• Hjarte­sjalen
    Äldre 22 Jan 04:50
    413301 visningar
    1291 svar
    1291
    413301

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


    Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
    Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
    Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
    Har e gammla traden del 11.

    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
  • Äldre 6 Apr 16:51

    Hej

    Jag äter Metroprolol, betablockare, typ som Seloken. Förra veckan gick jag upp till 100mg för att jag inte orkar mer. Jag har under en 2 års period gått ned från 100 till 50 och hade ätit 50mg sen i julas.
    Men denna gången hjälper det inte så mkt tycker jag, blir bara supertrött istället. Så vi får se, kanske går ned lite igen trots att jag har mkt es just nu.

    Jaja, idag är det en ok dag i alla fall, hoppas det håller i sig.

    kram på er. 

  • Äldre 8 Apr 21:17

    Har ni som har supermycket es haft väldigt få sen har det ökat? Gruvar mig för att få som er, flera tusen om dagen så man knappt står ut! :/ Jag har kanske 5-10 om dagen och inte ens varje dh i perioder. Inte påfrestande med andra ord bara läskigt ibland! Och livrädd at det är nåt farligt förstås men tycker ju om de skulle vart hjärtefel att man skulle haft mer besvär än så och även i speciella situationer det är ju verkligen inget mönster alls...

  • Äldre 9 Apr 07:50

    Söta Sarah: Jag hade jättemycket redan när det började och det började väldigt hastigt, alltså ingen ökning av antalet/frekvensen. Typ fem VES i minuten i flera dygn och jag fattade inte vad som hände (efter ett spinningpass för 13 år sedan). Försök ta det lugnt, om du är utredd är det säkert ingen fara. Extraslag är jättevanliga och i regel helt normalt, i mitt fall är det lite speciellt eftersom jag haft en hjärtmuskelinflammation (troligen var det den som spökade under spinningpasset), men det är ändå sannolikt inte farligt.
    Kruxet är att man tenderar att få lite fler om man stressar upp sig, så försök att ta det lugnt, skickar en kram.
    Jag fick ett VES just nu när jag sitter och skriver, de är jobbiga men oftast inte alls farligt hos unga och i övrigt hjärtfriska människor.
    Testa att minska på koffein, det har hjälpt mig. Lycka till!

  • Kanya
    Äldre 11 Apr 00:52

    Har har en jättejobbig dag, med många obehagliga es och bigemini. Ska få ett 24-timmars ekg i morgon, hoppas för ovanlighetens skull att det blir en riktigt hemsk dag med mycket ojämnheter så att de kan fånga det riktigt ordentligt.

  • Äldre 13 Apr 16:39

    Kanya: Hur gick det? Hade du några problem under tiden du hade ekgt?

  • Äldre 13 Apr 21:43

    Efter att ha haft en jobbig period på några månader med över 300 om dagen så fick jag från och med igår en paus . Helt otroligt jag fattar ingenting hur det bara försvinner . Men nu tänker jag inte tänka på det och bara njuta av lugnet.

  • Kanya
    Äldre 14 Apr 02:42

    Marcus: Det gick "bra". När jag kom till sjukhuset för att hämta 24-timmarsdosan så tog sköterskan ett sedvanligt ekg. Och som en skänk från ovan bråkade hjärtat ordentligt precis då, hon tittade på mig och sa att hon förstod att jag tyckte det var jättejobbigt. Fick sedan dosan påkopplad och hade relativt många arytmier under dygnet, skulle säga att det var ett dygn av "medelgrad". Men vid tidigare 24-timmars har det knappt varit något. Så det här känns som en framgång. Är nöjd. Ska bli intressant att se vad läkaren säger efter han har tittar på det. Förbereder mig mentalt på att det förmodligen ändå kommer klassas som "ofarligt" och att inget görs. Lika bra att tänka så, så slipper man bli besviken.

  • Kanya
    Äldre 14 Apr 02:43

    Hur mår ni andra?

  • Äldre 18 Apr 11:33

    Hur det med alla? Själv är det väl sådär. Fick ett lite halvtråkigt besked att läkaren som remitterade mig till mr, fått tillbaka remissen med förklaringen att dom inte tyckte jag behövde göra den undersökningen. Så nu anser dom mig färdigutredd... Förklarade att vissa dagar kan jag ha 2000 ves, och är helt färdig. Ja,du får väl söka akut, blev det lite nonchalanta svaret . Så just nu känns det lite tungt att jag enligt läkarna helt enkelt får invänta att ngt riktigt allvarligt händer,innan man går vidare med undersökningar. Inte jätteroligt,och märklig inställning från sjukvårdssidan. Kanya: Har du fått svar på EKG: t?

  • Kanya
    Äldre 20 Apr 03:52

    Marcus: Känner verkligen med dig. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Förstår frustrationen och "hopplösheten". Men, som vanligt, du är inte ensam i det här. Vi får kriga oss igenom detta tillsammans. Sjukvården är sjukt nonchalanta när det kommer till extraslag och det jävla handikapp det faktiskt innebär i många fall. Jag har inte fått svar på mitt 24-timmars än. Även om hjärtat strulade mycket under bevakningstiden är jag rädd för att få samma besked som du.

    Synd att man inte forskar mer på det här området.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12