• Emma

    Septemberbarn 2009 del 2

    Fortsättningstråd från förra tråden Septemberbarn 2009!
    Här fortsätter vi diskutera!


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-05 14:36
    www.familjeliv.se/Forum-11-303/

    Här har vi bildtråden!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-05 15:16
    www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49786328.html

    Tack! Här är den rätta adressen. Någon som vet får gärna tala om hur man lägger upp bilder också!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-05 10:23
    Här har vi en liten lista:
    Åsa1976: Saga 090908
    Balder77: Arvid 090909
    Bubba80: Emil 090910
    lupin84: Theo 090911
    Strimma: Milliam 090914
    Emma: Mattias 090916
    nadia bk: Tidus 090917
    Radeklev: Alexander 090918
    Sephiroth: Loke 090918
    annet 80: Melker 090918
    pamsa: Saga 090919
    Erkegris: Hamilton 090920

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-25 10:34
    OBS OBS OBS OBS!!!!!!!!!!
    Nya tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m51587983.html
  • Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2
  • Knubbe12
    Strimma skrev 2010-01-07 08:16:09 följande:
    gomorron tjejer!vilken härlig natt vi haft här. gnäll gnäll gnäll... han förkyld och jag förkyld= ingen bra kombination. och det är ju ingen risk att någon annan vaknar och hjälper till. just nu är jag lite lätt irriterad på honom...jag gick upp före honom igår. -Glöm inte att slänga ut katterna, stäng av datorn (som jag precis stängt av men han startat upp igen) och stäng av TV:n.och när jag kom upp helt slut vid halv sju i morse så mötte jag tre katter, datorn stod och lös och tv:n i full gång och han låg med alla kläderna på sig i soffan och sov... precis som varje dag... och han gnäller på att han får för lite sex... inte så billigt heller att ha allt i gång till ingen nytt, som sovsällskap bara... usch jag var bara tvungen att gnälla av mig liteVi bor på Orust. En större Ö, strax norr om Göteborg. Är uppvuxen i förorten till Gbg så ibland känns det lite ensligt att bo så här rätt ut i skogen som vi gör.
    Det är skönt att få ösa ur sig lite skit emellanåt {#lang_emotions_wink} Man måste få ventilera känslorna, annars flippar man ut till slut...

    Hur trivs ni med föräldraledigheten? Nu är ju barnen så små ännu och man har inte gått hemma särskilt länge, men ibland känner jag mig så ensam. Har ingen kompis som är hemma just nu och båda mina föräldrar arbetar dagtid. Har liksom ingen att umgås med. Oftast är vi bara hemma på dagarna för att det tar emot att åka iväg själv med 3 barn. De äldre barnen brukar ta hem någon kompis, men annars händer det inte så mycket. Ska era män ta ut någon föräldraledighet utöver de månader som är öronmärkta för dem?
  • pamsa

    God Morgon flickor!

    Vad är det för pulverdiet du ska köra Sephirot?

    Inatt kunde jag inte sova alls, när jag väl somnar vaknar Saga ...funderar på att köpa receptfria sömntabletter. Måste få sovaaaa!!!

    Vad har alla för planer idag då?

    Jag och Saga ska bjuda på lunch idag {#lang_emotions_laughing}

    Jag tänkte på en grej, tycker det är jobbigt ibland att komma på något att äta, blir liksom samma sak varje dag. Skulle vara kul ifall ni ville skriva vad som bjuds hemma hos er, kanske man får andra ideer och tips till lunch eller middag {#lang_emotions_laughing}.

    Idag ska jag bjuda på kycklingwok med soja sås...mums

  • pamsa
    Knubbe12 skrev 2010-01-07 11:17:15 följande:
    Det är skönt att få ösa ur sig lite skit emellanåt  Man måste få ventilera känslorna, annars flippar man ut till slut... Hur trivs ni med föräldraledigheten? Nu är ju barnen så små ännu och man har inte gått hemma särskilt länge, men ibland känner jag mig så ensam. Har ingen kompis som är hemma just nu och båda mina föräldrar arbetar dagtid. Har liksom ingen att umgås med. Oftast är vi bara hemma på dagarna för att det tar emot att åka iväg själv med 3 barn. De äldre barnen brukar ta hem någon kompis, men annars händer det inte så mycket. Ska era män ta ut någon föräldraledighet utöver de månader som är öronmärkta för dem?
    Jag börjar skolan igen den 25:e {#lang_emotions_frown}, min sambo är den som har tagit pappa ledigt och han trivs jättemycket med det. Det är många som himlar med ögonen och undrar varför han är hemma och inte jag. Men jag har bara det här året kvar i skolan och sen är jag klar. JAg får ändå mycket tid till Saga eftersom jag pluggar på kvällarna när hon sover. Jag ska ta mammaledigt i sommar {#lang_emotions_laughing}. Längtaaaar!!!
  • Emma

