• Kia82

    Mamma i December som bor i Skåne området?

    Här är en skånetös till. Jag mår hyffsat bra om man bortser ifrån lite spyor och halsbränna. Bara 52 dagar kvar för mig idag.

  • Kia82

    Jag har bara 39 dagar kvar nu och är så trött på att vara gravid och inte kunna röra sig som vanligt. Speciellt jobbigt att inte orka leka med de andra barnen så som jag skulle vilja och den minsta har blivit så mammig och vill bli buren, något som jag inte får göra nu när foglossningen har satt in och jag har ont i ryggen.
    Kräker efter att jag gått och lagt mig om jag äter för sent på kvällen typ efter kl 18 och får oftast en himla halsbränna till och från nattetid eller så fort jag lägger mig ner. Men i övrigt är allt bara bra.

  • Kia82
    MartinaL86 skrev 2009-10-30 13:51:25 följande:
    Hallå! :) Spyr du nu? Jag har också halsbränna som kommer lite då och då. Ja för mig är det 54 dagar kvar i dag! :) Det närmar sig med Stora steg verkligen.Är det första barnet?Ha det gott.
    Ja jag spyr men det är inte för att jag mår illa utan för att maten helt enkelt pressas upp på något konstigt sätt när jag lägger mig ner. Jag kan ligga och svälja en miljon gånger men det försvinner ändå inte så då återstår det bara att spy upp det överflödiga. Detta är mitt tredje barn.
  • Kia82
    MartinaL86 skrev 2009-11-09 16:05:59 följande:
    Åh jag förstår att det måste vara jobbigt i och med att du har det väldigt besvärligt. Men snart så är det lilla livet ute och förhoppningsvis mår du bra igen.Har du haft några jobbiga förlossningar eller har det gått bra för dig?Jag börjar bli väldigt nervös, och tänker en hel del på förlossningen.
    Mina förlossningar har gått smidigt så det är inget som jag går och fasar över även om det är lite småpirrigt. Fick idag veta att bebben är fixerad och så här tidigt (v.35+3) har jag inte haft fixerade barn tidigare, dom har blivit det precis innan förlossningen.
  • Kia82
    MartinaL86 skrev 2009-11-17 16:38:37 följande:
    Okej. Jag är rätt så nervös, men inte så jätte jätte mycket som att jag går och tänker på det jämt. Jag tar mer dagen som den kommer.vad menas med det? : )
    Det är naturligt att vara nervös speciellt när det är första gången, jag var jättenervös när jag väntade Alice.
    Vad som menas med att barnet är fixerat? Att det har sjunkit så långt ner med huvudet i bäckenet att det sitter fast och inte går att rucka på.
  • Kia82
    MartinaL86 skrev 2009-11-18 18:09:55 följande:
    Oj. Ja okej. Är det farligt?Hoppas allt är okej annars.
    Neeej det är inte farligt, snarare en naturlig del av förlossningsförloppet. Bebben lägger sig i startposition.
  • Kia82

    Hur mår ni andra nu när det börjar att närma sig med stormsteg?
    Jag har 27 dagar kvar till bf idag och kan inte riktigt fatta att det snart är dags att bli tre-barnsmamma?? Har det jobbigt om nätterna, har svårt att somna och måste springa på toaletten stup i ett och har sen jättesvårt att somna om igen. Att ha det så här är faktiskt jobbigare än att ha en liten nyfödd iallafall enligt mig som har lite erfarenhet sen innan. Ser iallafall fram emot en barnfri helg och sovmorgnar nu för på morgontimmarna är då jag sover som bäst nu.
    Spjälsängen ska också upp denna helgen ochh BB-väskan hade jag tänkt att packa så att man slipper att tänka på den sen.

    Ha en skön helg allihop!

