• CloudBerry the 1st

    Vad är det för fel på idiot-ungar som slår andra barn?

    Seriöst alltså?

    Vad är det för fel på dessa barn? Var är empatin och förståelsen?
    Såg en sak idag som gör mig så förbannad!

    Jävla snorungar.


  • Svar på tråden Vad är det för fel på idiot-ungar som slår andra barn?
  • CloudBerry the 1st
    Leos och Vincents mamma skrev 2009-06-11 22:57:35 följande:
    TS: Varför vill du inte svara på min fråga, hur reagerar du om ditt barn slår nån annan?
    Säger ifrån direkt och det har jag alltid gjort. Givetvis.
    Hands off, det är ändå ingen blogg för dig: cloudberry1st.devote.se/
  • CloudBerry the 1st
    lollisen skrev 2009-06-11 23:05:37 följande:
    CloudBerry the 1st skrev 2009-06-11 23:00:45 följande: Du var tämligen väldigt säker i vad du såg tidigare, men låter mer osäker nu? "Det såg verkligen inte ut som brottning /.../" Det är ju din tolkning av hela scenariot. Men hur är det egentligen då? ÄR det en brutal misshandel av två stora tjocka killar mot en liten liten försvarslös kille? Eller var det en brutalare form av lek de sysslade med? Kan du verkligen avgöra detta med vad du såg? Jag menar, det är bra att vuxna ingriper då dessa lekar förekommer, då de är obehagliga och kan åsamka personskador, men att dra det till att det föreligger grova misshandlar till mobbing och att det skulle röra sig om familjetrauman (missbruk, misshandel i hemmet) till att dra upp tänkbara diagnoser...??Ingen annan som hör hur det låter? Jag förespråkar INGA som helst former av våld, men man får vara liiiite försiktig i vad man uttrycker om vad man kanske tror sig veta skulle kunna eventuellt kunnat tolka till en grov misshandel och därmed anse sig ha rätten att kasta glåpord på dessa barn....
    Skulle aldrig falla mig in att kasta glåpord på ett barn.
    Som sagt killen gjorde inte motstånd och var yngre och mindre till storlek. Jag såg att han slog mot honom, slet i armen och bla, bla bla som jag redan förklarat ett flertal ggr för dig men som du ändå inte tar in.

    Jag hoppas skolan reder ut vad som hänt.
    Hands off, det är ändå ingen blogg för dig: cloudberry1st.devote.se/
  • Norrtös

    Barnen har inte fått lära sig vad respekt innebär.
    Kan vara en möjlig orsak.
    Barnen slår tillbaka, efter att någon annan varit dum.
    Barnen har någon form av skada.
    Finns nog många anledningar, men våld är INTE okej.

  • Mysrester

    Många av dessa barn får själva stryk av sina föräldrar. Det är ett återkommande mönster jag sett i alla fall. Det är mest synd om ungarna egentligen. Men man blir ju irriterad då det händer.

  • en glad

    CloudBerry the 1st skrev 2009-06-11 13:47:10 följande:


    Seriöst alltså?Vad är det för fel på dessa barn? Var är empatin och förståelsen?Såg en sak idag som gör mig så förbannad!Jävla snorungar.
    Barn föds inte onda.... men dåliga förebilder, dålig vägledning/dåligt samspel med föräldrar och att inte bli sedd och förstådd för den man är - kan göra att empati, samvete och "den inre rösten" inte fungerar.... För även om barn inte föds onda så föds de inte heller med godhet och empati - vi vuxna måste hjälpa till att utveckla dessa sidor hos dem.... vi får de barn vi förtjänar kan man säga...
  • näradig

    CloudBerry the 1st skrev 2009-06-11 19:08:18 följande:


    Mina barn får alltid tycka det de vill men det är alltså det som du och näradig hakat upp er på. Att jag tycker att ett barn/ungdom är en idiot? Det är inte handlingen utan att jag tycker en sak som stör er. Det är ju just det att jag är emot att barn slår andra barn ,hur kan det inte framgå tydligt? Jag lovar att den där pojken nog kändes som en plåga för den andra pojken och jag förstår inte varför du svävar iväg så väldigt. Ja jag har makten att tycka vad jag vill och att säga ifrån när någon misshandlas.
    NEJ, det är inte det. har du lust att försöka förstå? för den förmågan har du nog.

    du får tycka vad du vill. det är ditt beteende, hur du uttrycker dig. hur du själv ger dig rätten att vara kränkande och nedsättande och KALLA barn för idioter mm .

    att du själv inte kan känna empati med det barnet som troligen själv far illa.

    alla här är emot att NÅGON slår någon annan OCH kallar barn för idioter mm.

    barnet är ett barn som gör som han gör pga sina egna erfarenheter. DU är vuxen och har ett annat ansvar för hur du GÖR (inte tycker). och DU beter dig illa just nu. DU saknar empati för det barnet.
  • Annaïck

    Har inte läst hela tråden men det handlar givetvis om närvaro av vuxna. Barn behöver vägledning högt upp i åldrarna. Får mig att tänka på "Flugornas herre" om ni har läst den. Har man rätt värderingar hemifrån så har man fler spärrar också, tror jag

  • april19

    Borde du inte skriva jävla snorföräldrar istället? Barn är ju frukten av sina föräldrar, om föräldrarna inte har ex. empatisk förmåga kan barnet få svårt att utveckla sin egen..

    Tyvärr är insikt om sina egna egenskapers vara eller icket vara oftast inte 100% hos någon människa, men jag tror att man gör sin barn en tjänst genom att introducera andra vuxna förebilder också, då barn har en fantastisk förmåga att knyta an till positiva förebilder (De tydligaste fallen torde väl vara maskrosbarnen?)..

  • lovemyboys

    Egentligen kanske det är synd om de barn som är lite äldre och slåss........
    Det finns kanske ingen förälder som talar om för dem när de gör fel.....
    Och då kan det var ett taskigt sätt att vilja ha uppmärksamhet på...
    TYVÄRR finns det många barn som lever rövare där det inte finns en vuxen människa i dess närhet som säger STOP.........
    DÅ är det helt plötsligt IDIOT-föräldrar istället....och inte idiot-ungar...


  • kaffebönan

    Har bara läst ts

    Håller med !
    Jag blir skitlack när jag ser barn som saknar empati!
    Men det är givetvis föräldrarnas fel!
    Vem ska annars lära barnen vad som är rätt och fel?

Svar på tråden Vad är det för fel på idiot-ungar som slår andra barn?