Inlägg från: MammaAlex |Visa alla inlägg
  • MammaAlex

    Septemberbarn 2009 del 2

    Nadia. Vad duktig du är! Sån musik som jag tycker är skön att lyssna på...=)

    Igår kväll hade A värsta magknipen. Han och maken var hos farmor och farfar medans jag tränade. När han skulle få gröt vid halv 7 så hade han blivit jätteledsen efter bara en liten stund och sedan knappt gått att trösta. Efter ett tag hade maken fått ur honom en rejäl rap och han hade fisit några gånger, sen somna han i typ 5 minuter och sen var allt bra igen. Tror att han fått i sig luft när han ätit gröt eftersom han sitter ganska "säckigt" i deras stol (de har en hokus pokus) Jag hoppas att det bara var det.

    Idag kommer snart min mamma och ska spackla lite i köket sen blir det babycafé för oss i eftermiddag. Ikväll ska vi titta på sävehof-ifk kristianstad på tv. Jag spelade i IFK:s damlag för några år sedan så det ska bli skoj!

    Ha en bra dag!


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex

    Hur har det gått i natt Emma? Hoppas du har fått sova lite i alla fall och att Mattias är piggare idag. Nu börjar jag bli nervös inför imorgon när det är Alexanders tur....

    Är det någon av er som ger messmör i maten? Hur mycket ska man i så fall ta? A har varit lite hård i magen nu så jag har hällt i lite vanlig matolja och det har fungerat bra. Idag blir det nog dags för lite ärtor för lilleman=) Hoppas han gillar det för jag tyckte att det blev gott när jag gjorde det.

    Snart är det dags att köra till affären. Lyckades glömma nappflaskan igår på babycaféet.... Dumt.

    Idag blir det lite tapetsering=) ha en toppendag!


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex
    pamsa skrev 2010-02-18 09:39:51 följande:
    God morgon flickor! Igår var vi på bvc och lilltjejen fick sprutor, jag lämnade rummet och sambon fick sitta med henne när dom gav sprutorna :S... är livrädd för sprutor. Nu väger hon 7.4 kg :) my big babygirl ;) Flickor, jag har ett erbjudande som jag vill dela med mig med er, jag har en webbbutik där vi har olika märkeskläder ifall ni är intresserade. Just nu pågår det en kampanj med 20% rabatt fram till sista februari. Det är kläder till oss vuxna :)...Well ifall ni är intresserade säg till så mailar jag över rabattkoden :) Idag ska vi till doktorn med tjejen, hennes huvudomång växer inte som den ska. Har varit ganska ledsen dom här dagarna och därför inte orkat skriva så mycket här. Idag ska dom kolla vad det beror på. Håll tummarna att det inte är något galet.
    Hoppas hoppas hoppas att det inte är något galet. Både jag och A håller alla tummar!

    Idag var vi på BVC, han har blivit stor, klarade sprutorna med glans blev bara lite ledsen andra sprutan (ska kanske inte säga för mycket nu vi har ju eftermiddagen framför oss) ;) Han har vuxit till 8150 g och är 68,5 cm! (han har vuxit 3,5 cm på en månad, inte konstigt han ser lång ut=)

    Sephiroth: Jag frågade idag om messmör, de får ju inte rekommendera det och det berodde på tillagningssättet, fast hon sa att "vi är ju uppväxta på messmör" =)

    Vem var det mer som skulle ut och resa? Jag frågade idag om vaccination och min BVC-sköterska tyckte inte att det behövdes så förutom svinvaccin (om vi vill) så ska han inte vaccineras förrän han är ett år. Angående maten så tyckte hon att vi skulle ta med egen eftersom det kan vara svårt att veta vad som finns i deras mat då det inte alltid är samma krav i andra länder. Jag tror att om man har oöppnade burkar och sådant i resväskan så är det lugnt.

    Den 9 mars ska vi ÄNGTLIGEN börja med föräldragrupp här! roligt=) Den skulle nog vara ganska intensiv i början eftersom barnen är så stora och vi har mycket att hinna med. A kommer att vara yngst i gruppen och den äldsta kommer vara född i juli...
    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex

    Pamsa: Hoppas du får ordentliga svar så att du vet vad som händer! Håller fortfarande tummarna för er!

    Strimma: Vad roligt att göra något sådant. Jag och en kompis gjorde så med våra respektive för några år sedan, körde till Göteborg och tittade på Sverige-Malta i fotboll, det var uppskattat=)

    Kvällen blev gnällig värre här, tog tempen och den visade 38,7. Lite roligt var att när jag gett alvedon så kom den ut igen tillsammans med lite annat, satte då A på toaletten och det funkade=) Så nu funderar jag på att köpa potta eller toaring till honom och erbjuda det.... Någon som har erfarenhet av vad som är bäst?
    På tal om sådant så bajsar han i princip varje dag, har bara varit om han varit förstoppad som det inte kommit men då har det oftast kommit en rejäl laddning dagen efter.

    Snöar det massor hos er också? Här har det kommit mycket ikväll...

    Imorgon ska vi åka och bada tillsammans med några kompisar, mysigt!


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex

    Gött med såna klipp Blader!

