• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • elaisa

    Ja, jag håller med. Min sambo tyckte att vi skulle åka upp igår kväll men jag ville inte. Tror också att jag verkligen vet/kommer känna om vi måste det. Det här blir min fjärde graviditet och jag tänker att jag känner min kropp och dess signaler nu men å andra sidan har vi också åkt upp allt oftare och inte heller ångrat det efteråt, ibland behöver man ju bara få bekräftat att det inte var något.
     
    Nu känns det ialla fall lugnt.

  • Pilea

    Nej, det är helt rätt, alltid skönt att åka in för en koll bara för att lugna nerverna lite. För min del börjar oron o tankarna smyga sig på ca 14 dagar efter senaste kollen på spec-mvc, det är som en magisk gräns, fattar inte varför. Men när bara 1 vecka gått o krämporna gör sig påminda då kan man lugna sig med att man nyligen varit o kollat. Efter det blir det på något sett bara för mycket o man "triggar" igång sammandragningar på något vänster. Gud som jag svamlar


    Hur går det för Er andra?
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Paincake

    Hejhej alla!


    Här verkar det ha lugnat sig lite. Är nu på tredje dagen utan bricanyl och har varit ute en sväng i det fina vintervädret! Humöret är i alla fall finemang, även om fogarna protesterar
    Men det är ändå lite småtypiskt att när vi väl närmar oss den "magiska gränsen" (35+0) så upphör allt. Undrar var ungen har ärvt det beteendet från...?
  • Izzen

    Pilea: Känner igen det där med att bebis ligger långt ner. Hade så min förra graviditet. Sonen låg ovanligt långt ner väldigt tidigt... Obehaglig känsla!
    Har inte känt så ännu denna gång.

    Men trots att jag nu börjat med bricanylen så ökar bara mina sammandragningar. Försöker fortfarande leva ganska normalt, fast i ett lugnt tempo, är ju sjukskriven, men ändå.
    Men som idag när familjen är hemma och jag vill umgås och vara med dem så blir det lätt att jag tar i för mycket.
    Bara några steg i en trappa gav mig SD, så det svartnade för ögonen..
    Men trots allt så är min tapp inte särskilt påverkad och det är jag oerhört tacksam över!

    Förstår att det måste vara en helt annan stress när man vet att den succesivt blir kortare och minsta aktivitet kan göra att förloppet går fortare!

    Imorgon är det en ny vecka, ett litet myrsteg närmare att komma längre i våra graviditeter!

    Izzen

  • Izzen

    Paincake: EXAKT så var det med min son!
    Där hade vi åkt på kontroller hit och dit, fått bricanyl sprutor, ätit bricanyl tabletter och bara vilat större delen av tiden.

    När vi väl kom till v.34 så var det som att trycka på "off" knappen!!
    Mina sammandragningar var som bortblåsta... Och minst sagt SNOPEN blev jag.
    Han kom ändå 36+1.

    Men MÄRKLIGT hur det kan va!!

    Skönt att du ändå kommit så långt, men mentalt har man ju ändå ställt in sig på att det kan bli en tidig bebis. Så när allt "lägger av" blir man rätt ställd...

    Hoppas allt fortsätter att gå bra! KRAM

  • Paincake

    Izzen: Man får väl ändå hoppas för min mentala hälsas skull att ungen inte dröjer allt för länge... Jag blev nästintill gråtfärdig när jag för några dagar sedan tänkte på att det skulle kunna dröja åtta veckor till i detta "fängelse" om bebisen vägrade komma ut på eget bevåg. Men det blir som sagt bättre efter fredag, då får jag ju ut och röra mig igen! (Hur nu det ska gå till med den monsterfoglossningen jag verkar ha, men det hör inte hit. Då FÅR jag ju faktiskt gå ut.)


    Har i alla fall planerat in en tur till simhallen för att bara ligga och flyta och ta det lugnt i deras relaxavdelning på lördag. Jag håller på att längta mig tokig!
  • Gersemi

    Är bara inne en snabbis nu, har lite brått, men jag har haft samma som några av er, att allt bara avstannat efter v 35. Så bägge mina hotand prematurer är födda mha igångsättning... Klarade inte av att vänta längre då, inte efter 8 veckors sängliggande. Min undran är om inte oro är det som gör skillnaden? Som med värkarna, så länge man är rädd gör de ju dubbelt så ont.

    Återkommer senare ikväll, hoppas jag. Krampå er!

  • Pilea

    Jag fortsätter mitt mitt nät-shoppande för att fördriva tiden lite. Nu har jag t.om näthandlat från Apoteket Köpte lite hygien-prylar osv som jag tänkte packa ner i BB-väskan. Vill ha allt klart, man vet ju aldrig när det är dags att åka in.


    Här om dagen tryckte jag på "köp nu-knappen" på Tradera, köpte ett nytt babyskydd i kartong. Det blidde en BeSafe IZi Sleep för 1495:- med frakt. Tänkte som så att man säkert får igen en del av pengarna om man säljer den på typ Blocket sen.
    Dessvärre var det en del som inte var nöjda med stolen när jag ställde en fråga om den här på FL. Ja, vi får se när den dyker upp.
    Babydrommen.se har kampanj på den just nu o det var samma företag som lagt ut på Tradera.
    Så här ser den ut iaf!
     
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Hur är det med AsaLu? du har inte skrivit något sen i fredags!


    Alve 060129 Tyra 071019
  • elaisa

    Gud va härligt att packa bebisväskan! glöm inte kexchokladen...{#lang_emotions_smile}
    Min första bm pratade så mycket om vad jag skulle ha med till BB och jag packade pliktskyldigt ner allt från hennes lista. Sen hann jag inte ens öppna den innan sonen var ute samtidigt som sambon slukade alla kexchoklader,bananer o cola i ren nervositet.

    Idag har jag en städerska här som städar hela huset! En doft av såpa börjar sprida sig - helt underbart för här var så smutsigt och äckligt. Och jag bara ligger här...

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar