• Hjartesjalen

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


    Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
    Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
    Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
    Har e gammla traden del 11.

    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
  • Kanya

    Har också väldigt svårt att acceptera att jag ska behöva "leva med det här". Fast hela den meningen känns lustigt formulerad, för jag går ju faktiskt runt och tror att det kommer att döda mig.
    Råkade läsa en artikel i aftonbladet som inte gjorde min ångest kring hjärtat, bättre precis. Vill inte gå in djupare på vad den handlade om då det kanske spär på er ångest också. (handlade inte om extraslag)

  • pepparmynta

    Jag har över 10.000 extraslag om dagen. Och jag känner dem. Mest besvärligt är det när man skall somna eftersom slagen håller en vaken. Jag känner mig också lite trött ibland. Kanske för att jag faller ner i puls när jag har extraslag. Ibland har jag kanske bara 40 riktiga slag på en minut (och kanske 20 VES).

    Jag har experimenterat en del för att se om jag kan få ner antalet dubbelslag, men det har inte gått så bra. Att få dem att öka är lätt (alkohol, kaffe, socker, ...) Men att få dem att minska är som sagt svårare.

    Jag känner däremot ingen direkt ångest över hjärtrytmen. Man kan ju faktiskt leva med förmaksflimmer - då har man ju inga riktiga slag alls. Jag har själv fått prova på det i ett halvår. Blev av med det i en s.k. elkonvertering. Men ett halvår senare så började dubbelslagen.  
     

  • Marcus1977

    Nu imorse när jag vaknade,kände jag på en sek att detta blir en dag med många ves. Har haft några riktigt lugna och sköna dagar nu,men så fort jag vaknade kände jag direkt,att nu är det dags igen. Kände mig trött och konstig,och tio sek senare satte det igång. Nu har jag ca 5/min. Är det någon som brukar/har känt det tidigare?

  • Kanya

    Marcus: Kan ibland också känna när det kommer att bli en dålig dag med mycket extraslag. Hoppas att det lättade något för dig under dagens gång.

    Jag är helt psykiskt nedbruten på grund av min oregelbundna hjärtrytm. Mår jättedåligt. Har svårt att se hur ett "friskt" hjärta kan slå så mycket extraslag. Har även stickande känslor i brösten och känner mig lätt anfådd. På vårdcentralen möts jag bara av nonchalans. "Alla människor har extraslag, hejdå". Jag går sönder.

  • Marcus1977

    Kanya: Om du mår så dåligt måste du söka hjälp. Och då menar jag inte kardiolog,utan samtalshjälp i någon form. Försök övertala dig själv att du är utredd, och att det du känner är ofarligt. Jag vet av egen erfarenhet att det kan kännas omöjligt, men försök! Gå till VC, och prata med din läkare, som kommer remittera dig vidare till kurator el motsv.

  • pepparmynta

    Kanye: Jag har blivit utredd (ultraljud, 24-timmars-ekg och arbetsbelastnings-ekg). Slutsatsen är att rytmstörningen är ofarlig. Blir det värre kan ablation eventuellt vara en möjlighet.

    Är det någon som provat att lägga om kosten och fått en förbättring? 

  • Linda71

    Jag har Ves och kan ha många i följd efter varandra (tror jag), hjärtat slår i alla falla inte normalt förrän efter 10-15 slag i bland. Och enl läkarna så har jag ett friskt hjärta.
    För 2 år sen så hade jag en period när jag hade ca 15,000 es under ett dygn. Vet ni vad läkaren sa efter ultraljud?? " du kan t om motionera med dessa es"..... herregud tänkte jag, men det gjorde mig lite lugnare och det var kanske det som var meningen, vad vet jag.

    Hur som helst, jag har ej så många idag, men under tuffa perioder kan jag ha ca 1000 es på ett dygn, och jag känner nästan varenda en. Jag blir inte alltid rädd men jag blir påverkad och också trött, introvert och otålig. Det jag har lärt mig att göra är att försöka vila så mkt som möjligt, ta varje tillfälle i akt, men det är lätt med i vardagen dock.

    Jag tänker också att "jag har inte dött ännu" efter alla dessa es. Men man vet ju inte hur detta kan påverka en i framtiden. Läkaren sa också att jag får bereda mig på att es kommer kanske att accelerera vid ex livsavgörande situationer som ex sorg, stora förändringar mm. Att min inre stress ligger på hjärtat i stället för magen.

    Sov så gott!
    kram 

  • SötaSarah

    Ni som fått veta att ers es är ofarliga, kan ni också få så ni typ blir helt matt. Av bara ett eller två, jag är i en period nu då jag har rött lite extraslag (har alltid få i jämförelse med er men) men plötsligt kommer det ett eller två Oxh nån gång ibland kan jag känna i hela kroppen typ eller hela bröstet hur det känns konstigt och blir helt matt i kroppen, konstig känsla i bröst och mage som att allt står stilla typ för några sekunder, jättesvårt att förklara!

  • pepparmynta

    Ibland kan jag känna mig matt och/eller yr när jag har es. Men det är nog för att pulsen blir låg. För en del stiger i stället pulsen med es.

    Jag kan ibland känna ett enstaka slag extra mycket. Oftast känns det dock lite oroligt i bröstet vid es, ibland en aning stressande - som om man har hjärtat i halsgropen. Kanske blir man lite mer avtrubbad när man har väldigt många es, så att man inte tänker på det lika mycket? 

    Jag motionerar och känner mig ganska frisk i övrigt. Dock har jag försökt dra ner på vardagsstressen. Mindre jobb, ordentligt med sömn och ingen press på fritidsprojekten.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12