• Lattemaja

    Utredning hos Alan E. Beer

    Är det någon här som har gjort en utredning vid Alan E. Beer institutet i USA? De har specialiserat sig på att utreda och behandla immunologiska orsaker till sk. oförklarlig barnlöshet (huvudsakligen tar de emot par som har misslyckats med ivf).

    Jag håller just nu på att starta upp en utredning hos dem. Jag har samlat in och översatt alla mina läkerjournaler till engelska och inväntar nu bara svaret på ett blodprov för att bestämma blodgrupp, sedan ska jag skicka iväg alla papper till USA och därefter ska läkaren där gå igenom allt och lägga upp en plan för utredningen.

    Det vore skönt att få kontakt med någon annan som har genomgått en sådan utredning. Jag har så många frågor. Allt ifrån hur dyrt det i slutändan blir till vilka prover som kan analyseras i Sverige och vilka som måste skickas till USA, ska man själv leta upp privata kliniker i Sverige för analys av prover etc. Självklart så funderar jag också på om kliniken i USA är seriös, eller om det bara är ett sätt för dem att tjäna pengar på desperata par runt om i världen.

    Någon som kan hjälpa mig?????

  • Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer
  • vinterbebis12

    Stort grattis! Blir så glad för er skull!!! Vet precis hur det känns när man själv känner att något inte stämmer... Din berättelse inger hopp!

  • SisselaM

    Hej Lattemaja,
    Stort grattis!!! Så fantastiskt!

    Jag undrar om du kan inboxa mail adressen till Alan Beer centrat till mig?
    jag vill maila o fråga dem om deras inställning till att vaccinera sig mot svininfluensa. Eller är det kanske något du vet? Vi ska göra vår sista ivf och olika kliniker här i Sverige säger olika saker.
    På krisinformations hemsida står det så här (se nedan) och jag tolkar det som att det kan inverka negativt om man vaccinerar sig i samma cykel man vill försöka bli gravid men att det är ok cykeln därpå. Eftersom vårt ivf är denna cykel känns det tveksamt. Kliniken säger att det inte är nån fara o andras kliniker säger att det är fara.

    Påverkar vaccineringen möjligheterna att bli gravid?

    Det finns inga studier som visar att vaccinering påverkar möjligheterna att bli gravid. Man kan dock inte utesluta att den immunstimulerande effekten vid vaccinationstillfället kan störa implantationen som sker inom ungefär en vecka efter befruktningen. Detta är i så fall en tillfällig effekt och påverkar inte fertiliteten eller möjligheterna att bli gravid i nästa cykel.

  • isisisis

    Man behöver inte åka till USA för att få immunologiska tester utförda enl Alan Beers studier.
    Jag och många härinne har fått de gjorda på Lucinakliniken(numera nedlagd)
    Men det finns kliniker både i England och i Grekland som gör testerna.

    Numera har jag en läkare i HBG som arbetar efter samma principer.

  • Lattemaja

    SisselaM: Jag har inte frågat läkarna på AEB-center om effekter av vaccinationen. Min plan var att hinna vaccinera mig innan nästa ivf (som jag antog skulle bli i januari). Nu när jag blev gravid så får jag dock tänka om. Jag ska helt klart inte vaccinera mig under de första 20 veckorna, och jag kommer inte alls att vaccinera mig om inte Sverige tar hem ett vaccin utan kvicksilver (vilket många andra europeiska länder avvaktar för att köpa in). Eftersom det inte finns någon forskning gjord på hur vaccineringen kan påverka inplanteringen, så är det nog säkrast att vänta med att vaccinera sig. Framför allt med tanke på att vaccinet syftar till att påverka just immunförsvaret, som är en så känslig del i inplanteringsprocessen. Men vill du fråga någon på AEB-center, så finns deras hemsida här: www.repro-med.net (klicka på Contact us).

    isisisis: Får jag ställa en dum fråga? Vad/var är HBG???

  • isisisis
    Lattemaja skrev 2009-11-19 18:06:21 följande:
    SisselaM: Jag har inte frågat läkarna på AEB-center om effekter av vaccinationen. Min plan var att hinna vaccinera mig innan nästa ivf (som jag antog skulle bli i januari). Nu när jag blev gravid så får jag dock tänka om. Jag ska helt klart inte vaccinera mig under de första 20 veckorna, och jag kommer inte alls att vaccinera mig om inte Sverige tar hem ett vaccin utan kvicksilver (vilket många andra europeiska länder avvaktar för att köpa in). Eftersom det inte finns någon forskning gjord på hur vaccineringen kan påverka inplanteringen, så är det nog säkrast att vänta med att vaccinera sig. Framför allt med tanke på att vaccinet syftar till att påverka just immunförsvaret, som är en så känslig del i inplanteringsprocessen. Men vill du fråga någon på AEB-center, så finns deras hemsida här: www.repro-med.net (klicka på Contact us). isisisis: Får jag ställa en dum fråga? Vad/var är HBG???
    Helsingborg
Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer