Inlägg från: MammaAlex |Visa alla inlägg
  • MammaAlex

    Septemberbarn 2009 del 2

    Även här blir det en runda på stan idag, underbara affären Fröken Siv skulle plocka fram kläder från lagret och ha lite utförsäljning=)

    Även här är det en kille som kanske inte är totalt missnöjd men han är nästan aldrig helt nöjd heller.... Blir fort rastlös.

    Pamsa: Skönt att få komma ut och tänka på lite annat. Det behövs nog! Tänker mycket på er!

    Ikväll blir det ungsbakad falukorv med potatismos här.


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex

    Sephiroth: Skönt att du hittade något som hjälpte! Hoppas bara den nedrans tanden tittar upp också ;) Finns det flytande alvedon för så små? Jag har noll koll=)

    Alexander kom på igår att man kan komma upp på knä åtminstone, fast ansiktet ligger ju i golvet då, haha. Men visst är det så Emma att alla barn inte lär sig krypa, endel ålar inte heller utan tar sig fram genom att hasa på rumpan så jag tycker inte att man behöver oroa sig om ens barn inte börjar med det.

    Alexander börjar få mer och mer koll på hur man stoppar in nappen nu... Synd att det inte gäller nätterna bara =)
    Nä nu ska vi ta och äta lite lunch. blir nog en panpizza för min del, tycker inte om att äta själv...


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex

    Balder: Min potatis blev också som klister fast att jag bara mosade den. Men jag använde en halvfast sort så jag tror det var det som var problemet, dock är den hyfsad när jag tar upp den ur frysen ändå=)

    Emma. Jag vet hur du känner dig. A slog i huuvdet när vi satt på tåget från stockholm så då var jag supernervös med! Men allt gick bra och jag tror med att de mst blir rädda. Min BVC:sköterska sa att om han skrek direkt efter smällen och äter som vanligt så är det lugnt.

    Skulle gissa på att det blir lite tystare än vanligt här imorgon, vi verkar vara många som ska festa ikväll. Jag ska på tjejfest till en kompis. Ska bli himla skoj! Första festen sedan nyår -08/09. Då blev jag superdålig och började fundera på om det var en liten plutt som sa till mamma att inte dricka =)

    Hoppas alla får en toppenkväll med mycket fredagsmys!=)


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex

    Tjoho!!!
    Idag har Alexander vänt sig för första gången från rygg till mage! Andra gången lyckades han till och med få rätt armen med.. Återstår att se om det var som med vändningarna från mage till rygg, något han gör en dag och sen inte igen på länge=)

    Till lunch fick han min hemmalagade slottspuré (nötkött, potatis, morot och sås smaksatt med basilika) och han älskade det, även mangopurén han fick till efterätt!

    Nu bakar jag dumlekakor, ska ha lingon och blåbär-visning här på söndag. Snart blir det dusch och göra mig fin sen sushi och fest!!!!!


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex

    Hej flickor!

    Jag har varit död i helgen ;) och mycket att göra. Var på fest i fredags kväll. Var inte riktigt så roligt som jag mindes det... Fast det kommer väl. I lördags hade vi storstädning här hemma, eller mest maken eftersom jag var ganska trött. Fast på kvällen hängde jag upp vårgardiner, det gillade jag.
    I söndags fortsatte vi att städa lite till och bytte även ut babyskyddet mot nästa bilstol, och bytte liggdelen till sittdelen på vagnen. Det gillade Alexander idag när vi var i stan, han kunde ju titta på mig hela tiden och somnade gott efter en stund SKÖNT!