    Strimma: Känner igen mig i det du skriver. Förutom klagandet över för lite sex. Här har jag sagt att jag kan dammsuga osv bara han plockar undan det han har ddragit fram. Det funkar ju inte så bra kan jag säga. En kompis kommer i eftermiddag och sabon har skitiga kallingar ligger inne på toa, tomma läskburkar står lite här och var... Blir galen.

    Här har natten varit dryg som fan. Mattias vaknade 6 ggr... Blir snart galen.. Jag måste få sova! Funerar på att pumpa ur så sambon får ta en vakennatt. Jag är världens monster på nätterna. tänker hemska saker. Har typ skilsmässotankar och allt möjligt. Tror ni att det kan var att han är mer hungrig än vad bröstmjölken ger som gör att han vaknar så mkt. Men ibland så äter han typ tre sugtag och sen somnar han. Men innan så har man försökkt med nappen, men då skriker han ännu värre.

    Jag hakar absolut på det här med att skriva vad det serveras för mat! Här råder total idetorka kan jag säga. Men idag så blir det panerad torsk, hemmagjort potatismos, grönsaker och kall sås.

    Pamsa: Tråkig attityd hos folk. Det är väl jättekul för er alla om din sambo är hemma! Varför skulle det vara konstigt lixom!? En pappa saknar väl att vara med sitt barn lika mkt på dagarna som mamman gör ju.
    Här vvet vi fortfarande inte hur vi ska göra med ledigheten. Det beror på om jag får ngt jobb eller inte.

    Vad jobbar ni andra med?


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Knubbe12

    Pamsa: Vad trist när folk har en sådan attityd. Vi lever ju för Guds skull på 2000-talet {#lang_emotions_wink}

    Emma: Skulle absolut prova med mer mat (ersättning). Det kan ju vara så att bröstmjölken inte riktigt räcker till. Sedan vi började med ersättning vaknar lilleman oftast inte en endaste gång på natten. Han brukar vakna på morgonkvisten, vid 6 eller 7. Det är så skönt! Äldsta sonen hade kolik som liten, så sömnbrist känner man till... Jag blir oxå helt galen om jag inte får sova. trodde att jag skulle förlora förståndet till slut...

  • Bubba80

    Tjehuuuu! Jipppiiieeee varmvatten tillbaka... läser mer ikväll om vad ni har haft för er idag...

    Hakar oxå på mattipsen...har oxå sån idétorka. Här serveras Spagetti o köttfärssås idag


    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Filip 050525 & Emil 090910 (¯`°?.¸ ღ♥
  • Erkegris

    Vi bor i Södra småland. Fast jag är från början från Västkusten.

    Vi har inte börjat med smakisar än. Men en dum fråga kanske, va e de för gröt man ska ge dom egentligen som alla pratar om? Köper ni en eller vad för sort ger ni? 

    Här sover vi inte heller så jättebra på nätterna. Vi nattar honom vid 9, sen brukar han vakna för mat mellan halv tolv och 2, sen vid 4-5 igen. Och det hade väl varit okej om det inte är för att han vaknar emellan där också och gnäller så man får gå upp och ge honom nappen, då somnar han på stört igen. Ingen aning om vad det kan vara med honom? :/ 

    Var sover era små? Har de eget rum nu att sova i eller sover de i ert rum?

    Det är ganska mysigt att vara föräldraledig, men jag tycker det e lite tråkigt att inte ha någon kompis att umgås med i närheten och ibland är det verkligen svårt att komma på något att göra för oss två på dagarna.

