• CloudB­erry the 1st
    Äldre 11 Jun 13:47
    35442 visningar
    165 svar
    165
    35442

    Vad är det för fel på idiot-ungar som slår andra barn?

    Seriöst alltså?

    Vad är det för fel på dessa barn? Var är empatin och förståelsen?
    Såg en sak idag som gör mig så förbannad!

    Jävla snorungar.


  • Svar på tråden Vad är det för fel på idiot-ungar som slår andra barn?
  • Leos och Vincen­ts mamma
    Äldre 11 Jun 22:53
    #91
    Emriella skrev 2009-06-11 21:57:43 följande:
    Denna tråd tycker jag ger en tydlig bild av hur det "daltas" med barn. Många föräldrar är mesiga och vågar inte ta tag i sina barn och tillrättavisa dem. Om mina ungar gör något dumt mot någon annan tar jag genast bort dem från situationen och pratar med dem. En del i grannskapet är säkert dödligt trötta på mig för att jag hela tiden tillrättavisar barnen men föräldrarna verkar ju inte göra det. Jag kan förstå TS känsla då hon kallar de misshandlande barnen för "ungjävlar" och "idioter". Om någon gör något dumt mot mitt barn blir jag vansinnig och dessa ord ligger då nära till hands. Lika arg blir jag på barnens föräldrar som i många fall inte bryr sig ett dugg om vad deras barn håller på med. Jag tror egentligen inte att det är något "fel" på "idiot-ungarna" men de har fått en felaktig uppfostran där respekt för andras integritet och värde saknas. Det är hos föräldrarna man ska börja om det ska ske någon förändring. Vuxna måste vara just vuxna.
    Kallar du dina barn oxå för ungjävlar om de är dumma mot nån annan?
    Stolt & lycklig mamma till Leo 050315 & Vincent 080325
  • CloudB­erry the 1st
    Äldre 11 Jun 22:53
    #92
    lövet2 skrev 2009-06-11 21:16:34 följande:
    Jag läste detaljerna i din blogg. Naturligtvis vet ingen vad som låg bakom, men jag känner igen det där beteendet. Visst har jag sett barn som gett sig på mindre barn precis som du beskriver, men skillnaden när jag ser eller hör talas om det, är att jag vet vilka barn det är och vilken bakgrund de har (fördelen med att bo i ett mindre samhälle). De barn jag har erfarenhet av, har alla antingen själva blivit slagna av de vuxna i sin familj eller så är en eller två av föräldrarna alkoholister. Ibland finns båda problemen med. Det är svårt att få ordning på ungar i den situationen ...
    Ja visst kan det vara så tragiskt och det skulle inte heller förvåna mig om så är fallet.. Jag blev arg och avreagerade mig här och i bloggen med väldigt hårda ord men det såg verkligen illa ut och jag hoppas innerligt att läraren jag pratade med i telefonen fick reda på vem de var så att det går kolla upp orsaken och kolla hur den lilla killen mår och hur länge det pågått.

    Det är säkert svårt men just därför så tror jag att det är ännu viktigare att sådant här uppmärksammas och tas på allvar.
    Hands off, det är ändå ingen blogg för dig: cloudberry1st.devote.se/
  • CloudB­erry the 1st
    Äldre 11 Jun 22:55
    #93
    lollisen skrev 2009-06-11 21:22:27 följande:
    Eller så är ungen helt normal som hamnade i en fajt? Ja ja, alltid ska man börja spekulera i om barn blir misshandlade hemma, lever i missförhållande, blir utnyttjade, har diagnoser hit och dit. Bara för att de ger en annan kille stryk? Ja, nu har jag inte läst bloggen och vet inte vad som utlöste bråket, eller vad som hände före, under tiden eller efter...
    Det är en enorm skillnad att slåss på lika villkor mot att en är stor och 3 år äldre och den andre är liten och inte ens gör motstånd när han blir slagen. Att du inte ser den skillnaden är ledsamt.
    Hands off, det är ändå ingen blogg för dig: cloudberry1st.devote.se/
  • Leos och Vincen­ts mamma
    Äldre 11 Jun 22:57
    #94

    TS: Varför vill du inte svara på min fråga, hur reagerar du om ditt barn slår nån annan?


