Inlägg från: MammaAlex |Visa alla inlägg
  • MammaAlex

    Septemberbarn 2009 del 2

    Toppen!

    Här har julen också varit bra om än lite gnällig, märks att Alexader inte har fått sova när han själv vill och så länge som han behövt (så det är ju lite skönt att det är över nu) Nyår ska firas med vänner som så många år förr=)

    Här är det forfarande förkylt, mest täppt i näsan, vill inte släppa.... suck och det dreglas som aldrig förr!
    Imorgon blir det en runda på rean..... med alla andra mäniskor

  • MammaAlex
    Emma skrev 2009-12-29 20:53:07 följande:
    Kan tillägga att nu har jag meddelat alla från den förra tråden om denna tråd. Men bara dom som skrev ngt i december. Det känns inte som att det är så många andra som är intresserade eller vad tror ni!?
    Duktig du är! Jag tror inte heller att det är fler intresserade, i så fall letar de kanske =)

    Vi är nog också på bättringsvägen. Syns ganska tydligt i Alexanders blöja om han har infektion eller inte och det börjar se bra ut där=) Så nu håller jag tummarna.

    Emma när ska ni ha dop? Vi ska ha 24 januari, så han är 4 månader då. Min syster bor i Stockholm så vi tyckte det var trist om hon skulle åka till Skåne precis innan eller efter jul, roligare att träffas med lite mellanrum när man inte träffas mer än typ 4-5 gånger om året.

    Vi har babygym och mjukisdjur till Alexander. Än så länge är det bara babygymmet som är riktigt intressant, fick även lite badleksaker i julklapp men har inte provat dem. Annars tycker han det är spännande att titta på TV och att läsa tidningar med bilder (reklam)
  • MammaAlex

    jag täntke också vänta minst en månad till med smakisar...
    Tänkte köpa en Tripp trapp idag då det var erbjudande på den men jag hade fattat det fel så det blev dyrare än jag tänkt så nu väntar vi lite till=)

    Ikväll ska vi boka flygbiljetter, åker till Spanien i maj tillsammans med två kompisar och deras dotter som är 2 månader äldre än Alexander. Ska bli så gött! Blir där en vecka.... men då ska det vara färdig ammat och ingen mat på natten=) Fick ställa in göteborgsvarvet....

    Har inte börjat titta på bilstol än. Är Britax över lag skit eller just den modellen?

  • MammaAlex

    Vi har samma babyskydd som dig Emma fast en gammal variant, köpte av en kompis.

    Jag vara bara uppe en gång i natt men i en timme i sträck, dessutom hade pannan stannat i går kväll så jag frös röven av mig. Kom på mig själv efter ett tag att sitta och hata maken som låg i sovrummet och snarkade. Så jag gick in och väckte honom och så fick han gå upp=)
     Jag helammar fortfarande förutom om han blir hungrig när jag tränar då har vi ersättning. så det blir max en gång i veckan

    Vi kommer att fira nyår hos kompisar som har 2 barn på 4,5 och 1,5 år. Sedan kommer det väl lite annat folk med dit. Har ännu inte lämnat Alexander någon längre tid mer än när jag tränat. Då blir det ju bara 2-3 timmar åt gången.

    Strimma: tråkigt med stockning. peppar peppar så har jag inte haft det någon gång. Bara småknutor ibland.... men de har gått lätt att massera bort i duschen eller vid amning.

    Gott nytt år alla!

  • MammaAlex

    Glömde ju skriva att vi har en Opel vectra combi. Den är stor coh bra och rekommenderas starkt om någon tänkt byta. Vi har en Emmaljunga duo combi vagn som går att ställa in på djupet vilket gör att vi även kan få plats för hunden i bagaget=) (har en labrador) Och man kan sitta två till i baksätet bredvid barnstolen utan att det blir jättetrångt. Himla bra!{#lang_emotions_foot_in_mouth}

  • MammaAlex

    Jag skrev ut en lapp som jag skickade tillsammans med julkorten. Kommer att bjuda på antingen smörgåstårta eller potatisgratäng och kallskuret, beror lite på hur många som kommer. Efter det blir det kaffe och tårta.

