• Hjartesjalen

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


    Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
    Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
    Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
    Har e gammla traden del 11.

    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
  • nity

    Hej alla!
    Jag är helt nya här men har följt era hjärtbekymmer en längre tid och hittat massor av stöd och kloka erfarenheter här.
    Jag har också ett hoppigt hjärta men bara periodvis. Det kan gå månader som jag är helt problemfri och tänker varje gång att nu har det slutat för alltid men så är det ju inte.... Jag har kollat på VC med EKG 2 gånger och en massa prover men allt är "som det ska vara" . Min hoppiga period brukar vara 7-10 dagar sen kan det vara helt lugnt nån månad innan det är dags igen. Jag undrar om det är någon av er som känner av era extra/dubbelslag mest när ni äter? Så är det för mig. I samband med att jag sväljer så skuttar och hoppar hjärtat. Himla konstigt! Jag känner ett tryck eller sug i maggropen i samband med detta, lite magkatarrkänsla faktiskt. Men ett samband mellan hjärta och magsäcken har jag altrig hört talas om. Har ni?

  • Marcus1977

    Nity: Definitivt kan det finnas ett samband mellan orolig mage och extraslag. Övre magmunnen ligger nära hjärtat, och kan påverka det vid tex oro. Jour65: Jag vet hur du känner... Jag har också varit skitnervös vid arbetsprov. Vid ett tillfälle blev dom tom bekymrade för att min puls inte gick ner efter cyklingen. Det pga att jag var så nervös att jag höll på att få en panikattack... Hade typ högre puls EFTER än UNDER provet. Du ska se att det går bra,dina tidigare tester har ju varit ok ändå. Ja,VES behöver ju dom sagt inte vara farliga vid arbete. Inte ens när dom är kopplade. Lycka till på provet ! Själv väntar jag på en ev remiss till mr undersökning då läkarna börjat fundera på om det är ärrbildming efter min permyocardit, som ställer till det ibland. Idag är en sådan skum dag. Vaknade astrött och har haft kanske 500 VES sedan dess. Igår var jag precis hur pigg som helst och ett enda(!) VES på hela helgen. Visst är det skumt? Ursäkta ev felskrivningsr etc, då mobilen lever sitt eget liv ibland.

  • pepparmynta

    Jag har också erfarenhet av att dubbelslagen kan bli fler efter en måltid. Jag ser också ett samband med magnesium. Om jag tar för mycket magnesiumtillskott så ökar mina dubbelslag (tar jag för lite får jag ont i ryggen och kan bara sova tre timmar åt gången). En annan orsak till VES kan vara att sköldkörten börjar bli lite överaktiv. Det är något som borde ha kollats med blodprov om ni sökt läkare för VES, men det kan vara bra att verifiera att det har kollats. Och även om det har kollats kan det vara bra att förhöra sig om hur värdet på TSH ligger och vad normalintervallet är (det är olika för olika labb).  Ligger man i underkant på "normalintervallet" OCH har symptom så kan det vara läge att gå vidare (lågt TSH = hög sköldkörtelaktivitet). Tyvärr så blandar dock många läkare ihop blodprovet och diagnosen (blodprovet är bara ett verktyg för att ställa en diagnos - inte en färdig diagnos).

  • nity

    Hej igen!
    Tack för era tankar. Jag har googlat på problem med övre magmun (visste inte att det hette så) och hittat en massa info. Skönt att inte vara ensam och skönt att det verkar vara så att det är magen som stör hjärtat och inte tvärtom, då borde det ju inte vara nåt fel på hjärtat i alla fall. Alla prover med EKG, sköldkörtel och TSH är normala. Jag ska ta en funderare över kosten och se om jag kan påverka mina besvär där. Stress- och duktig flicka-klubben är är jag redan medlem i ......

  • jour65

    Pepparmynta: Efter ett dygn med diverse märkliga rusningar som jag knappt varit med om tidigare funderar jag på att skaffa ett sånt där tum-ekg. jag gick in på omron som du rekommenderat, men det verkar som om man bara kan köpa utrustningen som "professional", det står


    For Prescription use only.