    Stolt & lycklig mamma till Leo 050315 & Vincent 080325
  • Äldre 11 Jun 22:57
    #95

    CloudBerry the 1st skrev 2009-06-11 22:55:28 följande:


    Det är en enorm skillnad att slåss på lika villkor mot att en är stor och 3 år äldre och den andre är liten och inte ens gör motstånd när han blir slagen. Att du inte ser den skillnaden är ledsamt.
    Eeeehm va? Att jag inte ser skillnad på vadå sa du? Vad du skriver i bloggen är ju inte att lillkillen blir brutalt misshandlad av tjockisen eller vad de var du kallade honom för? Du skrev att han drog honom lite i armen och slog lite å så, eller nåt?
    Låter inte som brutal misshandel likt den du beskrivit lite pö om pö här.
    Men var den så allvarlig, så förstår jag inte hur du kunde bara gå därifrån?
  • CloudB­erry the 1st
    Äldre 11 Jun 23:00
    #96
    lollisen skrev 2009-06-11 22:00:59 följande:
    Jag får ännu mindre förståelse då jag läser bloggen, eftersom det inte påvisar en rejäl misshandel i vad bloggskribenten skriver...? De sa att de brottades, den icke "tjocka" killen protesterade inte...? Visst ska man reagera och agera då man misstänker att våld förekommer, men varför stannar man inte kvar på plats tills lärare eller andra kan komma att ingripa då man just bevittnat en rejäl och allvarlig misshandel? Låter mest förvirrat.. Barn leker rejält hårdhänta lekar idag och de kan lätt uppfattas som misshandel, jag försvarar det inte, men tror man sig just ha bevittnat en allvarlig misshandel, så lämnar man väl inte platsen eller?? Jag blir förvirrad..
    Jo man lämnar platsen om man inte har möjlighet att stanna kvar. Jag hade verkligen inte möjlighet att gå in med barnen och lägga mer tid på det som hände, hade jag haft det så hade jag ju självklart gjort det.

    Han sa att de brottades ja men jag lovar det så verkligen inte ut som brottning, då han slog, sparkade och dunkade ner gungbrädan mot den mindre killen.
    Hands off, det är ändå ingen blogg för dig: cloudberry1st.devote.se/
  • Äldre 11 Jun 23:05
    #97

    CloudBerry the 1st skrev 2009-06-11 23:00:45 följande:


    Jo man lämnar platsen om man inte har möjlighet att stanna kvar. Jag hade verkligen inte möjlighet att gå in med barnen och lägga mer tid på det som hände, hade jag haft det så hade jag ju självklart gjort det.Han sa att de brottades ja men jag lovar det så verkligen inte ut som brottning, då han slog, sparkade och dunkade ner gungbrädan mot den mindre killen.
    Du var tämligen väldigt säker i vad du såg tidigare, men låter mer osäker nu?

    "Det såg verkligen inte ut som brottning /.../" Det är ju din tolkning av hela scenariot. Men hur är det egentligen då? ÄR det en brutal misshandel av två stora tjocka killar mot en liten liten försvarslös kille? Eller var det en brutalare form av lek de sysslade med? Kan du verkligen avgöra detta med vad du såg?

    Jag menar, det är bra att vuxna ingriper då dessa lekar förekommer, då de är obehagliga och kan åsamka personskador, men att dra det till att det föreligger grova misshandlar till mobbing och att det skulle röra sig om familjetrauman (missbruk, misshandel i hemmet) till att dra upp tänkbara diagnoser...??

    Ingen annan som hör hur det låter?

    Jag förespråkar INGA som helst former av våld, men man får vara liiiite försiktig i vad man uttrycker om vad man kanske tror sig veta skulle kunna eventuellt kunnat tolka till en grov misshandel och därmed anse sig ha rätten att kasta glåpord på dessa barn....
  • Ullis 10
    Äldre 11 Jun 23:06
    #98

    Undrar som TS. Min 3 o min 6-åring förstår utmärkt att inte göra det.

  • Leos och Vincen­ts mamma
    Äldre 11 Jun 23:07
    #99

    Nä, ts vill tydligen inte svara på min fråga! Känsligt eller?


    Stolt & lycklig mamma till Leo 050315 & Vincent 080325
  • Ullis 10
    Äldre 11 Jun 23:10

    Leos och Vincents mamma skrev 2009-06-11 23:07:35 följande:


    Nä, ts vill tydligen inte svara på min fråga! Känsligt eller?
    Kanske inte tycker den ger så mkt. Jag kan för min del säga att de skulle få tydliga besked.
Svar på tråden Vad är det för fel på idiot-ungar som slår andra barn?