    Igår blev gåstolen en favorit för Alexander. Han älskar att vara i den en stund, sen orkar han inte mer. Händerna är ju väldigt populära här med...

    Jag har ännu inte tänkt på avvänjning mer än att när vi åker till Spanien i maj ska det vara färdigammat.

  • MammaAlex
    www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49786328.html

    Emma, du glömde slutet av adressen=)
    Hur lägger man upp bilder?

    Angående hur pappan är så känner jag som du Emma, att jag gör det mesta som har med Alexander att göra, hans pappa leker gärna med honom när han är glad men när han bli gnällig eller det ska nattas så får jag gärna ta honom (även om han gör det när jag ber honom)

    Sexlivet är väl hyfsat, som vanligt tycker jag. Ska sätta in hormonspiral på torsdag så det ska ju bli skönt att slippa kondom.... Jag har aldrig haft så stor sexdrift så jag är van vid tjatet ;) mensen håller sig borta änså länge och jag hoppas den fortsätter med det...

    Hur går det med sovandet för er? Läste någon stans att det är nu man ska könna av den sömn man  förlorat lite mer.

    Igår gick anmälningstiden till dopet ut. Så om inte mer hör av sig blir vi 36, lagom tycker jag. vi bjöd ju över 60 eftersom min man ville bjuda sin släkt och då ville jag inte låta bli att bjuda min. ( vi tillhör de första som får barn i hans släkt och de sista i min)

    Hoppas ni alla får en trevlig trettonafton! Själv ska jag bjuda några kompisar på rdjursstek, ska bli intressant då jg aldrig lagat det förr=)
  • MammaAlex

    Jag bor i den norra delen av Skåne.

    Steken blev mycket god! Tog två timmar i gjutjärnsgryta i ugnen  är ju så enkelt med långkok när man väl tar sig tid till det.

    Nu är det vinter igen utanför fönstret. Maken ska jaga idag (igen) så jag går nog hem till mina föräldrar...

    Bilen blev inte lagad igår så vi är utan bil hela veckan typ *suck* Var något med avgasreningssystemet som inte funkade som det skulle....

  • MammaAlex

    Att du orkar äta pulverdiet nu Sephirot.... Jag blir knäpp och yr när jag blir hungrig nu när jag ammar så det går inte (är inte så bra på det annars heller) Provade nutrilett för några år sedan men fick gå ner till att bara byta ut ett eller max två mål per dag för annars mådde jag dåligt.

    Skönt med varmvatten Bubba! Aldrig skoj utan, här brukar vi märka när pannan stannat när man står i duschen, ajajaj =)

    Emma: Kan du inte be sambon annars att ge ersättning någon natt så att du åtminstone får sova en hel natt! Det påverkar ju mjölkmängden (åtminstone för mig) Hoppas det blir bättre. Jag känner igen det där med att inte plocka undan efter sig, det värsta är att jag också är urkass på det *hihi*

    Idag har jag varit på stan, fick massage och satte in hormonspiral (dock inte samtidigt (= ) medans mamma gick på stan med Alexander. Imorgon ska jag umgås med en kompis.

    Här blev det idag hemmagjord pyttipanna gjord på resterna av steken och julskinkan... Smakade smaskens. Kanske skulle ta och fira lite i helgen. På onsdag har jag och maken varit tillsammans i 8 år och förlovade i 7 år... =) några förslag på festmat?
    Satt nyss och tittade på CSI (inspelat) där det föddes ett barn, fick allt en liten tår i ögonvrån... till och med maken blev lite rörd. Tre nätter i rad har Alexander sovit hela natten och vaknat tidigast 7, fast då sätter jag i nappen ganska många gånger på morgonkvisten, undrar hur länge det varar??? Jag hade annars tänkt börja lite smått med gröt men eftersom han sover så bra nu så väntar jag nog lite till=)

    Hoppas alla får en god natt!

Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2