• Emma

    Septemberbarn 2009 del 2

    Fortsättningstråd från förra tråden Septemberbarn 2009!
    Här fortsätter vi diskutera!


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-05 14:36
    www.familjeliv.se/Forum-11-303/

    Här har vi bildtråden!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-05 15:16
    www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49786328.html

    Tack! Här är den rätta adressen. Någon som vet får gärna tala om hur man lägger upp bilder också!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-05 10:23
    Här har vi en liten lista:
    Åsa1976: Saga 090908
    Balder77: Arvid 090909
    Bubba80: Emil 090910
    lupin84: Theo 090911
    Strimma: Milliam 090914
    Emma: Mattias 090916
    nadia bk: Tidus 090917
    Radeklev: Alexander 090918
    Sephiroth: Loke 090918
    annet 80: Melker 090918
    pamsa: Saga 090919
    Erkegris: Hamilton 090920

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-25 10:34
    OBS OBS OBS OBS!!!!!!!!!!
    Nya tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m51587983.html
  • Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2
  • Knubbe12

    Angående mensen så vet jag inte om det är den som har börjat komma igång igen. Hade en blödning för ca en månad sedan som varade i någon dag och sedan blödde jag i förrgär oxå. Bara lite och nu har det upphört. Antar att det tar ett tag innan allt börjar fungera som vanligt igen. Jag delammar och ger övervägande delen ersättning.

    Lillemans pappa är underbar med både honom och de andra barnen (och med mig {#lang_emotions_wink}). Han busar, matar, gosar, badar osv. Vi delar rätt lika på allt som behöver göras här hemma och jag har inget att klaga på!

  • Sephiroth
    Emma skrev 2010-01-02 21:35:47 följande:
    Pamsa: Vi har hyrt Lilla salen i bygdegården i samma by som vi ska ha dopet. Vi får inte riktigt plats hemma hos oss. Om alla kommer så blir vi ca 40 personer. Vi kommer bara bjuda på fika. Så snåla är vi Vi har fortfarande inte skickat ut alla inbjudningar. Men ska ta och göra det på måndag har jag tänkt. Jag funderar också på det här med amningen. Mattias har börjat vakna varannan till var tredje timme på natten och ska ha mat. Det resulterar i att jag är världens monster på nätterna när jag aldrig får sova. Förut så vaknade han ju bara en gång per natt och skulle ha mat... Så jag har ändrat inställning till det här med att amma i 5 månader. Men får se vad dom säger på BVC. Jag tycker att det är ganska smidigt med amningen. Men följdeen blir ofta att sambon tror att det bara är att mata Mattias så fort han skriker och inte har ätit på en timme. Det får man ju försöka att ta bort, för annars så kommer det ju aldrig att gå att jag slutar amma. Hur är era barns pappor med barnen?
    Karln min är bäst med Loke. =) Vi delar på allt som finns att göra, även om han får ta lite fler bajsblöjor ibland. ;) Han äter ju nutramigen också så vi kan dela på alla måltider också.

    Tycker du att han verkar mer hungrig så kan du ju ge ersättning på kvällen? Eller så kan karln din få gå upp och ge mat. ;) Orättvist att du ska förlora all sömn.

    Hoppas att det löser sig annars! Snart är det ändå dags för "riktig" mat så då kommer nog de flesta bäbsar sova bättre. =)
  • pamsa

    Emma: Låter vettigt med fika ;) , tror jag med vill ordna med något enkelt hhihihihi...

    Sambon har blivit mer delaktig sen jag slutade med min amning, men annars var det jag som vakna på natten och amma:/... kan ju lätt säga att jag blev irriterad att han bara snarka vidare...men nu är det bättre.

    Jag brukar mata ca 160mlNan på natten (runt kl22), hon vaknar vid sju tiden och äter ca 125 ml

    Kan säga att min mens kom igång idag:(... det verkar vara så olika för alla. Min kompis sluta amma för ungefär två månader sen och hennes mens har fortfarande inte kommit igång...  Måste bara berätta att det gjorde satans oooonnt att sätta i en tampong :(...

    Hur gör ni när era små er förstoppade? Jag fick tips om messmör...är det någon som har testat det?

    Erkegris: Har du testat miniform droppar? Har hört att det ska hjälpa...

  • Erkegris
    pamsa skrev 2010-01-03 00:44:50 följande:
    Emma: Låter vettigt med fika ;) , tror jag med vill ordna med något enkelt hhihihihi... Sambon har blivit mer delaktig sen jag slutade med min amning, men annars var det jag som vakna på natten och amma:/... kan ju lätt säga att jag blev irriterad att han bara snarka vidare...men nu är det bättre. Jag brukar mata ca 160mlNan på natten (runt kl22), hon vaknar vid sju tiden och äter ca 125 ml Kan säga att min mens kom igång idag:(... det verkar vara så olika för alla. Min kompis sluta amma för ungefär två månader sen och hennes mens har fortfarande inte kommit igång...  Måste bara berätta att det gjorde satans oooonnt att sätta i en tampong :(... Hur gör ni när era små er förstoppade? Jag fick tips om messmör...är det någon som har testat det? Erkegris: Har du testat miniform droppar? Har hört att det ska hjälpa...
    Jo vi har anv'nt miniform droppar och det hjälpte mycket. Innan kunde det vara ett par tre timmars skrik mitt i natten och mycket mer på kvällen. Men det hr ändå varit lite skrik vid matningen av någon anledning. Testat det mesta man kan göra där men det har inte gjort någon skillnad. Men nu börjar det bli bättre så jag antar att det var magen i alla fall.

    Ja ush för tampong! Jag var tvungen att ha det under de två dagar jag blödde från cerazetten. Men klick glidmedel var en himla bra grej! då gjorde det inte alls ont att sätta in! :)
  • lupin84

    Får väl se när mensen behagar att dyka upp.. kommer väl när man minst anar det...

    Min man är super go med Theo, jag helammar ju men annars så hjälps vi åt...  (klart ibland kan de vara så "nu skriker han - mat" men jag vet att han nyss ätit...typ...)
    Blir ju lite annat sen då man inte ammar längre heller...


  • pamsa
    God morgon tjejer!

    Fyyy vilken lördag!!! Saga somna till slut kl 2 på natten och vakna kl 7. Sen somna vi om till 11 opppssss....

    Men idag är det hennes första feberfria dag!!!:D

    Erkegris skrev 2010-01-03 09:17:39 följande:
    Men det hr ändå varit lite skrik vid matningen av någon anledning.
    Saga skrek som bara den vid amningen när min mjölk inte längre räckte till :/... skönt att det börjar bli bättre nu iaf :D

    Tack för tipset, ska testa :D
    lupin84 skrev 2010-01-03 12:44:10 följande:
    Får väl se när mensen behagar att dyka upp.. kommer väl när man minst anar det...
    Jag hade mensvärksliknande smärtor för typ två-tre veckor sen, måste ha varit ägglosningen som jag kände av. Fy vad tråkigt med mens igen...
  • Bubba80

    Å fy för att få mensen tillbaka...minns hur det var senast... det gjorde så ont så jag låg som en fällkniv ett dygn Hoppas ni slipper det...

    Min sambo är toppen med barnen. Han hjälper till med det mesta. Klart man känner igen blicken - "Han kanske e hungrig.

  • Knubbe12
    Pamsa: Har använt messmör till andra sonen när han var liten. Vi blandade det i ersättningen. Jag tror att det hjälpte litegrann i alla fall. Det är absolut värt att pröva (fast jag kan tänka mig att dte innehåller en hel del socker)!
    Snart är det ju dags för smakisar oxå (eller snart och snart, beror såklart på när man vill börja med det...{#lang_emotions_wink}). Då kan man ju alltid sätta en klick katrinplommonpuré i gröten.

    I dag blöder jag lite igen. Har en satans mensvärk, inte alls i proportion till blödningen känns det som. Usch, det har varit så oerhört skönt att slippa mensen under graviditeten. Hade glömt bort hur ont jag brukar ha...
  • pamsa
    Knubbe12 skrev 2010-01-03 22:28:49 följande:
    Pamsa: Har använt messmör till andra sonen när han var liten. Vi blandade det i ersättningen. Jag tror att det hjälpte litegrann i alla fall. Det är absolut värt att pröva (fast jag kan tänka mig att dte innehåller en hel del socker)! Snart är det ju dags för smakisar oxå (eller snart och snart, beror såklart på när man vill börja med det...). Då kan man ju alltid sätta en klick katrinplommonpuré i gröten. I dag blöder jag lite igen. Har en satans mensvärk, inte alls i proportion till blödningen känns det som. Usch, det har varit så oerhört skönt att slippa mensen under graviditeten. Hade glömt bort hur ont jag brukar ha...
    Tack för tipset!:D ska testa det....

    Mens och mensvärk...hade totalt glömt bort vilket jobb det var ...hehehehe... usch inte lätt nu med värk, humörsvängningar och babis:/
  • Strimma

    Ja man är som sagt lite less på amningen. På nyårsafton åkte jag på mjölkstockning. Fick åka till akuten. När jag inte kunde amma honom på hela det dygnet, så resulterade det i att mjölken började sina. Så nu har jag haft några helvetesdagar med amning i stort sett hela ätterna. Så jag längtar faktiskt till smakisarna och gröten. Det är ju väldigt praktiskt och billigt att amma. jag tror dock inte att han kommer gå upp på nätterna ändå, för att mata.
    Förutom nätterna är min sambo världens bästa pappa. Han ställer upp så gott han kan och hjälper till med allt. Vi försöker dela på allt.

    Som idag vaknade jag med hög feber. Han stannade hemma och tog med båda barnen ner till BVC, som jag egentligen skulle gjort.

    Tampong- ja fy satan va ont det gjorde, då även med mini.

    Hur går det med sexlivet hos er andra?? Här klagas det ofta på det. Första gången gjorde ju så sjukt ont att jag bara ville avbruta. Kändes ju som man var oskuld på nytt.

Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2