    Idag åt vi Pasta-Pesto Kyckling. :D Och sedan blir det en semla som sambon hade köpt med sig hem :D Good surprise! Inte för att det underlättar för viktnedgången men ja ja, man kan inte vara nyttig varje dag :D

  • Sephiroth
    Erkegris skrev 2010-01-07 15:57:57 följande:
    Vi bor i Södra småland. Fast jag är från början från Västkusten. Vi har inte börjat med smakisar än. Men en dum fråga kanske, va e de för gröt man ska ge dom egentligen som alla pratar om? Köper ni en eller vad för sort ger ni?  Här sover vi inte heller så jättebra på nätterna. Vi nattar honom vid 9, sen brukar han vakna för mat mellan halv tolv och 2, sen vid 4-5 igen. Och det hade väl varit okej om det inte är för att han vaknar emellan där också och gnäller så man får gå upp och ge honom nappen, då somnar han på stört igen. Ingen aning om vad det kan vara med honom? :/  Var sover era små? Har de eget rum nu att sova i eller sover de i ert rum? Det är ganska mysigt att vara föräldraledig, men jag tycker det e lite tråkigt att inte ha någon kompis att umgås med i närheten och ibland är det verkligen svårt att komma på något att göra för oss två på dagarna. Idag åt vi Pasta-Pesto Kyckling. :D Och sedan blir det en semla som sambon hade köpt med sig hem :D Good surprise! Inte för att det underlättar för viktnedgången men ja ja, man kan inte vara nyttig varje dag :D
    Är bäbisen inte allergisk kan du ge den gröt du känner för bäst. Vi har beställt gröt på apoteket idag, så vi får den på lördag. Ska bli roligt. :D Loke fick välling nyss, så det ska bli spännande att se hur länge han är nöjd på det också. ;) Vi kokade egen med nutramigen och majsstärkelse.

    Åh, vad knäckande att ni har börjat lista mat. Jag som inte får äta något alls nu. Längtar tills de här två veckorna är över! :P

    Jag kör Allevo, och den är faktiskt helt okej i smaken. Men man är ´verkligen inte mätt och det finns bara två smaker på sopporna. Så får se hur länge man orkar. Puh! Mår riktigt riktigt dåligt idag.
  • Knubbe12
    Erkegris skrev 2010-01-07 15:57:57 följande:
    Vi bor i Södra småland. Fast jag är från början från Västkusten. Vi har inte börjat med smakisar än. Men en dum fråga kanske, va e de för gröt man ska ge dom egentligen som alla pratar om? Köper ni en eller vad för sort ger ni?  Här sover vi inte heller så jättebra på nätterna. Vi nattar honom vid 9, sen brukar han vakna för mat mellan halv tolv och 2, sen vid 4-5 igen. Och det hade väl varit okej om det inte är för att han vaknar emellan där också och gnäller så man får gå upp och ge honom nappen, då somnar han på stört igen. Ingen aning om vad det kan vara med honom? :/  Var sover era små? Har de eget rum nu att sova i eller sover de i ert rum?Det är ganska mysigt att vara föräldraledig, men jag tycker det e lite tråkigt att inte ha någon kompis att umgås med i närheten och ibland är det verkligen svårt att komma på något att göra för oss två på dagarna.Idag åt vi Pasta-Pesto Kyckling. :D Och sedan blir det en semla som sambon hade köpt med sig hem :D Good surprise! Inte för att det underlättar för viktnedgången men ja ja, man kan inte vara nyttig varje dag :D
    Vi provade med mild havregröt (den är från 4 mån och jag antar att den finns på de flesta välsorterade affärer) igår och ikväll är det dags för andra smakisen!

    Våra andra barn har använt napp och de har oxå vaknat rätt ofta nattetid för att nappen åkt ut ur munnen. Ammar du honom? Tror du att han e riktigt mätt när ni lägger honom för natten? Det kan ju oxå bero på att han befinner sig i en "utvecklingsperiod" just nu. Tydligen är det en sådan som man brukar märka av rätt rejält när de är omkring 4 mån.

    Lilleman har en spjälsäng i eget rum, men den står oanvänd... Han sover fortfarande i vagnen bredvid vår säng.

    Idag blev det köttfärssoppa till middag. Enkelt att laga och barnen drog i sig 2 respektive 3 portioner, så då är man nöjd {#lang_emotions_wink}
Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2