• Fiansess

    Fler med graviditetsdiabetes? Del 2

    jennsans skrev 2010-01-13 21:52:37 följande:
    jag sticker min före och efter frukost,lunch och middag sen på kvällen.. sticker mig med pennan.. varierar mellan lång och ring och lillfinger på båda händerna.. stog i papper jag fick att man kunde sticka i pekfingrarna med men det har jag lärt mig tidigare att man inte ska så det vågar jag inte.. mer nerver kanske??
    Nej pekfinger har jag med hört man inte ska, varför vet jag dock inte men det känns som det skulle göra mer ont så ja kanske pga av nerver? :)
  • Fiansess

    Jag har med 4 lägen på min och använde det lägsta eller 2:an. Men jag använder den som sagt aldrig. Avskyr ljudet med

  • Fiansess
    Momaloma: Jag har oxå upptäckt att mannagrynsgröt går bra .

    Sandra678: Jag har fått som gräns 7,8 efter måltid så 6,8 efter en sådan frukost låter i mina öron jättebra. Frågade min ssk igår hur värdena skulle ligga efter förlossningen och det är samma riktlinjer som gäller då så jag tror du kan vara lugn. Skulle jag fått 6,8 efter en sån god frukost skulle jag jubla .
  • Fiansess
    Himla: Åh vad skönt för dig!! Och hade du skippat mackan till lunchen hade du med all säkerhet fått betydligt lägre än 7,3 så det är ju SKITbra! .
  • Fiansess
    lillaemme skrev 2010-01-14 16:13:45 följande:
    hallå jag hänger gärna me här...e min andra graviditiet alltså min andra grav dk..suck..de e kämpigt! men mina värden ligger bra hittils..ska dock mäta i 3 dar å jag får aldrig till dom där dagarna..ja slarvar mycke denna gången.. e i v.19 nu..e de ngn som har nåra tips om goda och lätta luncher?
    Jag sparar alltid från middagen dagen innan. Gör samma mat som innan, men drar ner på kolhydraterna. Som idag blir det bara köttfärssås och pasta och en hel drös grönsaker :).
  • Fiansess

    Omellett är väldigt snabbt och lätt. Jag brukar göra ugnsomelett och sen en god stuvning till, oftast räkor . Går på 2 röda.

    Mina värden ligger oxå jättebra genom att jag äter regelbundet, skippar allt sött och nästan helt har slutat med bröd. Jag byter inte alltid ut pastan men tar mkt mindre av den och det räcker oftast för mig, som tur är .

  • Fiansess
    proppen100 skrev 2010-01-15 14:18:48 följande:
    Men oj vilka snabba ryck. STORT GRATTIS !!
    Låter som en härlig och smidig förlossning :).
  • Fiansess

    Jag klarar mig inte heller utan en frukt till mellanmål. Får betydligt högre värde efter lunchen om jag skippar frukten på fm. Inte över gränsen, men ändå mkt högre än annars. Jag har med vant mig så jag är småhungrig till mellis och blir jätteseg om jag väntar ända till lunch.

  • Fiansess
    himla skrev 2010-01-18 19:14:29 följande:
    ok, ja men då ska jag testa det några dagar ... mitt problem är ju att jag inte är hungrig ... utan just nu proppar jag i mig en massa mat för värdets skull... ja el för insulinets förr då ... mår mest illa när jag tittar på maten å sen är det liksom inte tilltalande att äta... men ska försöka mig på lite mellis emellan så får vi se vad för värden vi kommer fram till ...
    Jag hade samma problem i början, men äter bara en liten portion fil med flingor till frukost och mindre portion mat till lunch. Håller mig mkt jämnare då .

    Jag har inte heller insulin utan klarar mig bra med kosten.
    Börjar tycka det är riktigt drygt med testandet nu. Titt som tätt glömmer jag av det eller glömmer apparaten hemma när jag är iväg. Vet inte vad som händer med mitt huvud, men är 2 dagar till BF så det är väl det .
  • Fiansess
    Himla:Jättebra värden ju! Mitt låg på 7,7 efter middagen {#lang_emotions_surprised}. Korv med bröd haha. Jag orkade inget idag, men åt grönsaker för att väga upp det men vad hjälpte det ;).

     2 månader låter länge, men när man nu tänker tillbaka har det gått ruskigt snabbt! Jag hoppas min bebis inte dröjer alltför länge efter BF. Känner mig redan nu på övertid ju! Dottern kom som för 4 dagar sedan, och bm sa ju redan i november att hon var rädd för att den skulle komma innan jul så jag fick ju vila vila vila då. Snacka om envis unge! Jennsans: Tur det är fler än jag som är förvirrade. Försöker ställa mobilen, men ibland stänger jag av den och tänker att ja "jag ska bara..." sen är det kört!
  • Fiansess
    Åh smågodis har jag inte vågat mig på .  Så sugen jag blev nu!

    himla skrev 2010-01-18 21:24:37 följande:
    någon som har något tips om man ska ut på restaurang och vill äta typ 3 rätters... Hur skulle ni tänka om vad för typ av restaurang... och vad att äta ... förrätt , varmrätt efterrätt... Tips tack ... Har två restaurang besök inbokade innan Lill-T är planerad att komma ut !åå ang komma ut .. så visst går man bara å väntar ... jag var startklar en månad innan sannas bf då Pontus kom en månad för tidigt... men hon låg snällt kvar å vänta å kom inte ut förrän bf+2 ....
    Tips? Ät och NJUT!

    Ja jag ska be om ytterliggare hinnsvepning på onsdag, BF, och då en rejäl sådan! Hoppas bm går med på det... Ellenova vill träffa sin lillebror nu .
  • Fiansess

    Usch jag syndade igårkväll. Känner mig förkyld och hängig och tog ett glas oboy och vitt bröd (för första gången sen jag fick diagnosen) som gav ett fastevärde på 5,8 imorse. Högsta någonsin! Vi åt ändå vid 20-tiden så det var inte så superdupersent heller .

  • Fiansess

    Välkommen Sally!
    Jag har oxå ungefär samma siffror som de ovan skrivit och klarar mig bra med kosten.

    Igår var jag så jäkla dum och tog 2 ljusa smörgåsar till lunch och fick värde över gränsen. Av 2 mackor??!! Jag blev skitledsen rent ut sagt. Jag äter inte ljust bröd särskilt mkt i vanliga fall, men kommer jag aldrig mer kunna det?? Vad är det som gör att det KAN gå tillbaka sen???

    Här är man less. Idag är det BF, jag har gjort ytterliggare en hinnsvepning, men inget händer och just nu känns det som bebis har bosatt sig därinne för all framtid!
    Jag öppnar mig ju, men får inga värkar. Hur seg kan man vara egentligen??
    Är skiträdd för att inte hinna in den dagen det sätter igång på allvar !

  • Fiansess

    Nej min bebis är envis och vill inte komma ut till kylan. Han kommer väl så småningom, men värmen kan han ju gärna inte vänta på  .

    Åh så kanske mitt höga värde efter mackorna häromdagen beror liite på min hemska förkylning oxå? *hoppas*

    Jag har önskat massa grejer efter förlossingen haha. Bland annat en stor kopp varm choklad. Åhh jag längtar!!

  • Fiansess
    jennsans skrev 2010-01-21 13:08:26 följande:
    undrar om man ska ta med sig oboy själv till bb o få på fikabrickan?? sjukhusets chokladdryck som blandas med vatten är ju inge god...
    Jo när man inte har druckit det på x antal månader så kommer den vara god. Jag LOVAR!!
  • Fiansess

    Klarar inte heller Mcdonalds, men det händer ju väldigt sällan som tur är. Pizza däremot med massa sallad går utmärkt .

    Igår åt vi varma mackor, visserligen med fiberbröd men å andra sidan med chapinjonstuvning. 7,8 blev värdet. Trist, men jag hade inte väntat mig annat eftersom jag är så himla känslig för bröd .

    Tacosen ikväll gick dock super! 5,3 . Sockerfri sås och massa massa grönsaker.

    Hecate: Så härligt med förlossningsberättelse! Vill med skriva min NU! .


    www.fiansess.blogg.se ♥ Ellenova 080411 ♥ ♥ ♥ Mini BF+3 ♥
  • Fiansess
    Himla:
    Ja nu hoppas vi snart det är dags. Väldigt frustrerande att den hotade att komma i förtid och nu inte vill komma alls ;).
    Men det är inte så drygt som jag trodde att gå över ändå. Var värre innan BF då man kände efter hela tiden Jennsans:
    Åh kladdkaka! Vill du dela med dig av receptet?? Jag försökte göra sockerfri kladdkaka till min 25-årsdag och använda sötningsmedel istället. Haha, big nono! Det blev en enda stor kola typ. Gick inte ens att vispa ihop .
    www.fiansess.blogg.se ♥ Ellenova 080411 ♥ ♥ ♥ Mini BF+3 ♥
  • Fiansess
    jennsans skrev 2010-01-23 22:26:09 följande:
    ha ha gott försök med sötningsmedlet dock! men då vet jag att jag inte behöver prova det.. fungerar det i andra kakor? såsom sockerkaka??visst här kommer receptet: Receptet på GI-kladdkaka, som även är bra för diabetiker:100 gram mörk choklad (70 % funkar bra)50 gram smör (jag tar mjölkfritt) (inte jag)1.5 dl sojamjöl 1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker1/2 dl fruktsocker1 fint riven morot1/2 dl grädde (jag har sojagrädde) (inte jag men från orginalet fungerar med vanlig)Blanda allt och in i ugnen i 30 min ungefär, 200 grader. Klartdock blev vår lite för smulig tyckte jag kanske hade den inne aningens för länge?? ingen bra koll riktigt
    Tack .

    Prova måste man haha. Sockerkaka vet jag inte, men jag gjorde kolakakor och lussebullar med sötningsmedel och det gck bra
    www.fiansess.blogg.se ♥ Ellenova 080411 ♥ ♥ ♥ Mini BF+3 ♥
  • Fiansess

    NU HAR HAN KOMMIT !!!

    01.18 inatt föddes vår LIAS, 3250gram och 50cm. I raketfart .
    Klockan 00 startade värkarna och de gjorde ONT, jag kunde verkligen inte hantera dom så vipackade ihop, åkte och ringde fl på vägen. 00.40 kom vi in till förlossningen och 40 minuter senare var han ute.

    Storasyster måste känt det på sig för hon stannade kvar hos mormor igår efter middagen och ville absolut inte sova hemma med oss. Tur det, för då hade vi inte hunnit in .


    www.fiansess.blogg.se ♥ Ellenova 08-04-11 ♥ ♥ ♥ Lias 10-01-24 ♥
  • Fiansess

    Tack allihop .
    Ja snabbt gick det, men jag hade ju blivit varnad som tur var. Och storasyster sov hos mormor den natten vilket var väldigt tur för annars hade vi inte hunnit in knappt .

    Jag har varit lat och inte tagit ett enda prov sen förlossningen, men jag ska ta ett efter middagen idag tänkte jag. Fikade idag, såå gott!
    Och så kan jag ta och meddela att den där varma chokladen efter fl var ruskigt god!!


    fiansess.blogg.se ♥ Ellenova 08-04-11 ♥ ♥ ♥ Lias 10-01-24 ♥
Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2