• Lattemaja

    Utredning hos Alan E. Beer

    Är det någon här som har gjort en utredning vid Alan E. Beer institutet i USA? De har specialiserat sig på att utreda och behandla immunologiska orsaker till sk. oförklarlig barnlöshet (huvudsakligen tar de emot par som har misslyckats med ivf).

    Jag håller just nu på att starta upp en utredning hos dem. Jag har samlat in och översatt alla mina läkerjournaler till engelska och inväntar nu bara svaret på ett blodprov för att bestämma blodgrupp, sedan ska jag skicka iväg alla papper till USA och därefter ska läkaren där gå igenom allt och lägga upp en plan för utredningen.

    Det vore skönt att få kontakt med någon annan som har genomgått en sådan utredning. Jag har så många frågor. Allt ifrån hur dyrt det i slutändan blir till vilka prover som kan analyseras i Sverige och vilka som måste skickas till USA, ska man själv leta upp privata kliniker i Sverige för analys av prover etc. Självklart så funderar jag också på om kliniken i USA är seriös, eller om det bara är ett sätt för dem att tjäna pengar på desperata par runt om i världen.

    Någon som kan hjälpa mig?????

  • Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer
  • Lattemaja

    Ullis K: Ja det är listan jag fick av Alan E Beer kliniken.

    Bling1975: Allt verkar ha gått bra hittills. Vi hann ta alla prover i rätt tid, lämna paketet med blodprover till Fedex i god tid före deras deadline, åka till Uppsala och ta två prover där (som ska analyseras i Sverige) och sedan fick vi till och med sitta och vänta i tre timmar på Arlanda innan vårt plan gick hem. Nu hänger det på att Fedex sköter sitt! Man kan spåra paketet på deras hemsida och det står i alla fall att det beräknas vara framme kl. 10:30 idag, lokal tid (motsvarar 18:30 svensk tid). Just nu är paketet i Memphis.

    När vi satt på Arlanda var jag så trött att jag höll på att somna medan vi satt och åt mat. Jag vet inte om det beror på att spänningarna släppte när vi hade gjort allt som stod i vår makt att göra eller om det berodde på blodförlusten (totalt hade de fyllt 14 rör med blod, varje rör är ca 10 ml, så det blir nästan 1,4 dl blod och det är ju bara två veckor sedan de tog nästan lika mycket blod av mig när frakten strulade).

    Nu ska jag åka till Norrlandskliniken och ta mer blodprover. Totalt är det 20 olika prover som ska tas idag och om det är ett rör till varje prov så blir det nästan 2 dl blod... Och sedan ska jag vara tillräckligt pigg och fokuserad för att plugga till den tenta jag har på fredag... (om paketet inte kommer fram i tid så lär jag nog köra på tentan).

  • vinterbebis12

    Jag håller också tummarna så hårt jag kan för att ni ska lyckas med deras hjälp! Jag har beställt boken och ser fram emot att läsa den.

  • Bling1975

    Jag håller tummarna att FedEx gör sitt den här gången. Så spännande med alla prover. Jag hoppas verkligen på att ni får ett svar, men att det ändå är ett bra svar (dvs enkelt att åtgärda) så ni kan fortsätta på den mödosamma resan mot ett barn.

  • Lattemaja

    Nu är paketet med blodprover levererat till labbet i Kalofornien. Det kom till och med fram 1,5 timme före utsatt tid!

    Det känns så skönt! Jag var också in på Norrlandskliniken och tog resterande blodprover i morse. Så nu är det bara att vänta på resultaten av alla prover. NU ÄR VI PÅ G...

  • Ullis K

    Lattemaja; Härligt!! När jag såg att du varit inne vågade jag nästan inte kolla.....tänk om något gått snett igen menjag kunde pusta ut där!!! Antar att ni oxå drar en lättnandens suck nu? Första hindret avklarat!!!

Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer