• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • AsaLu

    Ja hur överlever man flera veckor på sjukhus? Vet inte men nu har jag legat inne i 5 veckor o jag andas i alla fall fortfarande... Skulle nog som många säger vara svårt att vara stilla på samma sätt hemma, men nu är det mindre än 2 v kvar tills jag kanske kan få åka hem!!!!!!
    V26 + 2 idag så läget är ju ett helt annat än när hela vårt elände började (TTS m operation o ena tvillingen dog osv...) på annandag jul. Så trots allt känner jag mig hoppfull att vi ska komma hem med en pigg tjej till slut {#lang_emotions_smile}
    Alla har full rätt att klaga! Jag tycker vissa dagar att det är mest synd om mig i hela världen men inser att det finns oräkneliga situationer som vore värre...

  • Gersemi

    Hemma igen Livmodershalsen har förkortats med 1,5 cm, men ingen större fara. Skulle åka in om det drog igång.  Trött nu

  • Paincake

    Undrar fortfarande hur lång min livmoderhals är. Den har mätts en gång, den 25 december, och då var den 30 mm lång. Vad är normalvärdet? Nån av er som vet?

  • Gersemi

    Som längst har min varit 5,5 cm, läkaren sa att det är möjligt att den kan bli 6 cm, men troligen inte mer. Vet inte vad 'normalvärdet' är.

  • Pilea

    Gersemi:


    Skönt att du fick komma hem igen!
    Tror cervix-längden skiljer sig mellan olika personer så det som är normalt för en kanske inte är det för en annan. Min tapp har iaf aldrig varit längre än 4,2. Sen kan det ju vara intressant att veta hur den är i vanliga fall så man har något att jämföra med. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Gersemi

    Pilea: Måste ha varit otrolit skönt att dottern stannade så mycket längre! Fick ni med henne upp på BB direkt eller blev det neo där med? Har ju som sagt sluppit neonatalen själv, men funderar på hur det skulle bli om det blir så... Allra helst som vi bor i Västerås som haft vissa bekymmer med sn neonatalavdelning...

    AsaLu: Låter som att ni varit igenom en himla pärs! Beklagar verkligen att ni miste ert ena barn. Det finns ett änglarum här på FL som faktiskt varit en stor hjälp för mig, om du känner att du behöver lite extra stöd kan jag rekommendera det! Känner igen det där med att dagarna går, oavsett vad som hänt. Och man hänger med, även om man inte har en aktiv del i det. Det var så jag kände när vår ängel fötts. Hoppas att allt går väl med er lilla tjej

    Ego: Så trött, så trött. Som vanligt. Är dessutom gräsänka idag, sambon jobbar för fullt, det var nåt bröllop idag har jag för mig. Funderar över gårdagens resultat. Som sagt, ingen fara än, men har ju ändå krympt 1,5 cm. Det tyder ju på att det kommer att fortsätta krympa, precis som tidigare, så det kanske är till att börja stålsätta sig? Jag håller fast vid att om man kan förbereda sig, så är det helt klart bäst att göra det. Inte för att jag vill ta ut någon olycka i förskott, utan jag vill inte att olyckan ska bli så stor, att chocken ska drabba en igen. Stressen som kom, och rädslan, första gången var obeskrivlig, och den hjälpte knappast till att stoppa förloppet!

    Hm, det är lättare att skriva till er om detta, för ni fattar vad jag menar. Det känns ltie svårare i änglarummet, för där är fokus på lenande barn. Så länge de lever är allt överkomligt. Vilket såklart är sant, men jag måste liksom få ta till mig detta, förbereda mig.

  • Pilea

    Gersemi:


    Med dottern behövdes aldrig neo, vilket var jätteskönt. Vi stannade ca 1 vecka på vanliga BB eftersom hon var lite gul o fick sola 1gg.
    Tänkte på det där med cervixlängden! Ska den inte kortas naturligt så att säga ju längre gången man är?
    Förstår hur du tänker! Det är verkligen skitjobbigt att gå på extra koller o få domen eller vad man ska säga, lika nervöst varje gång. Fast samtidigt är det skönt att bli kollad. 
    Jag ska på koll den 11feb först. Om jag får passera sonens födelsevecka kommer jag nog automatiskt lugna ner mig lite i psyket. Försöker att fokusera på att jag faktiskt gick bra mycket längre med dottern så chansen att jag gör det igen är väl minst lika stor egentligen. 
    Nu har vi kalasat färdigt här hemma o jag satt som en prinsessa i min fåtölj o blev uppassad Alla gäster var duktiga o hjälpte till att städa undan efteråt, hi hi! Skönt att ha det överstökat.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Idag går jag in i v.28 (27+0), 2 trimestrar avklarade o bara 1 kvar


    Alve 060129 Tyra 071019
  • elaisa

    Grattis Pilea, måste kännas så skönt!
    Vecka 28 är mitt hägrande mål just nu (är i v25+4) men för mig ingen bra helg... jag kan inte kliva ur sängen förrens magen blir sten hård och det sticker och ilar i min livmodertapp. Har velat fram o tillbaka om vi ska åka in men avvaktat.

  • Pilea
    elaisa skrev 2010-01-31 15:53:54 följande:
    Grattis Pilea, måste kännas så skönt! Vecka 28 är mitt hägrande mål just nu (är i v25+4) men för mig ingen bra helg... jag kan inte kliva ur sängen förrens magen blir sten hård och det sticker och ilar i min livmodertapp. Har velat fram o tillbaka om vi ska åka in men avvaktat.
    Usch, va jobbigt!
    Har också en del sammandragningar + ont i korsryggen, men jag inbillar mig att det är foglossningsont. Men hur vet man egentligen? Jag känner ju att blygden typ glider isär när jag reser mig upp o det liksom ilar till, skär i mig. Men det onda i korsryggen sitter liksom kvar som en konstant smärta, blir varken mer eller mindre ont när jag får sammandragningar. 
    Men jag känner att bebis ligger väldigt långt ner o pressar. Ibland när jag står upprätt känns det som magen typ ska trilla av, svårt att förklara.
    Men någon stans inbillar jag mig att när man tvekar på om man ska åka in så är det nog inget. 
    Som när sonen kom så tidigt, då var det ju något i mig som "sa" att detta borde kollas upp, minns inte att jag hade särskilt ont egentligen, lite ont i korsryggen, men det var känslan som avgjorde.
    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar