• Skehamn2010

    Brukar du köpa svindyra märkeskläder till dig själv?

    Köper du och använder såna kläder? Då menar jag riktigt dyra kläder. Jag fattar inte hur man kan köpa ett par jeans för 4000 när det finns exakt likadana för 1000.

    Eller en dunjacka för 6000 när det finns såna som kostar 1500 och är lika varma. Ni kan säga vad ni vill i det fallet för jag har haft en peakjacka som jag då gav 4500 kr för. Nu har jag en vanlig dunjacka från en vanlig sportbutik som kostar 1500. Ska jag vara helt ärlig så känner jag ingen skillnad.

    Jag har haft äkta uggs som kostade 2000 i nypris. Nu har jag fakeuggs för 700 kr. Minst lika varma.

    Jag har köpt några riktigt dyra plagg i mitt liv men det har alltid varit en stor besvikelse. Vilket slöseri med pengar.....Det gäller dyrt smink med, vilket skit...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Brukar du köpa svindyra märkeskläder till dig själv?
  • Eleni

    Det gör jag aldrig. vet att billiga kläder har lite sämre kvalitet, men tycker inte dom dyrare som jag har råd med är så mycket bättre så det är värt det. Köper inga jeans för tusen spänn, det är dyr-jeans för mig. 100 kr jeans och 50 kr toppar på Ginas rea, funkar utmärkt!

  • Eleni
    Carisma skrev 2010-01-15 00:00:12 följande:
    Nja, handlar mest på NK men jag vet inte om det är svindyra kläder.Har en kappa för 5000 kr. Det är väl mitt dyraste plagg. Dyraste jeansen 2200 kr. Tröjorna ligger på typ 1000 kr. Köper alla underkläder och strumpor i dyrare märken också.Så vad skall jag rösta?
    Du ska nog rösta dyrt. Får jag nu fråga en insatt person: Är dom kläderna bättre än billiga? Eller är vissa dåliga ändå? Med dåliga menar jag slits, noppas, går hål, blir urtvättade. Om det håller är det ju värt att köpa tidlösa plagg som kommer bli favoriter för dyrare pengar, så dom håller länge. Men jag gillar att köpa trendiga grejer också och har man en topp bara en säsong gör det ju inget att den inte håller så bra..
    Det som är värt pengar enl mig är: handväska, kappa/jacka, stövlar. Jeans också eg men bara om man lyckas hålla den vikten man trivs i, det är därför jag köper billiga för jag vill gärna gå ned..
  • Dorian Ertymexx

    Gud nej. What's the point? Kläder ska vara praktiska och fina. Man kan få både och utan att det står någons namn på det, och därför kostar det tiodubbla.


    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • southernbelle

    Innan barn var jag märkes freak nu är jag inte det längre. Jag lägger pengar på väskor, solglasögon, smink och andra saker, men kläder blir det mest HM nu förtiden. Om jag blir fin igen (nu ser jag bara så jäkla mossig ut) så kommer jag kanske tycka att det är kul att handla lite dyrare kläder igen.

  • southernbelle
    southernbelle skrev 2010-01-15 00:27:38 följande:
    Innan barn var jag märkes freak nu är jag inte det längre. Jag lägger pengar på väskor, solglasögon, smink och andra saker, men kläder blir det mest HM nu förtiden. Om jag blir fin igen (nu ser jag bara så jäkla mossig ut) så kommer jag kanske tycka att det är kul att handla lite dyrare kläder igen.
    Måste nog korrigera mig själv..märkesfreak är nog inte rätta ordet, utan mer fina ovanliga boutique kläder från ganska okända designers.
  • Carisma
    Eleni skrev 2010-01-15 00:23:28 följande:
    Du ska nog rösta dyrt. Får jag nu fråga en insatt person: Är dom kläderna bättre än billiga? Eller är vissa dåliga ändå? Med dåliga menar jag slits, noppas, går hål, blir urtvättade. Om det håller är det ju värt att köpa tidlösa plagg som kommer bli favoriter för dyrare pengar, så dom håller länge. Men jag gillar att köpa trendiga grejer också och har man en topp bara en säsong gör det ju inget att den inte håller så bra..Det som är värt pengar enl mig är: handväska, kappa/jacka, stövlar. Jeans också eg men bara om man lyckas hålla den vikten man trivs i, det är därför jag köper billiga för jag vill gärna gå ned..
    Ja du. Det är så olika med vilket märke du köper. Kan ju starkt rekomendera tex Peak Performance eller Sail Racing. Deras jackor är helt fantastiska. Så otroligt bra kvalité.
    Sen tycker jag att Frank Dandys underkläder är värdelösa. D&G underkläder är inte heller så bra kvalité. Ralph Lauren har jag bara två plagg i och båda blev noppriga efter ett par tvättar. Henri Lloyd gör bra grejer. Tiger of Sweden likaså. Underkläder från CK är att rekomendera.
    Jag har ju så mycket olika märken i min garderob. Det är helt enkelt olika.