    Alexander har tack och lov sovit hela natten. Igår verkade han piggare även om han hade lite feber på förmiddagen så vi bestämde oss för att följa med en kompis och bada. A tyckte det var jätteskoj. På kvällen hade vi bestämt med svärföräldrarna att de skulle vara barnvakter så att vi kunde gå och titta på handboll. När vi kom dit började A gnälla direkt! Jag försökte trösta och amma men han ville inte ha. maken försökte söva och vi märkte att det var det som var problemet, så då tog farmor honom och vi körde. Matchen var inställd så vi fick åka tillbaka igen, då sov A men när han vaknade var han gnällig igen. Sen fick han gröt och var glad i en timme ungefär sen blev det ännu mera gnäll. Vi körde hem och han somnade gott i bilen men vaknade när jag tog in honom då försökte jag amma igen men det vägrade han. försökte somna han men han vägrade (klockan var då halv 10 och han brukar sova mellan 8 och 9) Sen fick han sitta och titta på TV med oss och då var han nöjd en stund till, så vid kvart över 10 försökte jag amma igen och han vägrade, försökte med flaskan men han vägrade det med. Försökte återigen söva och tillslut (när maken tog över somnade han) kände mig så hemsk som hade tagit med honom iväg på dagen var säkert därför som han blev alldeles övertrött och gnällig.... Idag är han dock superglad. Efter många isättningar av nappen så sov han till 10 i 8 så jag är också pigg=)

    Idag ligger snön supertung här! temeraturen ligger runt nollan vilket den gjorde igår med och då snöade det ca 10-15 cm så det finns nog en stor risk att vi blir av med strömmen idag tror jag.


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex
    Sephiroth skrev 2010-02-21 05:22:35 följande:
    Ja Loke vaknar tidigare och tidigare för vaje dag. Någon med samma problem?
    Ja Alexander har varit sådan hela veckan. Nu har han i och för sig sovit längre på helgen men då har han också gått och lagt sig galet sent. i fredags kväll fick vi honom i säng halv 11 och igår somnade han halv 7 på kvällen, sov till 10 fick mat, bus och gos och somnade sedan kvart över 11 så idag gick vi upp kvart över 7... Men hela veckan innan har det varit mellan 5 och 6 varje dag... Trots att jag försökt hålla honom vaken längre på kvällarna, det har nästan bara resulterat i tidigare morgnar.....
    Hoppas det vänder för Loke
    Sephiroth skrev 2010-02-20 23:16:58 följande:
    "Att städa medans barnen är små, är som att skotta medans det fortfarande snöar." ;)
    Fint citat, det ska jag komma ihåg ;)
    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex

    Jag brukar sätta in  ca 4500 på ica-kortet varje månad. För det mesta räcker det (fast inte denna månaden, skyller det på att jag köpt massor av blöjor då de haft erbjudande) =) Mat är en av de saker som jag verkligen inte vill spara in pengar på så om pengarna inte räcker så tar jag det från vårt egna konto.

    stackars plutt hade (nog) ont i magen igår kväll. Han kom verkligen inte till ro. Sov inget mellan klockan 1 på eftermiddagen och 7 på kvällen. Sen åt han en halv flaska och somnade sedan, vaknade igen vid 9 och var jätteledsen, åt en halv flaska då med och somnade efter mycket gråt i min famn. Sen vaknade han halv 12 igen och då var han hungrig. Då klämde han en hel flaska och sov sedan till kvart över 6... Stackars liten, tänk om de kunde berättat. Vet inte varför magen krånglar så, igår fick han inget som han inte fått innan utan att klara av det.

    Jag är nu nere på att bara amma på morgonen. Känns riktigt skönt!

    Idag är det tvättdag här hemma och ikväll blir det träning.


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex
    sofiag skrev 2010-02-22 21:01:21 följande:
    Hej, Har läst lite i tråden... Sofia heter jag, mamma till Andréa 090909 och Jonathan 061009.
    Välkommen hit!

    Måste fråga er andra, sover ni med fönster öppet eller stängt? Ni som har större barn har de öppna fönster när de sover?

    Svärmor tyckte på idag att vi sover med fönster öppet, hon tyckte att vi inte bara skulle tänka på oss själva ;) Jag har ALLTID sovit med öppet fönster (när det varit rimligt) och sover väldigt mycket sämre när det är stängt.
    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
  • MammaAlex

    Emma: Ger ni gröt på kvällen? Vi tänkte skippa det här ett tag eftersom han oftar vaknar vid 10-halv 11 och är pruttig och inte hungrig. Provade ett par kvällar att ge honom flaskan men han har inte velat det så igår när han vaknade fick han följa med och se på TV en stund, kom världens pruttar ;) och sedan somnade han om och sov till 6 i morse. Så vi får se om det blir bättre. Kan ju kanske vara så att magen inte är HELT redo för det ännu.

    Jo vi kommer att fortsätta sova med fönstret öppet. Har satt in en extra hake eftersom vi innan bara kunde ha fönstret på vid gavel eller bara pyttelite, var lite dumt på hösten och våren... (fast på sommaren är det gott med fullt öppet) Till saken hör att vi har ett element i sovrummet som inte går att stänga av... Har en termometer vid makens säng så vi kan se att det inte blir för kallt (han sover närmast fönstret och Alexander längst ifrån)

    Jag fick förklarat för mig att man inte alltid ska ge hemlagad gröt eftersom den köpta har tillsatt järn som barnen behöver nu.

    Hehe, nu har jag en tjurig hund här. Jag äter äpple och hon brukar alltid få skrutten av oss. Men nu sitter jag i vardagsrummet dit hon inte får gå in.... hihi=)


    Alexander 090918 radeklev.blogg.se
Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2