Inlägg från: MammaAlex |Visa alla inlägg
  • MammaAlex

    Septemberbarn 2009 del 2

    Hej!
    Här har mensen hittat sig tillbaka.... *suck*
    Någon av er som fått den och som ammar som märker att ni har mindre mjölk under mensen? Läste någonstans att det kunde vara så eller är det bara ett sammanträffande med att han är mer hungrig?

  • MammaAlex
    nadia bk skrev 2010-01-15 22:43:55 följande:
    tackar Tidus heter han=)
    Välkommen!

    Insåg när jag tittade i bildtråden att det är många grabbar här=)
    När vi låg på bb var det typ 1 eller 2 flickor där, resten var pojkar..... Var nog en pojkmånad=)
  • MammaAlex

    God morgon!
    Här har det sovits gott! Napp kl. 3 och 5 och sedan gå upp kl 7=) Jag hade väl iofs kunnat tänka mig att sova någon timme till men men. Idag blir det lite shopping *wieee* Måste ha en ny jacka till Alexander och har hittat en fin på Lindex men tänkt invänta halva reapriset. Men igår kmo vi fram till att hans jacka är för lite för han blir superarg när man sätter på honom den....

    Blir så trött på dessa förkylda människor runt omkring. Har ej haft problem innan men för 2 veckor sedan var min bästa kompis här med sin pojkvän och han hade varit förkyld en tid. (de är båda sjuksköterskor) Hon fråga om de fick komma ändå och jag sa ja men han behöver ju inte hålla honom. Tog väl ca 1,5 timmar sen"råkade" han ta upp honom när jag inte var där.... Igår var makens syster förkyld och sa direkt när vi träffades själv att hon inte skulle ta honom. När han sedan låg och sov i ett annat rum och vaknade till så bad maken henne gå in innan jag hann resa mig. När jag sedan kom in senare så satt hon med honom i famnen. Maken säger bara jaja, och jag får återigen förklara att det ju är jag som får kämpa med amningen om han blir täppt o så.... Som någon av er skrev, män är verkligen från en annan planet. Så ska inte min son bli *haha*

    Ikväll blir det tacos tror ajg bestämt, är så grymt sugen på de! Och imorgon tar vi kycklingfilé med sötsur sås till...

  • MammaAlex
    Knubbe12 skrev 2010-01-16 12:43:07 följande:
    Ja, roligare saker kan man ju lägga pengarna på... Synd att ni inte bor i närheten av oss, vi har en extra diskmaskin som står oanvänd Själv är jag just nu så JÄKLA UPPRÖRD  för att jag förmodligen blivit blåst! Svarade på en annons om en mobiltelefon och förde sedan över pengar till en helt okänd persons konto. Det var en vecka sedan nu och efter jag betalat så har jag inte hört ett knyst från personen ifråga. Har bara en mailadress och ett kontonummer (annonsen är borttagen) och telefonen har naturligtvis inte dykt upp... Hur jag kunde vara så blåögd och urbota dum är ju en annan fråga... Min man varnade mig, men jag har så svårt att tänka mig att människor kan vara så fräcka. *muttrar*
    ÅHH vad surt. Håller tummarna för att den bara är försenad eller nåt....

    Alexander börjar bli sugen på att vända sig. Han har provat några gånger på skötbordet (verkar vara när han tror att vi inte ser för när vi säger något slutar han och ligger blickstilla)

    Det är kanske som du säger Strimma med förkylningar, fast jag har själv alltid låtit bli att vara för nära små barn när jag är förkyld för att inte utmana liksom...

    grrr, jackan som jag tänkte köpa idag fanns bara kvar i stl: 80..... så jag hittade en fleece på kappahl istället i stl 74 också ska han få en vindjacka av min syster i julklapp i stl 74/80 så ska vi nog klara av våren=)
    Hittade en mörk jeansväst till honom på pop på rea så nu är outfiten inför dopet klar. Han ska ha svart/grå-rutiga byxor och en vit body med tryckt slips till västen=) FIck även hem dopklänningen igår. Den köptes för 30 år sedan till makens äldsta kusin och sedan har alla haft den, så grymt fin, ser nästan ut som en minibrudklänning=)
  • MammaAlex

    God morgon... attans vad morgonpigg han är min son... vill minnas att jag brukar vara det men lustigt nog inte nu längre=) imorse gick vi upp 6, eller han vaknade då så jag låg kvar i sängen och ammade så jag kunde få slumra lite till. Nackdelen på helgen är ju att jag inte kan ligga kvar i sänge och lyssna på hans snack för då vakna ju maken....

    Idag blir det bara en lugn dag. Ska laga kycklingfilé i sötsur sås med ris ikväll sådet är jätteenkelt, skönt=) o imorgon är det dags för BVC och matprat!!! =) (har ju fortfarande inte bestämt mig för hur jag ska göra...... Men intresserad vill jag lova att han är.

