• vist

    TjatterMAJorna 2005, del 18

    Kikar in en snabbis!

    Dagarna flyger iväg och jag hinner ju inte ens hälften av vad jag möjligtvis tänkt att jag skulle göra på "att göra listan" (som bara fylls på hela tiden).

    Igår kraschade vår stora bil när jag körde hem, så Anders fick komma och bogsera hem mig och bilen, usch! det har mest varit problem med den där bilen sen vi köpte den. Men tur i oturen att det händer här hemma i alla fall och inte när jag och barnen var i Dalaland tex. Just nu är Anders ute och meckar med BÅDA bilarna som måste ombesiktigas innan den 28/8.

    Ringde min farmor idag och fick reda på att hon legat inlagd på sjukhus 1 vecka, det var inget allvarligt men ändå, blir ändå lite sur att inte min farbror (som visste om att hon låg där) inte ringt till min pappa tex och berättat att deras mamma ligger på sjukhus. Nu känner jag ju min farmor och hon har antagligen sagt åt min farbror att ingenting säga till någon och han är mammas pojke så han lyder blint!
    Men nu är hon hemma & jag ska till henne på lördag. Usch! jag bröt ihop när Anders kom hem, man börjar väl inse att hon börjar bli till åren (fyller 87 imorgon), blev rädd att nästa gång kanske hon inte kommer hem. Felicia märkte att jag blev ledsen och gav mig en kram. Jag hade berättat för henne innan att gammelfarmor varit sjuk.

    Gabriel har ju varit lite kinkig när jag lämnat honom nu på mornarna, idag högg det verkligen till i moders hjärtat, han klamrade sig fast vid mig och man kände nästan att han fick smått panik, stackars plutten! Men jag vet ju att det blir bra så fort jag försvinner ur bild. Grejen i morse var väl att ingen av hans ordinare fröknar var där när jag lämnade.

  • vist

    Gokväll!

    Surfar runt lite i väntan på att en film skall börja på 5:an!

    Jenny: Det går ju superb för Gabriel på dagis, har aldrig varit några som helst problem att lämna honom, men dom har ju som sagt varit lediga i 6 veckor och han har varit ganska mammig nu i sommar, fröknarna säger ju det själva oxå att det går superbra för honom så fort jag lämnat byggnaden!

    CJ: Usch! stackars dig, verkligen jobbig situation du hamnat i, fattar inte M att han måste ge oxå och inte bara ta och ta. Vill inte han Leo´s bästa och komma fram till en bra lösning. Tänker på dig och hoppas hoppas att han pratar med dem så dom kan få honom på rätt spår!

    Jobbar helgen, annars händer väl inte sensationellt här!

    Nu skall jag ladda innför tv soffan!

  • vist

    Kikar in en sväng från jobbet! Har slutat nu och har lite "egen" tid
    Sen skall jag till min lilla farmor och ha en myskväll!

    Edwina: Åh! stackars lille Vilmer, har dessvärre inget bra råd gällande tomat. Jag tål ju inte tomat, eller rättare sagt känslig för tomat (jag blir torr bakom öronen) och kan få böjväkseksem. Kommer du ihåg att Felicia blev illröd runt munnen när hon var liten, det fick hon ju av ketchup och kaviar, men det är helt borta nu.
    Mysigt med grillfest hos mamsen
    Spännande med övningskörningen, lycka till!

    Ja shit! börjar ju bli hög tid för vinterkläder, Felicia behöver antagligen nya vinterskor, annars har hon allt. Men vi (läs jag) lär väl köpa overall till Gabriel + skor.

  • vist

    INGEN SOM SKRIVIT SEN JAG SKREV IGÅR!!!!!

    Edwina: Nä, jag är nog lite som Aannaa (det händer inte mig/oss), men ser nu mer och mer att det skrivs om det och att man inte ska ta i hand etc, så då blir man ju lite nojig!

    Var ju hos min lilla farmor och myste igår. Blev lite rörd när hon sa att hon börjat gråta på sjukhuset, hon tänkte på Gabriel och insåg att hon inte sett honom gå och då blev hon så rädd att hon skulle dö utan att ha sett honom gå!

