• CloudBerry the 1st

    Vad är det för fel på idiot-ungar som slår andra barn?

    Seriöst alltså?

    Vad är det för fel på dessa barn? Var är empatin och förståelsen?
    Såg en sak idag som gör mig så förbannad!

    Jävla snorungar.


  • Svar på tråden Vad är det för fel på idiot-ungar som slår andra barn?
  • CloudBerry the 1st
    lollisen skrev 2009-06-11 19:31:49 följande:
    CloudBerry the 1st skrev 2009-06-11 19:28:36 följande: Fast i ett annat inlägg skriver du att du stod länge och observerade själva händelsen? Är 15 sekunder länge för dig? Varför inte bara hojta till så att ungarna hade slutat slåss liksom? ja ja.. Skitsamma nu. Vad händer nu då? Vad gjorde du efter du brutit slagsmålet?
    Ringde skolan och informerade om händelsen såklrt.. Jag hojtade till långt innan men ungjäveln var för upptagen för att lägga märke till mig.
    Hands off, det är ändå ingen blogg för dig: cloudberry1st.devote.se/
  • lollisen

    CloudBerry the 1st skrev 2009-06-11 19:30:15 följande:


    Eh, nej det är verkligen inte otroligt vanligt. Iallfall inte där vi bor och även om det vore det så skulle jag aldrig tycka annorlunda än vad jag tycker nu.
    Jag har ju gång på gång skrivit att våld inte är okej. Men du skriver ju hela tiden att det är onormalt med våld, vilket det INTE är då det är vanligt förekommande. Onormalt är nåt som inte är normalt, våld är normalt och vanligt förekommande bland alla levande arter och djur och inget konstigt egentligen, men det tillhör inte normerna att uppföra sig på detta sätt i Sverige och därmed inte accepteptabelt att slåss. Det är jag helt med på, men det är inget onormalt beteende och människor måste inte vara idioter eller dumma i huvudet för att de slåss.

    Själv var jag ofta i slagsmål då jag var liten, det var inget "fel" på mig, jag var inte tappad bakom en vagn. Inte heller de jag slogs med...?
    Jag vet hur många som helst som varit i slagsmål som inte är idioter eller empatilösa människor för det.

    Man kan inte göra ett bindestreck däremellan, slåss=empatilösa jävla idiotsnorungar. Det bara är så.

    Än en gång vill jag förtydliga att jag anser det INTE vara okej att ta till våld om situation inte kräver det!
  • lollisen

    CloudBerry the 1st skrev 2009-06-11 19:39:34 följande:


    Ringde skolan och informerade om händelsen såklrt.. Jag hojtade till långt innan men ungjäveln var för upptagen för att lägga märke till mig.
    Var de inne på skolgården alltså? Inga lärare i närheten? Inga andra barn som ingrep?

    Hade det varit jag så hade jag burit in båda två till rektorn och lämnat min redogörelse minst sagt och förklarat för vederbörande att det INTE är okej att bete sig på detta sätt! Det är vårt ansvar som vuxna människor att ingripa, ja rent fysiskt i de tillfällen där det kan anses som nödvändigt.

    Jag hoppas vidare att du stannade hos den lilla killen som blivit så brutalt misshandlad tills ambulans kom, samt hans föräldrar...`?
  • halliduttan

    CloudBerry the 1st skrev 2009-06-11 13:59:09 följande:


    Absolut och man ska verkligen veta att man inte ska sparka och slå de som är mindre eller yngre än en själv.
    nej man ska inte göra det i en idealisk värld. men nu är det så tyvärr att man för både se o höra saker man inte alltid gillar. Och var det inte ditt barn somm var inblandad så kanske du inte kan göra något åt det. Det finns många andra saker jag inte gillar heller. krig hat orättvisor dålig lön...etc etc
  • lövet2

    Jag läste detaljerna i din blogg. Naturligtvis vet ingen vad som låg bakom, men jag känner igen det där beteendet. Visst har jag sett barn som gett sig på mindre barn precis som du beskriver, men skillnaden när jag ser eller hör talas om det, är att jag vet vilka barn det är och vilken bakgrund de har (fördelen med att bo i ett mindre samhälle). De barn jag har erfarenhet av, har alla antingen själva blivit slagna av de vuxna i sin familj eller så är en eller två av föräldrarna alkoholister. Ibland finns båda problemen med. Det är svårt att få ordning på ungar i den situationen ...


    Don´t make me do this!
  • ViraBlåtira1

    Vet du hur pojkens familjeförhållade ser ut? Han kanske är uppväxt med misshandel och tror det är normalt. Det kan ju även vara så att han har ADHD/Damp, då man har svårt att visa empati och förståelse.

  • lollisen

    Eller så är ungen helt normal som hamnade i en fajt? Ja ja, alltid ska man börja spekulera i om barn blir misshandlade hemma, lever i missförhållande, blir utnyttjade, har diagnoser hit och dit. Bara för att de ger en annan kille stryk?

    Ja, nu har jag inte läst bloggen och vet inte vad som utlöste bråket, eller vad som hände före, under tiden eller efter...

  • nollåtta

    Jag håller med dig TS. Tycker det var bra att du sa ifrån, inte alla som skulle ha ballar nog att göra det. Blir så trött på alla menlösa vuxna som ba" nej men barn gör så, så är det bara" Jo tjena, säg det till James Bulgers föräldrar. ( tvåårig engelsk pojke som vart torterad och dödad av två tioåriga äckelfittor till barn)

  • Emriella

    Denna tråd tycker jag ger en tydlig bild av hur det "daltas" med barn. Många föräldrar är mesiga och vågar inte ta tag i sina barn och tillrättavisa dem. Om mina ungar gör något dumt mot någon annan tar jag genast bort dem från situationen och pratar med dem.

    En del i grannskapet är säkert dödligt trötta på mig för att jag hela tiden tillrättavisar barnen men föräldrarna verkar ju inte göra det. Jag kan förstå TS känsla då hon kallar de misshandlande barnen för "ungjävlar" och "idioter". Om någon gör något dumt mot mitt barn blir jag vansinnig och dessa ord ligger då nära till hands. Lika arg blir jag på barnens föräldrar som i många fall inte bryr sig ett dugg om vad deras barn håller på med.

    Jag tror egentligen inte att det är något "fel" på "idiot-ungarna" men de har fått en felaktig uppfostran där respekt för andras integritet och värde saknas. Det är hos föräldrarna man ska börja om det ska ske någon förändring. Vuxna måste vara just vuxna.

  • lollisen

    Jag får ännu mindre förståelse då jag läser bloggen, eftersom det inte påvisar en rejäl misshandel i vad bloggskribenten skriver...?
    De sa att de brottades, den icke "tjocka" killen protesterade inte...?

    Visst ska man reagera och agera då man misstänker att våld förekommer, men varför stannar man inte kvar på plats tills lärare eller andra kan komma att ingripa då man just bevittnat en rejäl och allvarlig misshandel?

    Låter mest förvirrat..

    Barn leker rejält hårdhänta lekar idag och de kan lätt uppfattas som misshandel, jag försvarar det inte, men tror man sig just ha bevittnat en allvarlig misshandel, så lämnar man väl inte platsen eller?? Jag blir förvirrad..

Svar på tråden Vad är det för fel på idiot-ungar som slår andra barn?