• Lattemaja

    Utredning hos Alan E. Beer

    Är det någon här som har gjort en utredning vid Alan E. Beer institutet i USA? De har specialiserat sig på att utreda och behandla immunologiska orsaker till sk. oförklarlig barnlöshet (huvudsakligen tar de emot par som har misslyckats med ivf).

    Jag håller just nu på att starta upp en utredning hos dem. Jag har samlat in och översatt alla mina läkerjournaler till engelska och inväntar nu bara svaret på ett blodprov för att bestämma blodgrupp, sedan ska jag skicka iväg alla papper till USA och därefter ska läkaren där gå igenom allt och lägga upp en plan för utredningen.

    Det vore skönt att få kontakt med någon annan som har genomgått en sådan utredning. Jag har så många frågor. Allt ifrån hur dyrt det i slutändan blir till vilka prover som kan analyseras i Sverige och vilka som måste skickas till USA, ska man själv leta upp privata kliniker i Sverige för analys av prover etc. Självklart så funderar jag också på om kliniken i USA är seriös, eller om det bara är ett sätt för dem att tjäna pengar på desperata par runt om i världen.

    Någon som kan hjälpa mig?????

  • Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer
  • Lattemaja

    Kostnader så här långt:

    Genomgång av journaler (AEB ctr): 850 kr
    Provtagnig och analys i Sverige (22 prover) 8 000 kr
    Biopsi för frakt till USA: 900 kr
    Blodprover för frakt till USA (15 rör): 200 kr
    Frakt till USA: 1 050 kr
    Resa till Stockholm mm för provtagning, 2 pers.: 4 500 kr
    Analys av proverna av lab i USA: 13 500 kr

    Summa: 29 000 kr

    Sedan tillkommer genomgång av provsvar hos AEB ctr och eventuella behandlingar. Jag har ingen aning om vad detta kommer att kosta.

  • caribeza

    Lattemaja
    Du är redan en vinnare! jag skulle ha gett upp för längesedan men du är imponerande! Jag hoppas att denna utredningen ger dig svar och att de hittar vad problemet är. Jag följer denna tråd och hoppas att allt ordnar sig för dig och snart sitter du där med en fin bebis i dina armar! du är det värt!!

  • Missne

    Lattemaja: Åhh vad skönt att allt gick vägen deenna gång. Jag är sååå imonerad av att du orkar. Själv har jag en enorm tröskel att bestiga känns det som. Hur lång tid tog det från att du anmälde dig till kliniken till att du fick veta vad du skulle provta. Var det viktigt vilka cykeldagar som du tar proverna på också? Och hur lång tid tror du att det tar innan du får provsvaren och deras utlåtande?

  • Lattemaja

    Missne! Du behöver inte vara imponerad. Jag orkar inte! Idag har jag haft en tenta, så efter alla provtagningar och med 2,5 dl mindre blod i kroppen har jag pluggat i två dagar och sedan suttit och skrivit en hel dag. Sedan har jag lagat en mysig middag för familjen, kastat bort min egen mat och legat i sängen och gråtit i två timmar. Varför? Den som det visste... Jag orkar helt enkelt inte... Och jag klarar inte av att ta vara på dagarna och livet när allt jag gör är att planera och kämpa för framtiden!

    De är riktigt snabba på kliniken. Det som har tagit tid har hängt på mig och andra i Sverige. När man anmäler sig så ska man fylla i en massa formulär om sjukdomshistorik, fertilitetsbehandlingar mm. Sedan vill kliniken få kopior av alla journaler. Det är detta som tar tid. Det tog 1,5 vecka innan jag fick alla journaler från IVF-kliniken här i Sverige. Sedan skulle jag själv översätta dessa till engelska, vilket tog nästan en vecka till. Jag skickade dem sedan som brev till USA, vilket tog drygt en vecka till. När de hade anlänt så fick jag efter 2 dagar ett mail om vilka prover som skulle tas.

    Ett tips om man är intresserad av att starta en utredning hos AEB ctr är alltså att redan nu begära att få ut journalkopior och översätta dessa. Då har man allt klart när man väl ska anmäla sig (för när man har kommit så långt så vill man ju att det ska gå fort...).

