• Äldre 20 May 14:15
    22658 visningar
    772 svar
    772
    22658
  • Svar på tråden Minnas XII
  • Rossy
    Äldre 18 Aug 14:27

    Hej hej! Vill bara tala om att jag lever även om jag inte synts till på evigheter. Såg att Minna tyckte att vi skulle slå ihop listorna. Check check!

    Allt är bra här. Jag har haft det lite jobbigt med diverse "små"krämpor (med op-ärret, värk i höger sida av magen, mjölkstockning och feber) efter hemgången från bb som gjort mig så trött och ur slag. Men nu ÄNTLIGEN börjar det vända. Är fortfarande inte riktigt i form ännu men det tar sig...

    Lillebror heter Dennis. Han är en riktig liten godig med en egen personlighet och eget utseende jämfört med Tim. SlimTim fick en knubbis till brorsa . Så enormt söta båda två! Konstigt ändå hur olika två bröder kan bli. Båda barnen är snälla än så länge. Tim kan bli lite hårthänt i all välmening mot lillebror. Han tycker nog att det är för mycket sömn och mat och för lite action med brorsan . Själv tycker jag att det är skönt att vi (ännu så länge, peppar pepper) fått en bebis som är lugn och bara klagar när han är hungrig.

    Jag har inte läst tillbaka så mycket. Men jag ser att Essi droppat nyheten om flytten . Riktigt, riktigt tråkigt för mig och stockholmarna måste jag säga. Det är ju NU vi har tid att ses igen, ju ! Men jag förstår också att ni flyttar. Räkna med att familjen Rossy kommer och hälsar på när ni minst anar .

  • Essi73
    Äldre 18 Aug 20:03

    Fisk din luring, så du hade det på känn ?! Vad skoj!
    Så vardagen har dragit igång igen; hmmm känner igen det. J jobbar sina nätter och dagar, kom som en chock men nu känns det (nästan) som vanligt iaf.
    Å så Sid, ledsna lämningar? Gubben.. Håller tummarna för att de snart övergår till, om inte glada så iaf lite så där oberörda lämningar

    Rossy, åh en Dennis! Så givet ju. Tim och Dennis. Dennis låter väldans mjukt och gott, antar att namnet passar honom perfa Och självklart skall ni komma ner när ni kommer ner, dörren är alltid öppen - det du vet!

  • cirkel
    Äldre 18 Aug 20:30

    Rossy: Vad gulligt med en liten Dennis! Och skönt att han är lugn. Ska kika om det finns kort.

    Fisk: Kul att se dig! Tänkte faktiskt idag på dig och att det var längesen! Kämpigt med ledna lämningar... Hur går det med Olivia då?

    Här har båda barnen blivit förkylda men än så länge har vi föräldrar sluppit. Sia var så ledsen igår kväll så jag sov med henne hela natten och hon fick amma. Hon hade dessförinnan 2 nätter då hon skrek en timma innan hon fick mat, orkade inte det inatt också så nu har jag väl förstört allt... Får hoppas att hon inte vaknar för kl 5 i natt, så vi slipper dra ut på amningen.

    Dagis funkar bra för Emma. Hon var sååå beskyddande över Sia igår när vi var med ½ timoch det var en liten tjej som ville klappa på henne hela tiden.
    Idag har Emma varit ensam på dagis hela dagen (9-14) och det gick bra.

  • cirkel
    Äldre 18 Aug 20:33

    Essi: Vet du vad?! Det går alldeles utmärkt att möblera och planera även om man inte har sett huset! Skönt att du slipper ligga och grubbla på nätterna iaf! Jag vet itne hur många hus jag har möblerat på nätterna när vi fick på husvisningar...

  • Äldre 18 Aug 20:48

    Hej vänner!

    Har lite frågor t våra BM's på tråden. Min kompis som ska få barn runt 1 sept var på UL idag f o kolla om d stämde m hennes BM's misstankar om att hon låg fel. O visst gjorde hon d, som en liten räka på tvärsan. Men kruxet var att dom idag upptäckte att moderkakan låg så himla tokigt till att minsta lilla ansträngning kan orsaka blödning som gör att hon måste i ilfart t sjukhus m ambulans... Tycker d låter helt galet o släppa hem en höggravid m dessa förutsättningar. Inte får hon va själv hemma lr röra sig utanför stan heller, inte lyfta minsta lilla.

    Börjar d störtblöda e d akutsnitt som gäller o startar en naturlig förlossning o d visar sig att moderkakan ligger för utgången så blir d akutsnitt. E man så emot snitt att man inte ens kan planera in d m dessa förutsättningar?

    Jag vet inte egentligen vad jag undrar. Jag e orolig för henne o vill nog mest höra erfarenheter...

    Men tänk vilken tur att räkan låg på tvärsan! Annars hade dom inte upptäckt detta o hunnit förvarna o förbereda! Hon vände sig iaf efter mkt slit, när dom till slut beslutade sig f att våga försöka vända, d var visst riktigt riskabelt äv d...


    Elvira - Livets Solstråle!
  • FISK78
    Äldre 18 Aug 21:49

    Halloj igen

    Rossy: Vad jobbigt med kämp såhär i början men grattis igen till att Dennis (fint namn på lillebror) äntligen är här. Skönt att han sköter sig än så länge!!! Kul oxå att Tim tar till sig lillebror så fint! Duktiga killar!!!

    Maja: Läskigt med din kompis, låter otäckt i mina öron... Men jag antar att sjukhuset har läget under kontroll!?! Konstigt att de inte gör ett snitt på en gång då???

    Essi: Som sagt väldigt trist att ni flyttar så långt bort... men underbart för er! Hur känns det och när bär det av? Hur mår lilla skruttan nu efter allt som varit?

    Cirkel: Jobbigt med förkylda barn och sömnbrist. Usch vad jag tycker det är jobbigt när båda är risiga, nu börjar hösten igen... Lär väl tyvärr bli en hel del igen...

    Ni undrade hur det var med Olivia - det är rätt så bra... Hon börjar bli stor nu, sitter själv och är en intensiv och cool liten dam. Dessvärre reagerar hon fortfarande på mjölkprodukter så hon äter helt mjölkfritt. Magen är fortfarande väldigt känslig och bökig till och från men hon får ju en hel del mat nu oxå. Äter gröt till frukost, grönsakspuré till lunch, ammar på em, gröt till middag, sedan ammar hon innan jag går och lägger mig och en gång på natten. Så det är helt okej!!!

    Sidney trivs jättebra på sitt dagis, det är bara lite jobbigt med tårarna. Men det går ju över på 1 minut säger fröknarna så det verkar ha blivit en grej lixom att han ska vara ledsen...

    Nehej, nu ska jag umgås med mannen min

  • Essi73
    Äldre 18 Aug 22:24

    Fisk, inflytt där nere senast 1a oktober så senast då har vi begett oss/beger vi oss. Tiden går så himla fort så det känns verkligen som bara ett stenkast bort.
    Luna mår bra... jo det gör hon. "Bara" det att nu tvärvägrar hon ersättningen i princip och får en del ont i magen för att hennes mage inte hänger med mattakten. Lite Moment 22 för att piffa upp tillvaron, så hon hade en skrikvecka här förra veckan. Gaaah. Men snart torde det vända, snaaaart

  • Essi73
    Äldre 18 Aug 22:25
    cirkel skrev 2009-08-18 20:33:00 följande:
    Essi: Vet du vad?! Det går alldeles utmärkt att möblera och planera även om man inte har sett huset! Skönt att du slipper ligga och grubbla på nätterna iaf! Jag vet itne hur många hus jag har möblerat på nätterna när vi fick på husvisningar...
    *S* nej jo, faktiskt jätte skönt att inte orka/hinna/kunna möblera. Jag har inte tiiiiid! Men så fort vi kommer ner skall jag göra det. Det enda jag hittills har hunnit tänka är att det mesta i möbelväg (förutom soffan) skall vara vitt. Lite så där 1900-talsliknande.
  • FISK78
    Äldre 19 Aug 23:01