    Hoppas ni andra har sovit gott och får njuta av en skön söndag!

  • MammaAlex

    Vår BVC-sköterska sa att fram till 4 månader ska man amma när dem vill men sen kan man bli mer envis med nappen npå natten. Jag har fram tills nu gett nappen en eller två gånger för att sedan ta upp honom och amma om han inte blir nöjd. Men han brukar oftast nöja sig med nappen på natten.

    Emma: Givetvis kan du ha kortärmat,, vi ska ha linne under (dopklänningen är långärmad men bara tunt tyg i ärmarna) eftersom jag är rädd att det blir för tight annars.

    Dags för lite bus=)

  • MammaAlex

    Hej! Här har Alexanders 4-månadersdag firats med ett besök på BVC . Han vägde 7,3 (3,8 vid födsel) och var 65 cm (52 vid födsel) Sen pratade vi om mat. Jag sa  att jag hade tänkt sluta amma när A är 8 månader och då tyckte hon att vi skulle börja nu med smakisar för att slippa stressa OM det inte skulle fungera från början.
    Så idag köpte jag hem morotspuré och det gick som en dans. Värmde ca 4 teskedar och han åt nästan hälften, sen vågade jag inte ge mer =) Hur mycket får de äta nu i början? A verkade tycka att det var gott och hade inga problem med att öppna munnen när skeden kom. Jag fick rådet att börja med rotfrukterna och sedan ta gröt och frukt... Så jag har köpt hem morötter och palsternacka för att kunna koka eget får väl köpa lite potatis också tror jag. Är det superviktigt att man ger varje dag? Jag ska gå på stan hela dan imorgon och tycker det är lite fel kanske då att köra smakis för andra gången....

    Pamsa: Hoppas det går över snart! aldrig roligt när muskler krånglar och särskilt inte i benen, man är ju lite beroende av dem.

    Här snöar det också så det blir en dag framför tv:n nu tills det är dags för veckans träning ikväll!

  • MammaAlex

    Givetvis är vi alla coola som hänger här =) Det är ju därför vi är här.....

    Skeden från bambino kostar typ 40 kr här oxå. Men jag tycker den är värd det, o nu vill jag inte köpa andra skedar eftersom vi har dem, misstänker väl att han kommer få något sådant i doppresent.... Var det någon mer som skulle ha dop i helgen?

    Idag ska jag åka till stan (igen) och umgås lite med makens lillasyster och äta salladsbuffé på Chicco=) Sen blir det babycafé!

    Emma: Det var jag som skrev att mjölken blev mindre under mens, men jag vet inte om jag hittade det i en tillförlitlig källa. Är det bättre igen nu? För jag upplevde att det var första dan eller två dagar som det var jobbigt men nu är det lugnt igen. Hoppas du haft en bättre natt igen!

    A har börjat med att faktiskt sova hela nätterna (ingen nappisättning) men går istället upp vid 6... vet inte vad jag gillar bäst faktiskt=)

    Nu sittter A i gåstolen och ser ut att ha fattat att det är han som bestämmer när den ska flytta sig=)

  • MammaAlex

    Emma: Vi ska ha marängtårta.... 0)

    Strimma: Jag känner också igen det där med snoozandet. Sen är det ju extra irriterande att vår hund sätter igång och gnäller så fort hon hör vår väckarklocka.... Som tur var är det inte alltid jag vaknar av det. Skönt att bröstet är bättre, om du har stora bröst så vill nog min make att jag köper det för han kan inte sluta tjata om hur fint det är nu när jag har stora bröst (jag har ju inte det annars o det lär väl inte bli bättre när jag slutat amma{#lang_emotions_tongue_out})

    jag är trött på snön, visst är bilen ren längre, om det hade varit tvättad innan det blev kallt....... men mer trött är jag på bilen. Den åkte in på service idag, maken har sett läckande olja under den innan idag fick vi svar på varför. En packbox är slut och bromsskivorna bak. SUCK! Även bakdäcken var slut men dem fick han inte byta. Så där åker några tusenlappar. Dessutom insåg jag igår att vi måste köpa ny bilstol nästa vecka. Han börjar bli för stor för babyskyddet nu. Axelremmarna sitter snart bakom axeln.

    Ikväll kommer prästen hit som ska döpa Alexander. Det är samma som vigde oss så vi känner honom bra, han har även varit makens konfapräst och han har gått i skolan med min mamma när devar yngre=)

    Har lagat morotspuré och palsternackspuré idag. Känner mig riktigt sugen på att laga egen mat till honom... undrar hur länge det vara =) Men det går i alla fall bra med moroten, idag åt han en hel istärning vid lunch. Så stolt man kan bli över så lite egentligen..

Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2