    Igår kväll hade jag Lingon och blåbär-visning hemma hos mig. Köpte en body, en mössa, en t-shirt och strumpor till A och svarta tights till mig. Sen blev det även en solhatt och en till tröja som var på rea. Dessutom fick vi en tröja och ett förkläde till A i gåvor och en klänning till mig. Var väldigt trevligt med tillräckligt mycket folk!
    Idag hittade jag en Fix vindstopper overall till A, De kostade 249 kr men den i stl. 80 kostade av någon anledning bara 179 kr också hade jag en lapp med 30% så den blev billig, tänkte den kan vara bra att ha i vår och sen kan man ju hoppas att den räcker i höst med. Det är en sådan som man viker över händer och fötter på  så den blir ju inte för liten i första taget.

    Sephiroth: Jag har hört en kompis som var förkyld i magen så varför inte=) Kanske blir för mycket snor i magen eller något ;) Hoppas du får svar på torsdag.

    A har fått torsk i munnen, penslar med loka och kokar napparna varje kväll men tycker inte att det blir så mycket bättre. Några andra tips?

    Har ni andra funderat över svinvaccinet? (eller har vi pratat om det) Vi ska ta det på Alexanders 6-månadersdag Här kommer barn födda till och med oktober erbjudas.

    Det blev långt (blir ju så när man är borta länge)


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex

    Då får det inhandlas vichyvatten imorgon.... Läste också om Bikarbonat någonstans men när jag var i affären i helgen så hittade jag ingen sådan men Leko innehöll någon annan karbonat så jag chansadet på att det funkade... Tack för hjälpen!

    Ikväll somnade Alexander klockan 6.... undrar när vi går upp imorgon=)


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex

    Sephiroth: Så skönt med en bra dag! Hoppas det blir fler sådana. Enligt min BVC-sköterska kan tänderna växa ett tag och göra ont utan att de kommer upp ändå. hoppas det är något sådant.

    Nu har det inhandlats riktigt vichyvatten så nu ska vi väl få bort svampen. Har vandrat fram på läpparna så det ser ut som han har väldigt ljust läppglans=)

    Är så seg på allt nu. Egentligen är det mesta bra men jag är bara seg! Orkar ju knappt skriva till er ens......... ILLA!

    Idag skulle vi på babysång igen, MEN hon var fortfarande sjuk. Det trista är att hon hade ringt alla UTOM oss två som inte bor inne i byn utan kör bil dit. Den andra mamman har dessutom tre äldre sönder som ska skickas till skolan på morgonen så jag förstår att hon vart irriterad. Men vi sjöng lite ändå så får vi väl se vad som händer.

    imorgon ska vi bara vara hemma och tvätta så då kan jag skriva mer här ;) TV:n väntar nu!


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex
    Sephiroth skrev 2010-03-02 20:35:48 följande:
    Mjo de sa de till oss också. Skoj det känns att han kan vara såhär hysterisk till och från i flera månader till. ;) Han vaknade några gånger på natten i natt också och var i "crazy mode".
    Åh såg nu när jag läste att det ju lät som att jag hoppades att han skulle vara så här fler gånger {#lang_emotions_embarassed}... Jag hoppas ju givetvis att det är tänderna som spökar så att det inte är något annat!
    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex

    Strimma: Jag har en iphone och är grymt nöjd. Man kan väl säga att man skapar sig ett behov av den ;) Det är ju himla smidigt att till exempel ha sin internetbank i den=) Sen ska man ju inte neka till att den är rolig att leka med också. jag köpte den "gamla" med 8 Gb eftersom den var billig. Vet ju inte hur den nya är men jag tycker att den fungerar utmärkt!

    Åsa: Torsk är svamp i munnen. Blir som små vita prickar i gummen, kinderna, tungan eller som här: läpparna. Det är någon form av jästsvamp som, jag tror, är en bra sak att ha i kroppen men ibland blir det fel=) Inget farligt men kan nog klia och svida lite. Det brukar vara rött och irriterat under det vita.

    Vilken härlig dag det är här! Tänkte att jag skulle försöka ge mig ut på årets första löptur nu. (2 månader efter att jag hade tänkt det) Tur att jag inte ska springa i Göteborg. = )


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2