någon annan?

    Förväntan, Grattis än en gång! Vad roligt att Felix tog den naturliga vägen och att det gick så bra!
    Nu hoppas jag att det blir lika för mig . Att bebben i magen är rörlig är det ingen tvekan om. Han har under dagen både legat på tvären och haft huvudet ner. Så det låter hoppfullt att det är flera bebisar som lagt sig rätt precis innan förlossningen.....
    förväntan skrev 2009-07-09 12:00:58 följande:
    , det gjorde jag för han är född 13:25. Vilken telepati
    Se där ja! Vad jag kan .
  • Nafrung

    GRATTIS förväntan till Felix!!! Härligt!
    Trist ock med blåsljudet, men oftastså är det ju ingen fara. Vad sa de efter ul?

    T hade ju blåsljud på BB. Vi (läs jag) fick förstås panik, och det visade ju sig att han hade två hål i hjärtat på ul. Men när vi var på koll efter 1 år, 3 månader var båda ihopläkta fint och inget blåsljud kunde höras.

    Rossy. Ännu en bus i magen alltså. Men lillplutten lägger sig säkert rätt när det är dax. (Vilket jag hoppas är snart då.... ) Håller med om att värmen förra veckan var helt förskräckligt jobbig. Vår bebis dröjer ju lite, men värmen påverkar ju en helt otroligt mycket mer nu som gravid. Jag brukar knappt svettas när det är trettio grader annars - älskar värme - men INTE nu!!!

    Och Maja, jag frågade bm när man skulle oroa sig för förvärkar. Hon sa att man oftast inte skulle oroa sig alls, men man skulle absolut ta det lugnt!!! Så ta det lugnt!!! Jag har svårt för det, med mitt kontrollbehov, men ibland måste man ju... Du kan ju säga till Skalman att det blir helvetes mycket mer jobb för er båda om lillan kommer ut för tidigt.

  • Kun
    förväntan skrev 2009-07-09 11:54:13 följande:
    Tillbaka från BB. Tack för alla grattis .Melvin har blivit storebror till en liten Felix.Förlossningen gick jättebra. Hade ju haft förvärkar i flera dygn till och från, men så på morgonen i måndags så gick vattnet. Det var lite ljusgrönt och jag hade småvärkar varannan minut så vi åkte in. Höll på med profylaxandning hela fm och det hände inte så jättemkt. KÄnde att det tog i lite vid 12-tiden så jag började med lustagas. (Herregud finns det något bättre!!! ) Fick jättekraftiga värkar och öppnade upp mig 4 cm på 5min oc h Felix åkte rutchkana ner, så jag kunde få krysta ut honom. Helt fantastiskt var det. Och vilken skillnade till att bli snittad, är hur pigg som hellst och mår jättebra.Felix har också ett blåsljud, vi fick gå på UL igår, och får gå på återbesök igen om 1-2 år.Är helt fantastiskt lycklig och hög på alla hormoner. Hur kan man föda barn igen utan att vara grav??? Spännande med alla bebisar som är på g när som.Rossy vilken buse som lagt sig på tvären. Felix låg i tvär till och från fram till v 38+ och sedan väldigt snett ofta vid min höft med huvudet fram till 4 dagar innan förlossningen då jag började få förvärkar och han åkte ner lite i bäckenet.Kommenterar mer senare, ska passa på med en powernap när alla andra killar här sover
    Så underbart att höra att allt gick så bra
    Jag så här med facit i efterhand vill också föda barn igen utan att vara gravid, jag är såååå avis på er som har kvar detta roliga, underbara, häftigaste... upplevelsen som (man enligt mig efter bebbe nr 2) man kan ha i livet!
    Felix är superfint! Hade vår tös blivit en kille så ville jag att han skulle heta Felix (men iofs hur fantasifullt hade det varit, med tanke på att det redan finns ett väl inarbetat par vid namn Måns och Felix... ).

    Gumman har sovit som en stock inatt, från 22.30-07.30 (vaknade, eller rättare sagt jag väckta henne 2 ggr för mina bröst höll på att explodera! Fick gå och handmjölka emmelanåt för att stå ut! Hon sover nu igen, rätt skönt, men det tycker inte mina bröst...)

    HJÄLP!
    Är jag helt jäkla kass eller?
    Får inte in bilder på M i galleriet, vad gör jag för fel?
    Dom måste ha gjort om lite, ska man klicka i "visa bilden i det allmänna bildgalleriet"? För mig låter det då som att ALLA kan kika på bilderna...
    Svara gärna om ni vet

    Minna, så gulligt med Öki och pottan !
    M är helt ointresserad av potta och toastol tyvärr.
    Det bästa en far kan göra för sina barn,är att älska deras mor
  • förväntan

    Då har jag faktiskt lyckats lägga upp några bilder i mitt galleri och tack för all respons på namnval

    Kun, jag klickade inte på den allmäna galleriet. Kan vara så att dina bilder är för stora och måste förminskas innan du kan lägga upp dem??? Vad kul att ni hade Felix som förslag, hos oss belv det väldigt slumpartat , men vi är båda överens.

    Naffe, det var någon mm större mellan klaffarna än vad som de brukar frikänna med en gång, så vi har återbesök om ca 2 år, så det känns inte så allvarligt. Hoppas verkligen att det har stängt till dess. Mina föräldrar berättade att jag haft blåsljud och det hade stängt när jag var 5 år.

    Rossy, håller tummarna för att du får föda vag, det är verkligen en så häftig upplevelse. Men lite mörbultad i underlivet är man, fast det är det värt.

    Seren, du har ju verkligen något helt fantastiskt framför dig att få föda. Hade gärna gjort ett inhopp

    Mjölken har runnit till här idag och jäklar vad det spänner oc h är hårda. Man är ju mest van med de där som var som små skinnpåsar innan . F sover väldigt mkt, hur kunde man inte ha någon tid när det första barnet kom??

    Har så oerhört dåligt samvete för att M ska må dåligt att att Felix har kommit. Har är ju alltid så himla go och glad och så plötsligt kan han inte så den uppmärksamhet han alltid fått.... Idag har han ätit riktigt uselt och var så trött att han somnade vid 18-tiden. Hoppas så att han bara är lite trött av allt som hänt och att det inte är något ihållande.

  • förväntan

    Glömde skriva att Melvin och Fleix faktiskt är helt galet lika varnadra. Hade förväntat mig barn som var som natt och dag, som hos Essi. Men de är så lika när de är nyfödda.

  • Essi73
    förväntan skrev 2009-07-10 21:13:14 följande:
    Glömde skriva att Melvin och Fleix faktiskt är helt galet lika varnadra. Hade förväntat mig barn som var som natt och dag, som hos Essi. Men de är så lika när de är nyfödda.
    Ha ha, bejb utseendemässigt att Luna och Boll GALET lika varandra, i synerhet när Luna sover. Har jag på henne en utav Bolls bodysar från den tiden så är det som att ha Boll som spädis i famnen igen. Det är till sättet de är som natt och dag.

    Herregud är jag alldeles väck och inte minns eller skrev du aldrig hur stor/liten Felix var när han föddes? *Måste kolla*...
  • Kun
    förväntan skrev 2009-07-10 21:08:06 följande:
     Kun, jag klickade inte på den allmäna galleriet. Kan vara så att dina bilder är för stora och måste förminskas innan du kan lägga upp dem???
    Ja kanske det är så, ska testa imorgon, är för trött för att förminska bilder nu Tack.
    Trion har blivit en kvartett!
Svar på tråden Minnas XII