Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Tor 16 feb 2012 15:27
  258284 visningar
  1284 svar
  Inlägg från Marcus1977 Visa alla inlägg

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Hej! Vad intressant att hitta en tråd med andra med samma frågor och funderingar! Har verkligen känt mig ensam om det här! :) Mina problem började för några år sedan då jag höll på med elitidrott. Gjorde tabben att träna när jag var sjuk,och åkte på hjärtmuskelinflammation. Var riktigt illa däran med bl.a. en v vistelse på hjärtintensiven,och sjukskrivning i 5mån. Har dock sedan dess i olika utsträckningar problem med väldigt symtomgivande VES. Är välutredd med långtidssjuk-EKG,arbetsprov och ultraljud,och allt ska vara som det ska. Har iof EKG-förändring vid arbetsprov,men det ska inte spela någon roll sägs det. Men det är ju så fruktansvärt svårt att "gå vidare", och släppa oron när jag får så tydliga symtom. Kan bli så trött av ves att jag måste gå och lägga mig och sova. Har försökt se ngn röd tråd gällande uppkomsten av extraslagen,men de verkar kunna när som helst och hur som helst. Kan även ha perioder när jag känner ett eller två st på kanske ett halvår,sen kan jag ha perioder där jag har säkert 200 eller fler per dag och kanske 10 per min. Mkt frustrerande och på sitt sätt deprimerande,då jag känner att jag oroar mig och blir påverkad. Är det ngn som har tips,råd eller idéer om hur man ska förhålla sig till det här? Ska man lite helt blint på läkarna? För mig känns det svårt att känna mig frisk,när jag blir så påverkad av Ves:en. Tack för en toppentråd! // Marcus

 • Sön 19 feb 2012 19:15

  Någon av er som har varit med ett tag. Hur många VES brukar ni ha per dag när det är som värst? Blir ni också helt slut,så att man knappt orkar stå upp när det håller på? När det är som värst kan jag ha ett par tusen Ves per dag,och då orkar jag knappt hålla mig vaken.

 • Sön 19 feb 2012 21:32

  Hej hjärttjejen! Tack för ditt svar! Läste jag rätt, hade du drygt 40000 per dygn,!? Det är ju en ansenlig mängd,kan man ju lugnt säga .... Jag antar att du är välutredd,och vad har dom sagt om en sån frekvens av Ves? Kommer de också perioder? Har du många ves även i vardagen,så att säga? Ja,jag är utredd både med arbetsprov,ultraljud och långtids-EKG ,och det ska ju inte vara ngt att oroa sig för.Har dock svårt att acceptera sig själv som frisk,när man blir så fysiskt påverkad,som man kan bli. Vilka utredningar har du gjort,och vad har dom visat? Tack för ordet! // Marcus

 • Sön 19 feb 2012 22:22

  Antar att det är koffeinet i colan som gör det. Koffein ska ju kunna trigga sådana besvär. Mina ves kan sätta igång av kaffe.

 • Tis 21 feb 2012 18:27

  Du,jag beundrar dig som ändå verkar klara av att hålla huvudet högt trots strulande hjärta. Jag har haft dagar då jag har varit helt panikslagen och övertygad om att hjärtat kommer ligga av,och då har jag haft kanske 10 ves/min och ca 2000 /dygn. Så all respekt till dig som klarar av det 20- dubbla antalet! Mitt stora problem är att jag har varit livshotande sjuk med hjärtat. En mkt allvarlig hjärtmuskelinflammation med ventrikeltakykardi och kortare stopp. Nu är ju den utläkt och hjärtat ska ju vara ok trots extraslagen,men jag kan bara inte släppa det och acceptera att jag är frisk... Håll huvudet högt alla ni som läser den här sidan. Vi är många med samma problematik!

 • Lör 25 feb 2012 10:32

  Kanya... Jag vet precis hur du har det. Det jag brukar försöka göra (vilket inte alltid funkar) är att intala sig att hade det varit ngt farligt,så hade du antagligen inte stått upp nu... Låter kanske lite dramatiskt,men det funkar för mig ibland. Jag har levt med mina extraslag i snart 8år,och hade det varit farligt hade jag varit borta för länge sedan,helt enkelt. Det går upp och ner,kan man ju säga. Vissa perioder har jag nästan inga extraslag alls,bara något enstaka. I andra perioder kan jag ha 10/min och totalt kanske 2000 på ett dygn. Jag vet att det är enormt svårt att acceptera sig som frisk när man har så tydliga symtom,tro mig jag vet. Men man får försöka lita på läkarna,och anse sig som välutredd och frisk. Det funkar inte alltid för mig heller,men man måste ju försöka. Mitt stora problem är att jag har varit svårt sjuk i hjärtmuskelinflammation,med dramatiskt förlopp med en veckas vistelse på hjärtintensiven,och livshotande arytmier. Jag menar bara att hade jag inte varit med om det hade jag antagligen inte brytt mig alls om extraslagen,som ju varenda människa har emellanåt. Försök intala dig att hade du haft någon livshotande sjukdom som framkallar extraslagen,hade det ju synts på en gång på en undersökning. För det är ju så att extraslagen i sig själv är ju inte farliga,utan det är ju bakomliggande sjukdomar som framkallar extraslagen som är det isf. Och det hade ju som sagt synts på undersökning. Ochbhar du inte gjort ngn sådan så bör du ju göra det,om inte annat för att lindra din oro. Lycka till! // Marcus

 • Lör 25 feb 2012 10:33

  Sorry,nu såg jag att du är under utredning. Det kommer säkert visa att allt är ok. Och en ,läckande aortaklaff är ju inte akut heller.

 • Sön 26 feb 2012 10:08

  Jour65: tyvärr kan jag inte svara riktigt på det,då mina episoder inträffade under sömn. Det jag minns är att jag kände mig "outsövd"när jag vaknade. De inträffade när jag låg inlagd,och övervakad med telemetri,och de kunde se att dom var ganska korta och självterminerande dvs slutade av sig själv. Dn längsta episoden ska tydligen ha pågått ca 20 sek.

 • Sön 26 feb 2012 10:08

  Hur känns dom för dig? Vilka symtom har du när du får VT?

 • Sön 26 feb 2012 10:14

  Kanya: idag så tränar jag inte längre. Helt ärligt så orkar jag inte utsätta mig för obehaget och rädslan för att träna med strulande hjärta. Brukar promenera samt att jag har ett fysiskt jobb,så det får räcka för nu,tills jag hittar "modet" att börja träna igen. Jag äter också seloken för extraslagen,men måste också passa mig lite då jag pr förskräckligt låg puls. Har låg vilopuls som det är,och med seloken kan jag hamna under 40,vilket gör mig trött och hängig. Så jag tar bara seloten,når jag känner att det är outhärdligt med extraslag .

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...