    Vad gillar du för stil på kläder då?
  • southernbelle
    Carisma skrev 2010-01-15 00:32:49 följande:
    Ja du. Det är så olika med vilket märke du köper. Kan ju starkt rekomendera tex Peak Performance eller Sail Racing. Deras jackor är helt fantastiska. Så otroligt bra kvalité. Sen tycker jag att Frank Dandys underkläder är värdelösa. D&G underkläder är inte heller så bra kvalité. Ralph Lauren har jag bara två plagg i och båda blev noppriga efter ett par tvättar. Henri Lloyd gör bra grejer. Tiger of Sweden likaså. Underkläder från CK är att rekomendera. Jag har ju så mycket olika märken i min garderob. Det är helt enkelt olika. Vad gillar du för stil på kläder då?
    Jag tycker RL, Gant osv piketröjor har OK kvalitet, medans vissa märkes jeans är helt fruktansvärd i kvaliteten. Håller med om att många märkes underkläder är kassa (victoria secret, D&G osv).
    Jag köper nog inte designer kläder pga av kvaliteten. Om jag går och köper tex en Marc Jacobs tunika är det för att den är superfin och jag vet att varenda kotte inte kommer ha likadan. Jag har favorit designers som bara gör så snygga kläder så det inte går att motstå, men dom inte någon superkvalite direkt.
  • Kan inte bli bättre än såhär

    Alltid dyra kläder! Ny dunjacka varje år för minst 7000 och till dottern för ca 5000. Varför inte? Har mycket sparat och har råd att unna mig det jag vill och gör det. Lågger mig inte i hur andra gör och förutsätter att inte andra ifrågasätter vad jag gör.

  • Carisma
    southernbelle skrev 2010-01-15 00:43:10 följande:
    Jag tycker RL, Gant osv piketröjor har OK kvalitet, medans vissa märkes jeans är helt fruktansvärd i kvaliteten. Håller med om att många märkes underkläder är kassa (victoria secret, D&G osv).Jag köper nog inte designer kläder pga av kvaliteten. Om jag går och köper tex en Marc Jacobs tunika är det för att den är superfin och jag vet att varenda kotte inte kommer ha likadan. Jag har favorit designers som bara gör så snygga kläder så det inte går att motstå, men dom inte någon superkvalite direkt.
    Ja det är ju lite svårt det där. Jag tycker att Fred Perry, Gant, Lacoste tex har jättebra  kvalité på sina pikétröjor medans Henri Lloyds bleknade i färgen fort. I övrigt så har alla Henri Lloyd-kläder jag har vart bra. Och ett par Lacoste-strumpor jag tvättade en gång blev fula och noppriga.
    Ben Sherman är jag väldigt besviken på också.
  • southernbelle
    Carisma skrev 2010-01-15 00:51:42 följande:
    Ja det är ju lite svårt det där. Jag tycker att Fred Perry, Gant, Lacoste tex har jättebra  kvalité på sina pikétröjor medans Henri Lloyds bleknade i färgen fort. I övrigt så har alla Henri Lloyd-kläder jag har vart bra. Och ett par Lacoste-strumpor jag tvättade en gång blev fula och noppriga. Ben Sherman är jag väldigt besviken på också.
    Håller med om Ben Sherman. Henri Lloyds pike har vi nog aldrig testat (det är maken som andvänder pike tröjorna). Jag vart positivt överaskad av Tommy Hilfigers kvalite på piketröjor. Dom är ganska tråkiga men bra kvalite.
Svar på tråden Brukar du köpa svindyra märkeskläder till dig själv?