    Känner du till något liknande man få tag i som patient?
    Jag ska visserligen få en revealdosa inopererad snart, men den registrerar ju tydligen bara längre elakartade rusningar och jag skulle för min sinnesfrids skull vilja veta vad de kortare torktumlarupplevelserna är för något...

  • pepparmynta

    Jag tittade in på amazon i uk. Den handhållna ekg som jag har heter "Davita Cardio24 Mobile ECG" där. Men den kostar nästan 200 pund. Jag köpte min från faviriteplus dot com (de har klistrat sin adress på lådan som jag har kvar). Men det var för ett antal år sedan. Omrons modeller ligger på runt 300 pund på amazon. Lite i mesta laget kanske. Jag hade förväntat mig nyare, bättre och billigare modeller nu. Men det ser ut som om det är samma modeller och samma eller dyrare priser. Jag önskar att vårdcentralerna hade sådana här som de kunde låna ut.

    Jag köpte för övrigt ytterligare en pryl i veckan. En oximeter (Contec CMS50E). Den jag köpte kan man ha på fingret medan man sover och sedan tanka in en log med puls och syremättnad på en PC. Ännu har jag dock bara hunnit göra små korta mätningar. Detta är ingen ekg, men man får en fin pulskurva. Så det kan nog gå att hitta dubbelslag ändå.

  • jour65

    Tack peppparmynta och Marcus! Jag hoppar nog över det egna EKG:et ett tag, annars blir jag nog nipprig. Gruvar mig grovt i dag för arbetsprov i morgon, men skönt att få det gjort (om det nu blir av, jag har börjat få symtom på influensa med huvudvärk och värk i benen).


    Lycka till med MR-undersökningen Marcus! Jag gjorde också en MR i maj i fjol för att söka efter ärrbildningar, men inga hittades. Herr doktor tror ändå att det finns ärr, men att de är så små att de inte syns. Efter min MR (som mest gick ut på att hålla andan när maskinen slamrade) fick jag kila in i rummet med skärmar, det var supercoolt att kolla på filmen med sitt eget slående hjärta.


    Men jag fick lugnande spruta i armen under proceduren så jag var så lullig att jag vinglade runt och kramade alla i personalen (med öppen sjukhusskjorta), glömde mobiltelefonen och plånboken i värdeskåpet mm, haha!
    MR är en jättebra undersökning, kanon att du får den gjord.

    Annars är det lite depp nu, hade rätt mycket mysko rusningar i går, kände som om det var rusningar från förmak och kammare som gick in i varandra, vanliga slag plötsligt, pulsen sjönk och steg. Och dessutom några timmar senare djurisk värk i bröstet i omgångar. Det är det sistnämnda som ska kollas med cykelprovet i morgon, jag har kärlkrampstecken på EKG. Inte så där superkul att man steppar runt med halmhatt direkt. Det räckte liksom jättebra med alla VES (ironi), sedan kom rusningarna, och nu bröstsmärta och ST-sänkningar. Sjukskriven på heltid nu. Blä.


     

  • jour65

    Jo, en sak till: SötaSarah, du låter så orolig och av det du beskriver låter det som om du har ett helt normalt och friskt hjärta utan så mycket frågetecken. Försök lita på läkaren, en del är lite klumpiga och inte så psykologiska, men hade doktorn/doktorerna trott att det var något allvarligt skulle de nog inte ha betett sig så. Att pulsen inte går ner efter arbetsprov kan ju bero på att man är orolig och nervös.styrkekram.

  • Marcus1977

    Jour65: Vad sade läkarna efter din mr? Var den helt utan anmärkning? Om ärren är så små att dom inte syns,kan dom trots det utlösa arytmier? Det var nytt för mig!

  • Kanya

    Jour65: Tänker på dig. Du är en kämpe! Fortsätt kriga även om det känns hopplöst ibland.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12