  • vist

    Kikar in en snabbis!

    Är ledig i morgon så då blir det ombesiktning på andra bilen, Anders lagade den igår (så nu har vi 2 bilar igen ), sen har BVC här i Enköping precis börjat med drop-in så då tänkte jag åka och väga och mäta båda barnen.

    Idag anmälde jag mig till en tyska kurs på Medborgarskolan här i Enköping, kvällskurs 1 kväll i veckan, behöver verkligen putsa upp mina kunskaper, jobbet betalar så det är väl bara tuta och köra.

  • vist

    Varit på BVC och det gick jättebra, dom skulle ha öppet hus i eftermiddag så barnen fick en varsin ballong, stor glädje!
    En mycket nöjd mamma fick besked om att Felicia vägde 17,2 kg och mätte 104,5 cm. Ökat 2 kg på ett halvår. Gabriel vägde 12,6kg och mätte 87,5 cm!

    Ombesiktningen av bilen gick ju inte så bra eftersom Anders inte hunnit fixa någonting av det som skulle ha fixas, dyker bara upp andra problem som han måste lösa före tex förra veckan då bilen havererade

    Lite egentid framför datorn, Gabriel sover middag och Felicia tittar på Bernard och Bianca.

  • vist

    Jenny: Tycker oxå att det låter som bra tider, själv skulle jag tycka att det var rena lyxet (inga kvällar, helger, röda dagar etc). Fast nu har jag ju tur att vi själva får välja jobbtider på mitt jobb och nu i oktober skall dom försöka att vi får lägga helt fria schema vilket innebär även fritt val att jobba helger bara man fyller sitt schema med sina timmar.

    Nu har jag lagt upp bilder på Felicias nya frisyr på bd Nu har man ju börjat vant sig vid att hon är korthårig och nu tycker jag att hon är jättefin i kort kort. Såg någon bild från april då hade hon ju jättelångt hår!

  • vist

    Gokväll, har varken haft tid eller ork att varken läsa eller skriva dom senaste dagarna. I onsdags fick jag reda på att min pappa fått sin 3:e stroke och låg på sjukhus Nu har han fått kommit hem, med 2 nya mediciner och ett strikt schema att gå ner i vikt och äta rätt, röra på sig! Man blir ju lite nedstämd, igår var jag jätteförvirrad och hade tänkte mycket på situationen! Felicia skickade en krya-på-dig teckning idag så att foffa skulle bli glad. Dom pratades vid idag i telefon oxå!

    Annars flyter vardagen på här hemma, är ledig i helgen I morgon skall vi på kräftskiva till Anders farbror, det skall bli trevligt!

    Edwina: Lycka till med övningskörningen Shit! när man läser om Elvins klädtrots så verkar ju vi ha himmelriket med Felicia, kanske inte, men mycket lindrigare. Jag brukar fråga henne kvällen innan vad hon vill ha alt. så lägger jag fram 2 alternativ till henne som hon får välja mellan. Mestadels vill hon ju ha klänningar hela tiden

    Shit! nu påminner ni mig om vinterkläder/skor igen, måste ta tag i den där biten. Var runt och handlade present till en kollega som fått barn idag och försökte spana lite på mössor etc, men det bästa är ju att barnen är med och provar!

    Får passa på att önska trevlig helg!

  • vist

    Fick sovmorgon eller nåt liknande idag, slapp i alla fall gå upp med barnen i morse.

    Nu sover Gabriel middag, Felicia har redan satt på sig sina finkläder så hon är nog redo att åka på kräftkalas redan

    Annars blir det mycket hemmaplock idag, tvätta, städa, plocka!

  • vist

    Det blev ingen kräftskiva för min och Felicias del i kväll, hon fick feber så vi blev hemma, så Anders och Gabriel åkte dit en sväng och sa hej. Vi skall äta kräftor här hemma i morgon i stället

    Var helt sänkt nu ikväll och hade lätt kunnat gå och lägga mig strax innan åtta, men slängde ner mig i soffan och kollade på en klassiker istället (Sällskapsresan 1).

    Men nu skall jag nanna kudde, så man är pigg och allert när barnen vaknar i
    ottan

Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 18