  • Kia82
    MajaMi skrev 2009-11-21 21:34:29 följande:
    Hej! här är en till från Kristianstad :) beräknad 6 dec. Är spännande och lite smånervöst nu, första barnet! har jättejätteont i svanken/skinkan så jag går på kryckor.. så det kommer bli skönt när det är över nu så man kan bli "sig själv" igen ;) även om det är mysigt med magen också förstås..Vet inte vad det ska bli för kön, blir en överraskning.. men alla tror pojke för att jag bara har gått upp på magen och så har jag en lång rand på magen (pojkrand som de säger). Myter bara eller vad säger ni? ;)
    Grattis till första barnet då får man väl säga i förskott!
    Jag hade en tydlig rand med båda mina flickor men ingen nu när jag väntar en pojke så det där är nog mest skrock. Magformen som jag har nu är dock om man ska vara skrockfull en riktig pojkmage om man ska jämföra med de tidigare flickmagarna.
    Lyllos dig annars som bara har så kort tid kvar, hade gärna bytat med dig. Jag är beräknad till den 18:de.
  • Kia82
    MajaMi skrev 2009-11-23 21:22:03 följande:
    tack! :) grattis själv! kanske är skrock då som du säger... men man kan ju inte låta bli och lyssna på folk som tror de vet ;) men man ska nog ta det med en nypa salt..Tja det kan ju lika gärna bli senare för min del.. har inte känt något som tyder på att det skulle vara nära. Men man vet ju aldrig det där förstås :)var i skåne bor du?
    Ja visst är det lite kul med skrock speciellt när det visar sig stämma. Ja det är ju vanligt att man går över tiden som förstföderska, jag gick över tiden med bägge mina döttrar 3 och 5 dagar så det skulle inte förvåna mig om det blir samma sak denna gången.
    Jag bor i Kävlinge, tidigare Lundabo.
  • Kia82
    Stumpan84 skrev 2009-11-24 22:03:38 följande:
    Jaha då vart man hemma! Åkte ju in den 17:e för misstänkt vattenavgång vilket bekräftades när jag kom in. Va då i 36+6. Dock så låg pojken väldigt högt upp så jag fick inte åka hem igen för att invägnta värkar utan fick snällt bli sängliggandes och fick enbart gå till toaletten och då fick jag ringa efter dom så dom fick lyssna på hans hjärta. När tredje dagen kom (fredag) och inga värkar hade startat så satte men gel på min tapp. Detta fick en massa värkar till att komma men det är vanligt med gel. Dom trodde jag skulle behöva iaf 2 doser till. Dock behövdes inte de. Under hela dagen så hade jag värkar var femte minut. Inte förens vid 12 på natten till lördagen så blev det riktigt jobbigt! Stod ut tills klockan va ca 4 på morgonen och då ville jag ha smärtlindring. Hon kollade min tapp och jag va då öppen 3 cm. Så det blev ner till förlossningen och ringa efter blivande fadern! Kom ner och mötte upp han vid halv 5 och satte mig i duschen. Sååååå skönt! Dock efter 1 timme så gav jag upp och ville ha lustgas! Då var jag öppen 4 cm. Andades in lustgasen och blev såååå avslappnad! Så skönt de va för jag hade inte fått sova på över 1 dygn. Dock så efter ett tag tog inte lustgasen topparna av mina värkar (jag va feg och ville inte höja för mycket) och då föreslog hon pedetin (tror jag de hette) som dels skulle få mig att slappna av och dels få mig till att öppna mig snabbare. Haffade den direkt och den funkade super! Trodde jag sov under hela mitt öppningsarbete =P Klockan 9 på morgonen va jag inne i krystvärkar och 09.42 va lilla Alex ute! =D
    Stort grattis till dig!

    En liten bit av min slempropp gick igårkväll och jag har haft molnvärk i magen under natten men var inte kvar när jag vaknade men nu så känns det som att den kommer smygande igen. Håller tummarna för att den här lille också vill komma ut snart.
Svar på tråden Mamma i December som bor i Skåne området?