• Svar på tråden Vi med blödarsjuka barn 8
  • Rintintin
    loppan182 skrev 2009-07-05 08:51:17 följande:
    Hej hej!!Till littlemum: Bra att du kämpar på och inte ger dig. Barnen är ju det finaste vi har. Jag tycker inte du ska känna att du måste akta dig för att inte "hamna på kant" med barnens läkare. Man vill ju ha fullt förtroende för sin doktor. Man måste känna att man kan ifrågasätta utan att läkaren blir "stött" eller vad han/hon nu upplever. Fungerar inte det är det kanske bäst att byta. Men jag förstår att det är svårt.Till ditten: Jag blev också mycket glatt överraskad över inbjudan till informationsträffen. Vi ska helt klart dit. Ska bli kul att träffa andra med hemofili i familjen och mycket intressant att höra hur forskningen går. Nu vill lillebror ha gröt. Vi hörs.
    Vi kanske skulle kunna dejta innan/sällskapa dit?!
  • Rintintin
    maddis69 skrev 2009-07-05 10:35:01 följande:
    Hej!Sökte på "blödarsjuka" och hittade denna tråden. Vi har en dotter som fyller 10 i år och som är bärare av Hemofili B och som ni förstår så har min man Hemofili B.När vi väntade henne hade vi en nära kontakt, och har fortfarande , med Koag Lab i Malmö då jag själv kommer från en familj där vi har Hemofili A. Nu närmar sig puberteten för henne med stormsteg och det gnager lite i mig inför denna period. Till littlemum: Bra, kämpa på, vi har under dessa år träffat på inkompetenta läkare på sjukhuset här i stan där vi har fått berätta för dem om Hemofilin och dess ärflighet.Vi har också fått en inbjudan till info träffen i september. Ska bli mycket intressant då min man har ingått i många av dessa forskningsprojekt.Önskar alla en skön sommar
    Hej hej! Välkommen till tråden !
  • loppan182

    Vi kanske skulle kunna dejta innan/sällskapa dit?!

    Gärna !! Kul att träffas igen, nu när vi hunnit landa och fått lite "normal" tillvaro igen.

  • loppan182

    Hoppsan, det blev lite fel. Det var ett svar till dig, ditten.

  • Trollemora
    Berra Bus skrev 2009-07-01 21:45:33 följande:
    Hej, Jag är anlagsbärare av Hemofili A och har blödningsbenägenhet motsvarande en milt blödarsjuk (min faktorhalt ligger på 19 %). Nu vet inte jag vilken form av blödarsjuka du har. Men jag kan i alla fall berätta hur det var för mig. Jag var också jättenojjig inför min första förlossnig. Jag förstod inte förrän väldigt sent i graviditeten att jag skulle kunna blöda en hel del. Men det gick bra. Jag tog cyklokapron i samband med värkstart. När sen dottern var född fick jag Refacto (faktor VIII-koncentrat). Denna behandling fortsatte de med under drygt fyra dygn innan jag fick åka hem från BB. Under graviditeten låg min faktorhalt på normala nivåer. Det som kan orsaka problem för oss med Hemofili A är att faktorhalten sjunker drastiskt efter det att barnet är fött. Därför måste man ge faktorkoncentrat direkt när bebisen har kommit ut. Var ska du föda? Jag hade i princip garanterad plats på KS i Solna. I slutet av graviditeten gick jag på spec.mvc på KS. Där planerade man hela min förlossning. När jag väl kom in på förlossningen meddelades Kirurgen så att de skulle vara beredda om jag behövde snittas. Eftersom de inte visste om dottern också hade ökad blödningsbenägenhet fick sugklocka inte användas. Hellre skulle jag snittas akut. Vad jag förstod skulle det inte innebära några problem. Enda skillnaden skulle vara att jag fick sövas helt. Nu är jag gravid med nr 2. En liten pojke som kommer att ha moderat/på gränsen till svår form av blödarsjuka. Jag är lite orolig för att jag inte ska hinna in till förlossningen i tid. Med dottern gick vattnet vid midnatt och mindre än sex timmar senare var hon ute. Vad jag har förstått så kan det ta ännu kortare tid med andra barnet. Jag svarar gärna på mer frågor!
    Rintintin skrev 2009-07-03 10:02:10 följande:
    Hej Choklo! Och välkommen till vår tråd ! Först och främst GRATTIS till din andra graviditet! Njut av den! Även jag är bärare och är som lätt blödarsjuk. Jag fick ingen medicinering innan förlossningen men koag skrev ett brev till förlossningen där all info stod vad de skulle göra om jag började blöda. Vilket jag gjorde (tappade också två liter), men fick inget faktorkoncentrat. Fick blodtransfusion efter. (Det var en vaginal förlossning). Min förste son är blödarsjuk och jag blev (ej pga blödarsjukan) akutsnittad. Tappade ej så mkt blod då som vid den andra (vaginala) förlossningen. Är lite stressad här och nu - två barn som drar efter uppmärksamhet och tvätt som ska tas om hand. Men fråga mer så svarar även jag dig!
    Hej och tack så mycket för att ni tog er tid att svara. Det känns skönt att "prata" med nån som förstår ens oro och som också kan förklara lite bättre om vad det innebär att vara blödarsjuk. Det lättar lite att ni verkar så lugna och trygga. Jag är expert på att oroa mig och jag har svårt för att lita på sjukvården... Men jag vill ha fler barn och då måste man ju liksom igenom själva födseln. :=) Jag ska till Koag på KI och lämna blodprov i nästa vecka så då får vi se vad jag har för värden. Hoppas att dom är bra. Jag vet inte om jag kommer att få nån reserverad plats på Karolinska men det skulle kännas tryggt.

    Berra bus, vad synd att din son är bärare. :(= Hur vet dom det? När ska du föda och vart?

    Nu vaknade lillkillen!

    Kram på er
  • Berra Bus
    Choklo skrev 2009-07-05 21:37:44 följande:
    Berra Bus skrev 2009-07-01 21:45:33 följande:
    Hej och tack så mycket för att ni tog er tid att svara. Det känns skönt att "prata" med nån som förstår ens oro och som också kan förklara lite bättre om vad det innebär att vara blödarsjuk. Det lättar lite att ni verkar så lugna och trygga. Jag är expert på att oroa mig och jag har svårt för att lita på sjukvården... Men jag vill ha fler barn och då måste man ju liksom igenom själva födseln. :=) Jag ska till Koag på KI och lämna blodprov i nästa vecka så då får vi se vad jag har för värden. Hoppas att dom är bra. Jag vet inte om jag kommer att få nån reserverad plats på Karolinska men det skulle kännas tryggt. Berra bus, vad synd att din son är bärare. :(= Hur vet dom det? När ska du föda och vart? Nu vaknade lillkillen!Kram på er
    Hej igen,

    Jag är anlagsbärare av Hemofili A. Detta visste man om tidigt eftersom jag testades i tolvårsåldern då min morbror är blödarsjuk. Jag har gjort moderkaksprov båda graviditeterna. Första graviditeten resulterade i en liten tjej som också är anlagsbärare och också har blödningsbenägenhet motsvarande en milt blödarsjuk. Denna gång visade det sig vara en liten kille med blödarsjuka i magen.

    Jag ska också ta blodprov någon gång de kommande veckorna för att kolla vilken faktornivå jag ligger på. Förra gången låg jag på runt 70 % (alltså normal nivå).

    Hör med koag om du inte ska föda på KS. De var i alla fall väldigt angelägna om att jag skulle/ska göra det. Beräknat förlossningsdatum är den 14 oktober. Och du då?
  • Rintintin
    loppan182 skrev 2009-07-05 18:20:58 följande:
    Kul att träffas igen, nu när vi hunnit landa och fått lite "normal" tillvaro igen.
    Precis vad jag tänkte (dock inte för att jag tyckte det var trist att träffas sist )!
  • Rintintin

    Berra Bus skrev 2009-07-05 22:37:14 följande:


    Förra gången låg jag på runt 70 % (alltså normal nivå).
    Vad skönt att höra att du låg så högt! Men sen är det väl så att den största risken kommer efter förlossningen då värdena kan sjunka ganska rejält?

    Choklo: Om du har kontakt med koag så kommer de ju att finnas med som experter i bakgrunden under din graviditet och förlossning. Om du föder långt från Göteborg/Malmö/Sthlm så be dem skriva ett intyg som du kan föra in i din journal samt ha original med dig till förlossningen och visa bm när du kommer in! - bra att försäkra sig extra.
  • littlemum

    Har precis pratat med sonens läkare. Till en början ville hon inte skicka en remiss till koag. utan ville träffa oss till hösten och sedan ringa och prata med koag och fråga om de överhuvudtaget tyckte att det var någon idé att skicka en remiss. För det tog ju både tid och ork...


    Jag sa då att jag haft kontakt med en koagläkare på en Von Willebrads sida på nätet och att han tycket att sonen absolut skulle till koag för utrdening. Förklarade hur jag tänkte och då ändrade hon sig och sa att hon skulle skriva en remiss!!


    Så nu är det bara att vänta och vänta och vänta....


  • Berra Bus
    Rintintin skrev 2009-07-06 08:46:29 följande:
    [citat]
    Berra Bus skrev 2009-07-05 22:37:14 följande:
    Vad skönt att höra att du låg så högt! Men sen är det väl så att den största risken kommer efter förlossningen då värdena kan sjunka ganska rejält?

    Precis så är det!
Svar på tråden Vi med blödarsjuka barn 8