    Ett av proven måste ske vid rätt tidpunkt i cykeln. Det är en biopsi från livmoderslemhinnan. Den ska tas en vecka efter ÄL eller en vecka före mens (vilket är svårt om man har oregelbundna cykler och inte får något utslag på ÄL-stickor...).

    Hur lång tid det tar innan jag får alla provsvar vet jag inte. När jag får de svenska provsvaren så ska jag faxa dem till AEB ctr. Jag får nog inget utlåtande från dem förrän de har alla provsvar samlade.

  • Missne

    Tack Lattemaja för dina svar. Hoppas din tenta gick bra och att du nu kan vila upp dig efter all stress. Kram

  • Lattemaja

    Trinity78: Vi väntar fortfarande på svaren från några av proverna vi tog i Sverige. I tisdags hade läkaren fått in svaren från 19 av 22 prover. Han skulle höra av sig så fort de kvarvarande tre provsvaren hade kommit, så att vi kunde faxa alla prover till AEB-kliniken.

    Sedan dess har dock något hänt... Efter tre års kämpande; 22 naturliga försök, 3 försök med pergotime, 1 insemination, 2 fullständiga ivf och 1 FET så ÄR JAG GRAVID!!! Jag kan inte tro att det är sant. Jag har testat med tre olika test och alla visar positivt resultat.

    Hur gick då detta till? Under det senaste året har jag varit så desperat och känt på mig att det har funnits någon immunologisk orsak till min infertilitet. Då hindren för en riktig utredning har känts oöverstigliga har jag försökt skapa balans i mitt immunförsvar på annat sätt. Det jag har gjort är att minska stressen i mitt liv (med variernade framgång) och ändrat min kost. Jag var under 6 månader superstrikt och åt endast sådant som var riktigt nyttigt. Hjälpte det? Jag mådde bättre både fysiskt och mentalt, jag sluta bli sjuk (förkylningar, långvarig feber, magsjukor, bihåleinflammation mm) och jag började sova på nätterna. Men blev jag gravid? Nej!

    För knappt två månader sedan hittade jag en bok om att äta utifrån sin blodgrupp. Jag upptäckte att det var mycket som jag hade frossat i under min "nyttiga" tid, som inte alls var bra för min blodgrupp. Jag ändrade därför kosten igen. Efter en månad så fick jag helt plötsligt ÄL på dag 17 (istället för omkring dag 29 som jag haft tidigare) och på den ÄL blev jag gravid... Jag tror stenhårt på att det var koständringen som gjorde det!

    Jag kommer dock att skicka alla prover till AEB-kliniken och betala för deras utlåtande. I och med att jag redan har lagt ut 29 tusen på proverna så vill jag även få resultatet. Vem vet, jag kanske har något fel som kan orsaka missfall, och i så fall vill jag ju få behandling. I annat fall så får jag se det som en ordentligt hälsokontroll.

  • Missne

    Lattemaja: Åhh GRATTIS. Vilken saga Så fantatiskt att ni lyckats. Vad heter den dä boken om blodgrupper och vem är författare? Kanske kan vara värt att läsa iallafall även om jag inte tror att jag skulle ha lika mycket flyt/tur som du att lyckas med ändring av kosten. Har ju ändrat kosten flera gånger på olika sätt utanatt lyckas förut... Kraaam

  • Ullis K

    Lattemaja; STORT GRATTIS!! Vilken grej! Hoppas allt går bra fortsättningsvis. Jag är också nyfiken på den där boken du pratade om!!!

  • Lattemaja

    Boken som förhoppningsvis har förändrat mitt liv heter "Är rätt för din glodgrupp" och är skriven av Peter J D'Adamo.

    Jag har dock inte bara tillämpat det som står i den. Utan jag har först och främst uteslutit allt socker, allt som innehåller transfett eller härdade fetter och allt som innehåller onaturliga tillsatser. Utöver det har jag även uteslutit det som enligt den här boken inte är bra för min blodgrupp.

Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer