• Hjartesjalen

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


    Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
    Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
    Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
    Har e gammla traden del 11.

    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
  • pepparmynta

    Jag tänkte bara säga att jag provat att logga en hel natt med oximetern jag nämnde tidigare. Det resultat man får ut är bara en linje över pulsen och blodets syremättnad. Dvs, inte den linje över blodfödet som man ser i displayen när man mäter live. Så man kan inte se dubbelslagen i en sådan logg.

  • Marcus1977

    Hur många här inne har haft kopplade VES,och vad har ni fått för svar av läkarna gällande det? Jour65: Hur gick ditt arbetsprov?

  • jour65

    Hej, lyckligt hemkommen från operation:har nu en revealdosa i bröstet som ska övervaka rytmen i 3,5 år. Tackade nej till starka medel i kanylen (propofol och dormicum) så jag behövde inte ens ligga på uppvaket, skönt!


    Cykelprovet blev tyvärr inställt eftersom jag hade nåt virus i kroppen med huvudvärk och muskelvärk så läkaren sa nej. Vill ju inte ha en TILL hjärtmuskelinflammation för att jag ansträngt en risig kropp.


    Men ska få ny tid snart, nu är jag piggare!


    Bedövningen från op har inte lagt sig än så jag befarar ont och lite feber närmaste dagarna, nu blir det till att vila! Tack för all uppmuntran och hoppas att era hjärtan slår i sinus i största möjliga mån


     

  • jour65

    Jo, just det: Marcus: Ja, min MR var helt UA. Men läkaren tror ändå att det är ärr, men så pyttesmå att de inte syns. Han har ingen annan förklaring till mina besvär.
    Du undrade över kopplade VES: Jag har ju kopplade VES, men det tror jag att jag nämnt tidigare. Har fått varierande svar ang detta. Arytmispecialisten (som jag går hos nu) ser inga problem med det, medan läkaren jag hade innan bara sa helt kort: "Ja, det är ju inte normalt".
    Men jag har inte funderat så mycket på det, tänkt att arytmidoktorn borde kunna mer än hjärt/kärlläkaren om just detta. Även om hjärt-/kärlläkaren är himla trevlig och duktig på alla sätt.
    Och så länge det bara är två åt gången är det rätt lugnt, värre när det kommer en hel serie (som nu ska undersökas med revealdosan i bröstet).

  • Marcus1977

    Jour65: Skönt att få revealdosan insatt ,så att du förhoppningsvis kan få svar på vad du känner. Hur ofta läser dom av den? Var tredje månad? Själv är det väl sådär. Väntar på svar från läkaren om det överhuvudtaget blir ngn mr. Annars tror jag att jag försöker hitta ngt ställe där man kan göra det privat. Det kostar ju en slant,men struntsamma. Jag vill ha svar på om det är min fd myocardit som spökar. Och är det inte det är det väl ngt annat. Vi får väl se vad som händer... Just nu är det pyton... Ca 1000 ves om dagen,och riktigt kraftlös och trött. Jiippi...

  • Linda71

    Hej

    Jag har ves och just nu ett väldigt hoppande hjärta. Nu har det hållit på i 2 mån med att det känns som jag har es i varannat slag under ca 30sek , sen slutar det och så kan det komma igen närsomhelst. Och just nu är det  minst 100gånger om dagen.(alltså flera ggr i timmen). Allra oftast är det när jag ex reser på mig och går. Sätter jag mig ned och vilar så försvinner det. Sitter jag vid mitt skrivbord och jobbar så kommer de inte, men reser jag mig upp och går, så kommer de. Då känns det som vartannat slag är es, är det det som är "kopplade es"???
    Så här har jag inte haft på 2 år, utan jag har haft 1 åt gången men dock flera ca 500 om dagen när jag mår bra.

    Jag är väldigt nära gränsen nu till vad jag orkar mentalt, så jag är nära att boka tid hos doktor igen. Skulle vilja ha 24h ekg så de får se hur es ser ut. Jag har gjort MR ua, så es borde ju vara friska. Kan friska es övergå till sjuka tro????

    Vad jag haaaatar dessa es!!!!!!! 

  • jour65

    Hej alla och Glad Påsk! själv tillbingar jag helgen i sängen med yrsel, illamående, trötthet, lite feber och smärtor efter operationen. Hoppas det vänder snart.
    Linda71: Kopplade VES är när två kommer direkt på varandra, det du beskriver, varannan eller var tredje slag, kallas bigemini eller trigemini.
    Marcus: Varför tvekar de om MR?
    Härda ut båda två: det här tenderar att komma och gå i vågor, ibland dagar, ibland veckor, ibland månader. Det kan tvärvända när som helst och försvinna i perioder.

  • jour65

    ps: man får en tillhörande dosa att trycka på när man känner symtom. Jag tror att den nollas efter tre tryck och då måste läsas av, så hur ofta den blir avläst beror på hur mycket symtom jag haft. Ska få en utrustning att ha hemma för fjärravläsning, då kopplar jag upp mig direkt till sjukhuset och slipper åka in varje gång. skönt.

  • jour65

    Nu var det jag igen, ursäkta tjatet, är så impulsiv att jag trycker på posta innan jag tänkt klart


    Jo: får ni någon medicin för extraslagen? Jag tar Selokén 125 mg om dagen, annars skulle jag aldrig stå ut. Det tar inte bort problemet helt, men för mig har det dämpat ganska bra. Man blir lite trött av tabletterna, lite "handbromsen i" när man rör sig, men jag tycker att det är värt det. Tröttheten gick för min del över efter första halvåret eller nåt sånt. Jag har ätit dem i 13 år.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12