• vist

    TjatterMAJorna 2005, del 18

    Nyss hemkommen från IKEA trippen, det var nice Kom hem med både det ena och det andra Köpte bl.a ett litet barnbord och 2 stolar till Gabriels rum (ungefär i stuk med Gulliver som IKEA hade förrut som jag dreglat på i flera år )
    Tänkte göra som MM gjorde att sätta en stor legoplatta på bordet!

    Edwina: Förstår precis hur du känner det, du annar inte hur sunkig vår lägenhet blev när man blev van vid nya huset, tycker ändå att ni bor jättefin
    Tycker ni gör helt rätt i att söka er norrut
    Och precis som Dalis skrev så tar det endast 30 minuter från Enköping till Sumpan och då blir det ju en kvart till Bålsta från Sumpan + att pendel går från Bålsta.

    Jenny: Stod verkligen i valet och kvalet om jag skulle fråga om vi skulle ses idag, men sen visste jag inte när vi skulle åka eller om du jobbade. Men tanken slog mig och det är väl det som räknas, vi får styra upp en träff sen istället eller hur?

  • vist

    Kaffe framför datorn innan vi skall börja göra i ordning oss, vi skall iväg på fl-fika här i Enköping. Jag har missat alla deras träffar så jag tänkte passa på nu när vi är hemma. Sen i eftermiddag skall vi åka upp till Dalaland.

  • vist

    Här var det dött!

    Nu har vi landat i Dalaland och vad tror ni man möttes av: JO, EN DOTTER SOM KLIPPT AV SIG HÅRET IGEN!!!!!!
    Fast den här gången behöll hon luggen och körde någon slags synth frisyr, kort på ena sidan, långt på andra och några tesser/synthtofsar där bak
    Hon säger att hon gömt saxen i stallet, men sen visade hon glatt var hon lagt det avklippta håret, busa!!!!!!

    Nä, nu är timmen sen och det är en dag i morgon oxå!

  • vist

    Idag är det många tankar i mitt huvud, 3 år sedan min barndomskompis blev mördad och mina tankar går till hennes familj idag.

    Skall försöka få till en klipptid för Felicia idag, men hon vill att sin mamma skall klippa henne och ingen annans mamma

  • vist

    Nu är Felicia ny friserad Men tycker inte att man som förälder skall behöva säga till frisörskan att det är snett och att långa tesser är kvar att klippa Ja sa till henne två gånger, efter 40 minuter tyckte väl Felicia att det räckte att sitta stil, hon var jätteduktig, så då tyckte jag att det fick vara bra för att hon skulle ha någonting kvar av längden vid öronen, sen när vi kommer hem ser jag att det nästan blev värre och att jag hade rätt om att det var mer klippt på ena sidan.

    Aannaa: Hm! då vågar jag knappt skriva vad jag sa till min moster när hon var 17 år och kom hem med en ny pojkvän. Dom stod och kramades mot varandra och jag gick och trök ihop dem och säger nulla, nulla och jag var då 4 år

    Felicia har blivit tillsagd när hon var hos grannpojken som är lika gammal. Det blev tyst i rummet så Anders gick in och kollade vad dom gjorde, då lekte dom doktor och höll på att klä av sig. Nu vet hon att man aldrig får ta av kläderna och leka doktor!

    Jag skulle oxå ta upp det med fröknarna så att dom kan vara observanta.

    Nä, nu är det mat!

  • vist

    Ikväll skall det bli kräftfiske
    I morgon åker vi hemåt, kan vara skönt att ha en dag hemma innan allt kör igång igen, tvätta, packa dagiskläder etc.

    Gabriel har ju i omgångar varit intresserad av pottan, det har gått lite upp och ner, men vi har väl inte övat så mycket egentligen. Men han brukar sitta på pottan med kläderna på när han är med mig på toaletten. Idag visade han att han ville sitta på pottan, så jag drog av blöjan, han satte sig, gick upp, satte sig, gick upp och efter en stund så kom det, hann fram med pottan så att han stod och kissade stående i pottan, han såg helt facinerad ut Sen gick jag ut från badrummet och när jag kom tillbaks så stod han och tryckte, så jag slängde fram pottan, han satte sig och bajsade lugnt och fint på pottan tada!!!!

    Ja, man märker att dom snappar upp ord hela tiden, speciellt om dom hör svordomar! Felicia har lärt sig nu att man inte får säga dumheter, hon säger så själv, min pappa tex anpassar inte sina ordval fastän barnbarnen är i närheten, så Felicia brukar tillrättavisa honom att: man får inte säga .........!

  • vist

    Hemkommen från Dalaland, sååå skönt att det bara tar 1 timme att åka emellan!

    Igår kväll hade vi grillkväll i mina föräldrars grill-kåta, hur mysigt som helst, grabbarna åkte ut på sjön och la ut kräftburar i hopp om storfångst! Hade 18 burar och fick inte en enda liten kräfta, så det var lite surt

    Anders blev lite ledsen att Felicia fått klippa av sig allt hår, men, men, det växer ju ut! Kände knappt igen henne själv med nya frisyren, lägger ut bilder sen på bilddagboken.

    I morgon blir en fixardag innför jobb och dagis start!

    Tror Felicia hamnat i någon slags 4 års trots! Världen rasar samman om någon sätter sig på fel plats vid matbordet, om det är fel mat på tallriken (visst var Elvin så oxå Edwina? ). - Jag vill inte prata med dig, jag är sur, arg och ledsen är en mening man hört sista veckan

    Dalis: Härligt med lite mer sammanhängande sömn! Tummen upp Lisa

    Felicia har inte pratat eller frågat så mycket om kroppen och dyl. Hon vet skillnaden på flicka och pojke, för Gabriel har ju snopp och hon säger att hon har en stjärt och rumpan är där bak Hon vet att bebisar ligger i magen, men så mycket mer vet hon nog inte.
    Shit! jag har faktiskt aldrig hört talas om att barn stoppar in föremål varken där bak eller fram

  • vist

    Kikar bara in en snabbis, jag är helt slut! En trotsig 4 åring som bryter ihop av minsta lilla och en 2 åring som skaver öronen av sin mamma: - Mamma, mamma, mamma, mamma, mamma!!!!!!!!!
    Och Anders har jag knappt sett röken av idag, jobbar med garaget, nu är han iväg och storhandlar.
    Så det känns nog som semester när man får sätta sig på tåget i morgon och åka och jobba

    Dalis: Ja, det går rasande fort! Go Lisa Go!!!!

  • vist

    Jaha! så var man back to work!
    Känns skönt att på nåt sätt vara tillbaks i vardagen igen!

    Gabriel drog lite på mungipan när jag lämnade men annars var det inga problem, ALLA fröknar kommenterade Felicias korta frisyr alltså bara positivt!

    SysterYsster: Kul att se dig! Tyckte oxå nyss du fick Hanna, hur gammal har hon hunnit bli nu? Tiden går ju såååå fort.

  • vist

    Aannaa: Kom på nu när Dalis frågade om taxan på dagis. När Gabriel fyllt 1 år fick Felicia börja heltid även fast jag var hemma med Gabriel, vet inte vad som gäller i Väsby, men det kan ju vara värt att kolla OM du vill!

    Idag blev det lite action på jobbet, någon hade "råkat" trycka på överfallslarmet så det blev utryckning och det var jag som tog emot samtalet från polisen, fick gå ut och möta väktare och poliser och visa lokalen. Vi har antagligen väldigt hög prioritet eftersom vi har Forex i samma lokaler.

Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 18