• CloudBerry the 1st

    Vad är det för fel på idiot-ungar som slår andra barn?

    Seriöst alltså?

    Vad är det för fel på dessa barn? Var är empatin och förståelsen?
    Såg en sak idag som gör mig så förbannad!

    Jävla snorungar.


  • Svar på tråden Vad är det för fel på idiot-ungar som slår andra barn?
  • Moa38
    kaffebönan skrev 2009-06-12 12:37:11 följande:
    Har bara läst tsHåller med !Jag blir skitlack när jag ser barn som saknar empati!Men det är givetvis föräldrarnas fel!Vem ska annars lära barnen vad som är rätt och fel?
    barn utv inte empati och sympati förrän i tidiga tonåren, speciellt killar är senare med detta.
    Min son slåss en del när han blir arg , han kan inte känna empati för en annan människa, han kan inte sätta sig in i hur en annan människa känner genom att se till sig själv så som du och jag kan. Jag blir inte arg på honom på samma sätt som om han skulle ha dessa "förmågor" såsom empati och sympati, då jag vet att i många fall så är det inte för att vara elak, utan han bara gör så för att ngn annan gjorde likadant mot honom.
    Han kan inte känna för en annan människa, bryr sig inte helt enkelt. Och detta gör inte honom till en elak människa och jag försvarar inte hans beteende men måste jämt påminna honom om att man inte slåss, att det är fel, för han känner inte att det är fel, då han inte kan veta vad den andra personen känner såsom kränkning, etc. Detta är ngt han kommer att få lära sig att man inte gör helt enkelt och det är inte det lättaste (efter 12 år med tät psykologkontakt vet jag att han är en person med speciella behov, även om han inte har en diagnos)

    Viktigt är att jag INTE försvarar att man slåss, men det är inte alltid föräldrarnas fel heller. Han har två VÄLDIGT närvarande föräldrar som gör ALLT för att han skall ha en bra vardag, genom att vända sig ut och in många gånger, men alla är olika och kräver mer eller mindre tillrättavisning.

    jag blir SÅ ledsen när jag läser/hör sådant där att det är föräldrarnas fel när barn inte kan uppföra sig. Vad vet du om den familjens situation egentligen?? du värderar bara situationen utifrån utan att veta vad som egentligen finns bakom. En pojke/flicka som slåss är inte alltid elak, han/hon kanske inte bara är som ditt barn?
    Jag anser INTE att det är mitt fel att min son är som han är. Jag är den BÄSTA mamma han kan ha och han har den BÄSTA pappan i världen för just honom. Vi gör ALLT för att han skall kunna fungera socialt och har så gjort i måååååånga år och sakta men säkert blir det bättre. Men snälla, döm inte bara efter det du ser.
  • grön banan

    Har nån i tråden nämnt att barn i den åldern som slåss kan ha typ ADHD? Ingen ursäkt, men tänkbar orsak o de ska ha hjälp.

  • juli 09

    Hur orkar ni tjafsa sida ut och in om hur ts i ilskan kallar barnet för idiot unge!!!

    Och blanda in era egna ! och små barn ,,nu pratade hon om en 12åring .

    Har inte fokus på att det finns ett barn som blivit slagen av ett annat barn och förmodligen mår väldigt dåligt just nu helt försvunnit i häxjakten!!!
    Och som ts hjälpte idag ...

    Alla som har lite sunt förnuft fattar vad ts menade utan behöva grotta sig leta fel formuleringar att gotta sig åt..
    Undrar ibland om det e några som får betalt för att sitta här och hetsa upp stämningen..

    Bra gjort ts!!!!

  • Ullis 10

    Instämmer så med föregående. Ärligt talata kan jag känna att jag skiter i alla anledningar, ett barn som inte slåss ska inte behöva bli angripet och jag skulle kunna uttrycka mig likadant. Alltid detta fokus på de stackaaaars barnen som plågar andra.

  • grön banan

    Ullis 10 skrev 2009-06-12 18:22:42 följande:


    Instämmer så med föregående. Ärligt talata kan jag känna att jag skiter i alla anledningar, ett barn som inte slåss ska inte behöva bli angripet och jag skulle kunna uttrycka mig likadant. Alltid detta fokus på de stackaaaars barnen som plågar andra.
    Om ett barn har ADHD har de mindre förutsättningar för att INTE ta till nävarna. Eller om de växt upp med misshandel. Vi vuxna måste ge dem dessa saknade förmågor.
  • Leos och Vincents mamma

    Men ingen vet ju vad "offret" gjorde innan!!!! Eller hur?? Han hade kanske gett sig på "mobbaren" rejält!! Jag tänker alltid på att det finns två sidor av ett mynt!


    Stolt & lycklig mamma till Leo 050315 & Vincent 080325
  • juli 09

    Om ett barn har ADHD har de mindre förutsättningar för att INTE ta till nävarna. Eller om de växt upp med misshandel. Vi vuxna måste ge dem dessa saknade förmågor.

    Aha bra att du förklarar så vi andra förstår (IRONISK!!!!!!)

    Det hjälper ingen med försöka vrida det ut och in med anledningar som ska vara goda nog att ursäkta att slå någon!!!!!!!

    TS gjorde nånting bra idag och eran häxjakt och ref till era egna barn och -jag är visst en bra mamma och man får inte säga idiot unge osv e att spåra rejält...

  • grön banan

    juli 09 skrev 2009-06-12 20:41:23 följande:


    Om ett barn har ADHD har de mindre förutsättningar för att INTE ta till nävarna. Eller om de växt upp med misshandel. Vi vuxna måste ge dem dessa saknade förmågor. Aha bra att du förklarar så vi andra förstår (IRONISK!!!!!!) Det hjälper ingen med försöka vrida det ut och in med anledningar som ska vara goda nog att ursäkta att slå någon!!!!!!! TS gjorde nånting bra idag och eran häxjakt och ref till era egna barn och -jag är visst en bra mamma och man får inte säga idiot unge osv e att spåra rejält...
    Jag har t.o.m förtydligat att det inte är nån ursäkt, men en ORSAK.
  • CloudBerry the 1st
    juli 09 skrev 2009-06-12 17:20:13 följande:
    Hur orkar ni tjafsa sida ut och in om hur ts i ilskan kallar barnet för idiot unge!!! Och blanda in era egna ! och små barn ,,nu pratade hon om en 12åring .Har inte fokus på att det finns ett barn som blivit slagen av ett annat barn och förmodligen mår väldigt dåligt just nu helt försvunnit i häxjakten!!!Och som ts hjälpte idag ...Alla som har lite sunt förnuft fattar vad ts menade utan behöva grotta sig leta fel formuleringar att gotta sig åt..Undrar ibland om det e några som får betalt för att sitta här och hetsa upp stämningen..Bra gjort ts!!!!
    Tack.
    Hands off, det är ändå ingen blogg för dig: cloudberry1st.devote.se/
Svar på tråden Vad är det för fel på idiot-ungar som slår andra barn?