Inlägg från: MammaAlex |Visa alla inlägg
  • MammaAlex

    Septemberbarn 2009 del 2

    Emma: Hoppas han blir frisk snart! Aldrig roligt när de är sjuka och speciellt inte nu när du är själv.

    Pamsa: Hoppas tentan gick bra och lycka till sedan!

    Sephiroth: Jag tror att vi har haft lite samma problem som du här. A har varit gnällig ikväll (fick två istärningar morot till lunch) och har ännu inte gjort nummer 2 ikväll =/ men nu sover han sen två timmar så det är bara att hålla tummarna för att han ändå sover hela natten.

    Strimma: Gick träningen bra? BP är ju så roligt (fast inte dips, det HATAR jag)

    Balder77: Det vänder säkert snart med maten igen, tror det kommer gå i vågor. På BVC sa de till mig att det absolut inte var bråttom med det.

    Dagen i sig har vart konstig. Började med att A åt i morse och jag hörde att han svalde MYCKET luft, han rapade och fick sedan vara uppe på axeln ett tag till. Då kom en kaskad med typ allt han ätit ut.... så efter en timme fick det bli mer mat. Sen sov han nästan hela förmiddagen och var allmänt gnällig de stunder han var vaken. Efter lunchen med morot var han glad till vi kom till ÖF då han var gnällig (och trött) men hade ingen ro att sova. Sen har kvällen varit sådär. Det har runnit konstant ur munnen på honom så jag vet inte om det är en tand som är på g, han har varit väldigt varm idag, bara haft body mesta delen av kvällen. Så för att glädja honom så fick han ett bad och det gillade han, låg och tjöt på golvet medans jag hällde upp vatten=)

  • MammaAlex

    PUH nu har vi fixat och donat hela kvällen inför imorgon, skurit sallad, kokat potatis i grädde till potatisgratängen (så ska de bara gratineras lite imorgon) och under dagen har vi varit i kyrkan och dukat... Känns lite nervöst nu men det kommer säkert gå bra. återstår bara att se om han gör som vanligt när vi är bland folk, är gnällig=/

    Maten går bra här med, har fortfarande bara ätit morot, ville inte mixtra för mycket nu men nästa vecka provar vi palsternacka, har även gjort majs och broccoli som ska provas sen. Tänkte även ta potatis ganska snart. Gröt har vi väntat med... just det, han fick katrinplommon också idag för att ha lite fart på magen=) och det hjälpte. Också fick han dricka vatten ur nappflaska till maten vilket han verkade gilla=)

    Blöjorna här är just nu libero stl 3 men går nog snart över till 4. Har provat pampers, ica och huggies (stl 2) men är mest nöjd med libero så vi kör vidare med dem. ni som har stl 4 har ni comfort eller up and go?

    Här har det tyvärr börjat snusas lite igen, har dock inget att skylla på mer än dålig karaktär. HÅller det till kvällarna när A har somnat  och har inte den inne så länge. Intalar mig själv att jag är lite bättre då. Men varför börjar man när man en gång har slutat? suck

    Vi har inte heller lämnat bort A över natten. Bara lämnat honom typ en halvtimme hos min mamma och då var han ledsen hela tiden så det får vänta lite. Tänkte nog prova snart igen.

    nä nu ska jag sova. GODNATT!

  • MammaAlex

    Jag fyller 27 i april=)
    Alexander heter Olof i mellannamn och Radeklev i efternamn. Olof är efter min farfars far. (jag hette olofsson som ogift)
    Han var en drömunge på dopet, blev bara lite ledsen ibörjan men var glad under sångerna och när han fick vatten på huvudet. Direkt efter dopet somnade han och sov så att vi fick äta i fred *gillas* och sen var han vaken och glad. Blev dock lite förvånad då svägerskan sa "nu får din son vaatten" Då stod makens faster i köket och ger honom vatten med tesked. Hon hade sköjlt nappen och sedan hade han sugit tag i den väldigt hårt så hon tog för givet att han var törstig. Frågar man inte föräldrarna först då? Han fick vatten för första gången i sitt liv igår till maten för att prova lite bara annars tycker jag att han ska ammas om han är törstig....
    Annars var dopet supertrevligt. Vi var 42 personer och all mat räckte! Hade gjort potatisgratänger halvfärdiga vilket var supersmidigt! Så de gratinerades under dopet (vi var ju i kyrkan hela tiden) Men ÅH vad trött jag är nu!
    Till kvällsmat blev det rester och jag tror minsann att jag smäller i mig lite till tårta senare!

  • MammaAlex

    Ja glass är ju mycket värre! Vatten i sig är ju inte så farligt det var bara principen för min del...

    Vi hade Tryggare kan ingen vara och Det gungar så fint (har nummer 606 eller 618 beroende på vilken psalmbok man använder) Hoppas alla förberedelser går bra Emma!

    Pamsa: jag tror att jag med kommer få ångest när det är dags första gången.

