Inlägg från: CarlAstrid |Visa alla inlägg
  • CarlAstrid

    Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9

    Hej! Som vanligt går det för lång tid mellan mina inlägg så jag ahr massor att skriva och kommentera. Hoppas jag inte glömmer nåt!

    Grattis Selma! Hoppas ni hade en trevlig födelsedag. Och grattis Ain till Miriams kommande lillebror! Hoppas ni hittar ett fint namn.

    xgirl: Bra att du kommer ihåg och förnya tråden. Har själv varit med om att bli avstängd för spamming. Man får skicka gästboksinlägg till några och mail till några så kanske man slipper bli avstängd. Har du meddelat de som du inte kunde göra innan om den nya tråden?

    Vaccination: Vi har faktiskt vaccinerat oss hela familjen. Egentligen var det Emil som skulle göra det, för han är astmatiker men så tyckte de vi kunde komma hela familjen. Nu ska Elias få en andra omgång av vaccinet vecka 49.

    Kalas: Angående kalas på dagis så har vi föräldrar röstat fram hur vi vill ha det på födelsedagar och har bestämt oss för glass.

    Ska lägga in en bild på Elias tårta som jag gjorde till hans kalas. Hände nåt lustigt. Emils mamma lovade att ta med sig en tårta till kalaset som vi skulle ha med familjen. Och hon hade med sig en köpt tårta. En jättefin bil från filmen cars. Och då såg ju hemmagjorda biltårta helt befängd ut jämfört med den Jag som kämpade så... Så vi åt min hemmagjorda tårta på släktkalaset så fick den fina tårtan vara till barnkalaset dagen efter. Elias är helt såld på sin nya briobana!! Han leker med den i timmar varje dag.

    Sov-strulare: Skönt att höra att fler har problem med det. Måste vara nån fas av nåt slag. Elias har varit hur lätt som helst att lägga i över ett år, men nu de senaste veckorna har det strulat en del. Ibland lägger han sig som vanligt men ibland vill han absolut inte och då får man lirka och lirka, för blir det skrik så blir det nästan omöjligt att lägga honom. Antar att det är del av trotsen och att det snart går över.

    Jul: Vi har slingat slant här hemma och det blir Skåne-jul i år, Bohuslän nästa och så får vi hålla på att åka runt sådär i några år...

    Potta: Har en fråga, är det några av era barn som har för vana att stoppa handen i blöjan när de bajsat? Elias har börjat med detta och vi har därför intensifierat potträningen nu för att det verkar som om han blir väldigt medveten om detta med bajset. Jag tycker det är fruktansvärt äckligt att behöva torka bajs från han händer och ev leksaker. Så det blir intensiv potträning till jul. De pottränar ju inte på dagis så han kommer inte att lära det sig som det är nu.

  • CarlAstrid

    Har lagt in tårtan på galleriet nu... Haha, hällde en hel burk med karamellfärg och ändå blev den inte röd... Så en ceris-rosa bil fick han...

  • CarlAstrid

    Grattis Oliver och Vidar!!

    Zandra: Det låter väldigt skrämmande men dina krampanfall, hade jag varit du hade jag ringt till sjukvårdsupplysningen redan nu. Det skadar inte att fråga. Är du förkyld för övrigt? Tänkte det kan vara svininfluensan. Har hört det kan angripa lungorna och att man kan kräkas av den. Eller har du kanske vaccinerat dig?

    Är själv lite nere idag. Fjärde månaden nu som jag försöker bli gravid. Fick mens idag. Vet att jag borde slappna av och inte tänka på det, men så fort mensen kommer så blir jag faktiskt jätteledsen

    xgirl: Kul att ni fått legot nu!! Det var på tiden eller hur?

    Idag hade Elias tydligen varit och kladdat i blöjan på dagis och då bad mig dagispersonalen att börja ta på honom bodys eller hängselbyxor framöver så att han inte kan komma åt och pilla. Men Elias har typ 2 par hängselbyxor och 1 body. De tycker de jag ska gå och köpa det. Finns väl för övrigt inga bodys i stl 92?? Tyckte i alla fall det var konstig inställning. Jag förstår att det är jobbigt att behöva torka bajs från hans händer, men å andra sidan ska ju inte jag behöva köpa en massa kläder bara för det ändamålet. Jag vill ju dessutom lära honom att sitta på pottan och då är bodys och hängselbyxor helt fel plagg. Tycker det är konstigt att de inte hjälper till med potträning på dagis.

  • CarlAstrid

    Tack för ert stöd och kramar Är glad att jag har er Mår redan bättre idag. Det är inte så att jag går och tänker på det hela tiden, men just den dagen mensen kommer blir jag lite nere. Sen brukar det gå över.

    Tänkte ta mig en tur ner till källaren och se om jag hittar några gamla bodyförlängare och några gamla bodys, eller möjligtvis de där tröjhängslena jag hade på Elias förut, de kanske har samma effekt som en body. Tänker inte gå coh köpa nya kläder i alla fall.

    amzandra: Jag har ju sagt på dagis att jag pottränar honom hemma, men de erbjuder inte sig att sätta honom på pottan, jag vill inte gärna beordra de det... Vet inte riktigt hur jag ska lägga fram det. Det verkar att det är bara barn som redan vet hur man gå på pottan som får sitta på pottan på dagis. Elias ber ju inte om det än. Skönt att du inte fick nån ny kramp förresten....

  • CarlAstrid

    Var nere i källaren och hittade nån gammal body i stl 86 och bodyförlängare som passade. Plus nån snickarbyxa till, så nu har han "safe"-kläder så det räcker för 5 dar i veckan då han är på dagis. Tur jag slapp gå och köpa.

    Förresten så satte sig Elias självmant på pottan 2 ggr idag, fast med blöja och byxa på, och bajsade! Jag tog ju av honom byxorna båda gångerna när jag såg att han satte sig där och lät honom sitta ytterligare en stund, men han hade redan gjort klart båda gångerna. Han är snabb med det där

    Mycket bajsprat är det Hoppas ni inte är äckelmagade.

  • CarlAstrid

    Grattis i efterskott Miriam! Och Grattis Lisa och Alexander med!!

    Ain: Nä, vi låter inte honom vara naken så mycket hemma, det är så jobbigt med mattorna tycker jag. Vill inte heller ta bort de, för att de har ju ljuddämpande effekt och vi vill inte störa grannarna. Har en ganska kinkig granne under oss. Har provat att låta honom vara i kalsonger några gånger men det var ett tag sen, då kissade han lite varstans. Känner att det är svårt att ha 100% uppsikt över honom, vilket jag hade behövt ifall han var naken hela tiden. Han är himla självständig och leker själv i sitt rum i timmar ibland, då står jag och diskar eller lagar mat och märker inte om han kissar nånstans. Det värsta är att han oftast tar fram snoppen och kissar så att då vet man inte att han har gjort det, förrän man trampar på en blöt pöl nånstans Inte lätt

  • CarlAstrid

    Känner mig lite skyldig till att det ekar tomt här på tråden. Har så ont om tid nuförtiden.

    Sajja: Kul att du har hittat till oss igen! Minns dig också lite svagt. Och kul att du också är gravid. Jag är nog en av de enda som inte är garvid på tråden än, eller inte redan har 2 barn. Men vi jobbar på det

    ain: Vilken fin mage! och vilken fin Barbapappa tårta!

    xgirl: Du har också en fin fin mage. Och grattis till framstegen på pottan för Selma.

    Ang pussel så är det samma sak med Elias. Han kan sina knopp-pussel jättebra nu. Så jag tänkte att han kunde börja med vanliga träpussel på max 10 bitar och se hur det går. Det finns ju enkla sådana som t.o.m har en grund med ram att lägga på så de vet vart de ska utgå från.

  • CarlAstrid

    På tal om julklappar så var vi och köpte lite tågbanedelar på biltema och även på ÖB finns det en kompatibel, billigare variant. Så efter jul kommer Elias kunna bygga jättelånga tågbanor om han vill. Köpte även en tunnel, fast den var från Brio. Sen så hittade jag en liten pussel på loppis, av en katt som bara består av 5 bitar och som inte är en knopp-pussel så det ändå kanske är lite svårare och annorlunda än de han har nu. Sen ska han även få en gammal träborg som var Emils, men jag måste först göra iordning den, slipa och måla den. Tänkte han kommer tycka att det är roligt att använda den som garage åt småbilarna.

    Har ett tips om ni vill ge nåt personligt och kul som en liten extra julklapp till era föräldrar eller så. Jag köpte små målardukar och fotoramar som passar till, billigt. Sen målade jag dukarna med en grundfärg för att de inte bara skulle var vita i bakgrunden, och sen lät jag Elias kladda bäst han ville på de med akrylfärg i olika färger. De blev faktiskt jättefina. Jag ramade in de i ramarna (fast jag tog bort glaset) så blev de jättefina. Clas ohlson har små dukpannåer och fotoramar i vanligt fotostorlek. Så Elias har gjort de själv men de är samtidigt jättefina att hänga upp. ska se om jag kan fota en av tavlorna och lägga upp på galleriet så ni kan se vad jag menar.

  • CarlAstrid

    Har nu lagt in en bild på en av tavlorna som Elias gjorde på bildgalleriet. Den e nda som jag inte slagit in än... Den är också lite större än de andra han gjorde. Alla tavlorna hade olika bakgrundsfärger och därför blev de väldigt olika. Lite kul och mer personligt då.

  • CarlAstrid

    Ain: Säger som Zandra. Gud va hon pratar! Imponerande. Elias längsta mening är "bilen borta", eller "titta där"
    Han har börjat prata mer och mer svenska nu, även hemma. Kommer nya ord varje dag känns det som. Men han förstår de spanska orden och allt som oftast så använder han båda typ "auto bil" eller "tren tåg". Än så länge så säger han inte något som är längre än 2 stavelser, tex blir banana "nana" och galletitas (kex) "tita".

    Amzandra: Kul att Noah börjar säga sitt eget namn! Elias säger också sitt namn när
    han kollar sig i spegeln, men jag försöker lära honom att säga vad han heter när man frågar honom. Bra och veta ifall han skulle komma bort nån dag, då kan han svara på vad han heter om nån frågar honom. Skönt ändå att Dan har fått sin diagnos. Hoppas det ordnar sig med dagis och kommunen.

    xgirl: Det låter mysigt med sparkar i magen

Svar på tråden Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9