    Essi: Så spännande!!! Ja, dessa damer Olivia fullkomligen GALLSKREK igår kväll mellan 22-01 men det är iaf ovanligt numera. Vi höll på att gå under av dessa timmar, stackars liten... Alvedon och amning blev till slut botemedlet denna gång. PHU! Tror det är mycket utveckling just nu och flera tänder på G. Magen är oxå fortf tjorvig Det tycker jag är skitjobbigt. Flaska säger hon helt klart NEJ TACK till, äckligt!

    Godnatt, trött trött trött!

  • Essi73
    Äldre 19 Aug 23:07
    FISK78 skrev 2009-08-19 23:01:59 följande:
    Essi: Så spännande!!! Ja, dessa damer Olivia fullkomligen GALLSKREK igår kväll mellan 22-01 men det är iaf ovanligt numera. Vi höll på att gå under av dessa timmar, stackars liten... Alvedon och amning blev till slut botemedlet denna gång. PHU! Tror det är mycket utveckling just nu och flera tänder på G. Magen är oxå fortf tjorvig Det tycker jag är skitjobbigt. Flaska säger hon helt klart NEJ TACK till, äckligt! Godnatt, trött trött trött!
    Åh Fisk.. vi borde egentligen sammanstråla de där 2 damerna i ett och samma rum - ensamma Så får de höra lite menar jag...
    Utveckling ja jo tack, det är väl den mest logiska förklaringen här, förutom magen då. Här brakade hennes värld ihop när:
    1. Hon PLÖTSLIGT hamnade på rygg från mage då hon låg på golvet
    2. Lilla bilen "rymde" ifrån henne hela tiden då hon låg på mage på golvet och lekte med den
    Vi snackar skrik á la "Ni dödar mig era djävlaaaaar, det här gör OOOONT"
    Men du, vi skrattar åt det här om 6 månader va?!
    Massa puss till Tjorvan där!
  • FISK78
    Äldre 20 Aug 20:52

    HAHA Essi, japp vi kommer att skratta åt det!!! Men jäklar vad ettriga de små damerna kan vara... Skrikarten är en exakt beskrivning på Olivias skrik oxå Det kunde lika gärna vara jag som skrev det Tänk hur de små liven kan låta så mycket... En del säger att de tränar upp rösten under koliktiden, tror faktiskt det stämmer. Sid har ALDRIG kommit upp i den nivån Olivia ligger på när hon sätter igång. Säger bara shit pommes!!!

    Har haft en underbar dag med Sid idag, förskolan var stängd. Vi har hängt i Blecktornsparken hela dagen, MYSIGT!!!

  • Äldre 20 Aug 22:15

    Ser att Essi ska flytta. Va roligt. Spännande och köpa hus utan att ha sett stället... blir säkert kanon. Lycka till.

    Har läst tillbaks lite grann och märker att livet rullar på bra för de flesta. Tiden går så fort tycker jag. Endel som fick barn nyss (enl mig) har redan rätt stora syskon.

    Jag har idag varit på mitt första skol upprop. Kan inte fatta att min lilla flicka har blivit så stor. För 7 år sedan satt jag i ovissheten om jag överhuvudtaget skulle kunna få barn och nu har jag 2 st små troll. El ett stort och ett lite mindre då...

    Om en vecka åker jag och G till kreta en vecka. Bara vi två. Det känns så lyxigt. På de senaste 6 åren har vi inte varit utan barna mer än totalt max 10 nätter. Inte för att vi inte velat, men bristen på barnvakter är STOR. Tror vårt förhållande behöver detta el alla parförhållanden behöver väl kvalitets tid.

    Ha det så gott tjejer.

Svar på tråden Minnas XII