  • MammaAlex

    Alexander har börjat sova mer på dagarna igen blir oftast 3x1 timme. På förmiddagen är han bara vaken 2 timmar max i sträck. Nu på kvällen kan han dock orka med upp till 4 timmar. men brukar precis som Tidus sova precis innan  maten.

    Nyfikenheten stämmer ju in på min kille=) Systern tyckte det var lite jobbigt att sjunga på hans dop då han hela tiden stirrade på henne....

    nadia bk: Vad jobbigt med trasigt tangentbord. Jag kan störa sönder mig på sånt=)

    Ikväll har vi ätit överbliven potatisgratäng med honungsmarinerade kotletter till och massor sallad=) Nu blir det tårta och läsk som också blivit över....... Tur jag tränat ikväll!

    Emma du gör rätt i att ha lite egen tid. Det behöver man för att känna att man har kontroll. På sätt och vis kändes det lite som när vi gifte oss... Det är ganska stort (kanske mer för mig eftersom jag är uppväxt i kyrkan men ändå)

  • MammaAlex

    Vad roligt med ett så ovanligt namn Strimma! och vad skönt att det börjar blir bättre för er! Ni har ju verkligen inte haft turen på er sida....

    Idag ska vi åka och titta på bilstol. Får väl se vad vi bestämmer oss för.

    Alexander är inte så intresserad av det där att vända sig. Prova någon gång ibland att vända sig till magen om tv är på bakom honom typ men det går inte att locka med leksaker. Från rygg till mage har han gjort ett par gånger men inte varje dag, nog inte ens varje vecka=) i gåstolen kan han förflytta sig men jag vill inte ha honom för mycket i den eftersom han inte annars är jätteglad för att ligga på golvet så tror jag ju inte att det blir bättre.

    Nä nu blev det visst blöjbyte=)
    Ha enbra dag!

  • MammaAlex

    God morgon!

    Blev mycket shopping igår=/ var på pop och de hade halva priset på flera yterkläder så då blev det vinterkläder tills nästa vinter. Tror dock att jag lämnar tillbaka byxorna. Men jackan känns som ett klipp=) köpte stl 86...
    Hittade även bilstol, Babyproffsen hade erbjudande på acta comfort för 1800. Tror det blir en sådan då den verkade bra. Det var fjorårets modell så det var därför den var billig.

    Här har det slutat snöa så men ligger så mycket snö på vägarna så jag orkar nog inte gå ändå. Upptäckte att alla Alexanders bodys låg i tvättkorgen så det fick bli tvättdag=) Tänkte träna lite ed gummiband också. Köpte med instruktionsbok igår på maxi. Gillar att träna med gummiband.

    Åh vad avundsjuk jag blir på er som ska få gå ut. Jag längtar verkligen efter att göra det nu!

    Igår kväll var jag på tupperware. A bjöd verkligen på sig själv och skrattade och var glad=) Köpte två skedar med fodral och ergonomisk sked och gaffel till A.... Hoppas de är bra!

    I kläder ha Alexander 68 nu. Sitter perfekt på honom så jag anar att han kan ha dem 3-4 veckor till.

  • MammaAlex

    Det är det som jag tycker är den stora fördelen med gummiband, om det blir jobbigt är det bara att släppa efter lite på "spännigheten" eller bara ha ett handtag och jobba med åt gången. Och så smidigt att ta fram när man vill träna=)

  • MammaAlex

    hhihi emma... den butiken är jag ogta i=) ligger bara 2,5 mil hemiufrån. Känner ägaren. Den har en fanclub på facebook med. men håller med de har mycket fint!!!!

  • MammaAlex

    Åh jag känner också igen mig pamsa. Har många såna dagar just nu känns det som hänger ihop med att jag känner mig så osäker på amningen tror jag. minsta lilla han blir ledsen i samband med amningen så tror jag att något är fel, han får ont, jag har för lite mat eller något annat. Ikväll ska vi på kalas hos makens jobbarkompis och då blir det ersättning som få följa med för då orkar jag inte klödda. Han har litet hus och brukar vara många på kalasen så där finns inga rum där man får lugn och ro heller. Men vi ska i vart fall äta smörgåstårta!!! ska bli väldigt gott=)

    Jag har ju en snarkande make men brukar putta på honom så han lägger sig på sidan och då brukar det bli bättre. Sen vänder han ju på sig igen så det blir några gånger per natt. Brukar ofta sammanfalla med att man sätter in nappen på lillen=)

    Igår skrattade jag gott åt maken. Tänkte när vi skulle koka potatis att vi ju kunde göra lite puré till Alexander med så jag sa till maken att inte salta (hon brukar glömma det och jag älskar salt) Detta ledde till att han bara tänkte på salt och när jag smakade potatisen efteråt så smakade den massor salt. Frågade maken om han saltat o ch han sa (lite förnärmat) "ja, jag saltade massor nu kan du inte klaga...." Sen kom han på att det skulle han ju inte ;)

Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2